חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

כיצד למידה משפיעה על הזכרון

מאת: רי-מיינדרפואה27/04/20091185 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

המוח האנושי, מכונה מופלאה שהיא הכוח המניע את בני האדם, מאופיין במספר פעולות ותפקודים מרכזיים שהופכים אותו לכה מרכזי ומשמעותי בתפקודנו היום-יומי. זיכרון הוא אולי התכונה המרכזית והחשובה ביותר של המוח, ההופכת אותנו מיצורים פאסיביים ליצורים שמסוגלים לקבל החלטות עצמאיות, לבצע תהליכי למידה ולממש את רצונותינו, קטנים כגדולים. זיכרון מאפשר לבני האדם ללמוד, שכן מוחנו סופג ללא הרף חוויות ודימויים שונים מן העולם שמסביבנו, אוצר אותם בזיכרונו וכך בעצם מתבצע תהליך הלמידה האיטי מגיל צעיר. אלא שלא לכל אדם יש מנגנוני זיכרון איכותיים ומצוינים; רבים מן האנשים שזיכרונם חלש מהרגיל ומקשה, בשל כך, על יכולתם לקלוט דברים ונתונים חדשים במוח, נתפסים,באופן מוטעה, כלא-אינטליגנטים.

אלא שכמו שהזיכרון האנושי משפיע על יכולתנו ללמוד דברים חדשים ולהפוך לאנשים חושבים וחכמים יותר, מסתבר שהדבר נכון גם בכיוון ההפוך – גם למידה משפיעה על זיכרון האדם. תופעה מוכרת היא שבני אדם מבוגרים (מעל גילאי 60 בדרך כלל) חווים ירידה איטית והדרגתית של זיכרון. לתופעה זו שמות רבים, כמו "סניליות" לדוגמה, כאשר במקרים קשים וקיצוניים היא מחריפה עד להופעת מחלת האלצהיימר. כמו שאיברי גוף שונים נשחקים לעת זקנה (שיער נושר, פרקים נחלשים, ראייה נפגמת), כך קיימת גם דעיכת זיכרון ואובדן החדות שאפיינה אותו בגילאים צעירים יותר.

מחקרים רבים, שבחנו את התופעה, גילו שלמידה בגילאים מבוגרים היא בעלת השפעה חיובית על זיכרון האדם  ובעצם מסייעת לו להישאר איתן ואפקטיבי ולכל הפחות - בולמת את הידרדרותו. כמו שניתן לבצע תרגילי כושר שמחזקים את תפקוד השרירים בגוף (שחייה למשל), כך תרגילי למידה שונים שמבצעים אנשים מבוגרים עשויים, במידה ויתבצעו בצורה מושכלת ומובנית, לתרום תרומה משמעותית לחיזוק זיכרון.

כמו בתחומים רבים  -  זיכרון ולמידה הם שני הצדדים של אותה מטבע. כשם שמי שזכה והוא בעל זיכרון מצוין יוכל ללמוד בצורה מיטבית ולהגיע להישגים יוצאי דופן, כך יוכלו גם המתמידים בלימוד לאמן ולשפר את תפקוד מוחם ובכך  להפיק יותר מהזיכרון שלהם ולשפר את יכולות הלמידה שלהם.  

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

רי-מיינד

המרכז לזיכרון וקוגניציה

http://www.re-mind.co.il

info@re-mind.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רי-מיינד

מאת: רי-מיינדרפואה27/04/091137 צפיות
מי מאיתנו, בני ה-50 ומעלה, אינו מכיר את התופעה שאנו מתקשים להיזכר בפרטים כה טריוויאליים ובסיסיים, שלפני תקופה לא ארוכה היינו מדקלמים מתוך שינה? בין אם זה מספר הטלפון של קרוב משפחה, שמו של אחד מעמיתנו לעבודה, או מספר הרחוב אליו אנו צריכים להגיע כדי לאסוף חבילה מהדואר. מגיע גיל שבו אנו חווים תופעה של החלשות זיכרון, הגורמת להדלקות נורות אזהרה קטנות ומטרידות.

מאת: רי-מיינדרפואה27/04/091071 צפיות
תחום המחקר הרפואי של המוח שם דגש בשנים האחרונות על אמצעים לשיפור יכולותיו של המוח, הנוטות להתדרדר במהלך שנות חייו של האדם. חלק מן המחקרים שמים דגש על אימון מוחי בעזרת תוכנות מחשב ועל סגולותיו בשיפור הזיכרון ויכולות החשיבה בגילאים מאוחרים.

מאת: רי-מיינדרפואה27/04/09997 צפיות
כמו אצל מתעמלים אולימפים או אנשים מן השורה, אשר מקפידים לבצע פעילויות ספורטיביות שגרתיות כדי לשמור על כושר ולשפר את איכות החיים - מחקרים מדעים הוכיחו שאימון המוח מצליח להביא, גם הוא, לשיפור זיכרון. הביטוי "לאמן את המוח" עשוי להישמע מוזר לאנשים רבים, אבל אם חושבים על הדבר בכובד ראש – הרי שיש בכך הגיון רב.

מאת: רי-מיינדרפואה27/04/091146 צפיות
אימון המוח ואימון זכרון נכנסו בשנים האחרונות לתודעה כפעילות חשובה והכרחית עבור בני גיל הזהב, שבשל גילם המתקדם סובלים מירידה בצלילות זכרון. מחקרים מדעים רבים, שהתפרסמו בשנים האחרונות, הוכיחו שאימון המוח, בדומה לאימון שרירי הגוף, תורם תרומה מכרעת לשיפור זכרון ולבלימת התדרדרותו בקרב אוכלוסיות מבוגרות.

מאמרים נוספים בנושא רפואה

מאת: דוד כהןרפואה23/09/201612 צפיות
בימינו, כשהבריאות עולה לראש סדרי העדיפויות, חשוב לדעת לבחור רופא מומחה לרפואת אוזן גרון, כדי למנוע בעיות עתידיות, כדי לטפל בבעיות קיימות וכדי לשלול מחלות.

מאת: קרוסלה הריון ולידהרפואה24/04/192489 צפיות
לא אחת שולח הרופא את המטופל לבצע CT של מערות האף כדי לאתר בעיה זו או אחרת. עיבוי ברירית הסינוסים - ממצא שכיח ב-CT של מערות הפנים. העיבוי מתרחש בדרך כלל כתוצאה ממצב דלקתי בסינוסים. הסינוסים הם למעשה חללי עצמות הפנים המלאים באוויר. בדופן החללים האלה מצויה רקמה עדינה – הרירית. הרירית היא זו שמייצרת את הליחה בעת הצטננות, אך במצב דלקתי יכול להיווצר מצב של עיבוי ברירית.

מאת: קרוסלה הריון ולידהרפואה19/03/193939 צפיות
מה הגורמים והתסמינים של סינוסיטיס אצל ילדים? וכיצד מטפלים?

מאת: דוד כהןרפואה30/01/192149 צפיות
סינוסיטיס היא מחלה זיהומית שיכולה להיות כרונית ולעיתים יש נטייה גנטית לחלות במחלה. הגורמים למחלה הם בעיקר הצטננות וגודש באף ובמערות הפנים (לחי, עיניים ועוד), כשיש כאבים שלא חולפים באזור הפנים חשוב להבדק ע"י רופא על מנת למנוע סיבוכים

מאת: ילדונתרפואה15/08/182597 צפיות
ניסויים בבעלי חיים אינם רק נושא מדעי אלא גם טעונים רגשית. למצדדים בניסויים בבעלי חיים וגם למתנגדים יש טיעונים צודקים, מוכחים וכבדי משקל. להלן ננסה להבין ולו במעט את מורכבות נושא הניסויים בבעלי חיים.

מאת: יצחק בכררפואה18/06/181583 צפיות
לחץ בעבודה ובריאות לקויה הם עניין שכיח. מחקרים רבים הוכיחו את הקשר הזה שבין לחץ נפשי לבין בריאות לקויה. המחקר הנוכחי מצא שלחץ נפשי גבוה גורם גם לאובדן ימי עבודה על רקע של בעיות נפשיות וכמובן להפסדים כלכליים. העובד הוא הנכס הכי חשוב של המעביד. עובד מרוצה הוא עובד יצרני. עובד מדוכא הוא עובד שלא ניתן למצות את יכולתיו. התפיסה הזאת מתבססת על מגוון רחב של מחקרים כולל המחקר הנוכחי שעסק בתחום הארגונומיה וההשפעה שיש למצבו הנפשי של העובד על היכולות שלו.

מאת: אלעד סאעת רפואה29/03/181487 צפיות
פריצת דיסק, חוויה זה בבטוח לא... פריצת דיסק... רק מלשמוע את צירוף המילים הזה נעשה כאב מדומה בגוף. ללא ספק פריצת דיסק היא בעיה בריאותית המעיקה על הסובלים ממנה ומשנה את איכות חייהם שלא לטובה כמובן. עם זאת עולמנו המפותח לא נותן לנו להישאר עם הכאב יותר מדי זמן ומצא לנו אפשרות מצוינת להעלים את הכאב.. קראו את המאמר הבא והכירו את הדרך.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica