חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

האם יש חובת גילוי על הריון בשלבים מוקדמים, בזמן ראיון עבודה?

מאת: דוד גרינברגפסקי דין04/10/20101384 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

האם יש חובת גילוי על הריון בשלבים מוקדמים, בזמן ראיון עבודה?

בפס"ד עע 363/07 שרונה ארביב נ' פואמיקס בע"מ נדון מקרה זה, והמדובר הוא מדובר בעובדת (להלן: "המערערת") אשר באה לראיון עבודה בחברה, (להלן: "המשיבה") לעבודה מזכירותית ולא גילתה למראיין מטעם המשיבה את דבר היותה בהריון, (בשלביו המוקדמים של ההריון). לאחר כחודשיים וחצי, בהיותה בחודש החמישי להריונה, סיפרה המערערת למעסיקה על דבר הריונה. מס' ימים בסמוך לכך, הודיעה לה החברה -המשיבה על פיטוריה.

לטענת המשיבה- אין כל קשר בין הפיטורין לבין ההריון. יחד עם זאת נטען ע"י המעסיקה כי אי גילוי דבר ההריון בראיון העבודה מהווה מעשה של חוסר תום לב וחוסר יושר המצדיק את פיטוריה.

המערערת פנתה לביה"ד האזורי לעבודה וטענה כי פוטרה מחמת הריונה ובקשה פיצויים על פי "חוק שוויון הזדמנויות בעבודה- התשמ"ח- 1998" (להלן: " החוק") .

ביה"ד האזורי קבע כי אכן המערערת הופלתה ופסק לה פיצוי בסך של 20,000 ₪. המערערת חשבה כי פיצוי זה אינו מספק ואינו מתחשב עם הנזק הלא ממוני אשר נגרם לה וערערה לביה"ד הארצי. גם ביה"ד הארצי קבע כי המערערת הופלתה ופסק לה פיצוי בסך 30,000 ₪ בגין הנזק הלא ממוני אשר ארע לה, בגין "עוגמת נפש".

נימוקי ביה"ד:

מחד עומדת הזכות לפרטיות של העובד ומאידך, עומדת חובת הגילוי, היושר והזכות למעביד לנהל ולקבל לעבודה את העובד בעל הכישורים והנתונים המתאימים לו ביותר. שלב ראיון העבודה כמוהו כשלב הטרום חוזי, שלב המו"מ לקבלת העובד לעבודה. בשלב זה נחוצים למעביד מירב הפרטים אודות המועמד לעבודה ואת המועמד רואים כמי שחב בחובת גילוי מוגברת למעסיק הפוטנציאלי. כך שעל המאזניים עומדות שתי זכויות יסוד- זכותו הקניינית של המעסיק במקום העבודה, הבאה לידי ביטוי בפררוגטיבה הניהולית שלו ומצד שני עומדת על כף המאזניים זכותו של העובד לפרטיות אשר מקורה בחוק יסוד כבוד האדם. בהתנגשות זו של שני האינטרסים הלגיטימיים, מתבקש האיזון הנכון בין חובת הגילוי המוגברת המבוססת על חובת תום הלב של המועמד לעבודה לבין ההגנה על פרטיותו.

דבר נוסף שיש לציין הינו כי בהעדר הוראה בחוק המחייבת את המועמד ו/או המועמדת לעבודה בגילוי פרט זה או אחר, אין בכך כדי לבסס פטור של המועמד מגילויו של אותו הפרט.

הנשיא סטיב אדלר הוסיף כי יש חשיבות לרלוונטיות המידע אותו מחליט המועמד לספר או לא לספר. במרבית המקרים וגם במקרה זה, עובדת היותה בהריון אינה רלוונטית להעסקתה בעבודה  (עבודת מזכירות) ולכן עובדה זו מצוייה בתחום פרטיותה שאינה נדרשת לגלותו. קיימים חריגים לכלל זה הבאים בגדרי סעיף 2(ג) לחוק, בהם הגילוי מתחייב "מאופיים או ממהותם של התפקיד או המשרה", כגון במקרים בהם העבודה הינה עבודה פיסית קשה אשר אישה בהריון לא תוכל לבצעו, או בתפקיד בעל קרינה וכיו"ב. במקרה זה, עבודת מזכירות אינה עבודה אשר עובדת בהריון אינה מסוגלת לבצע ועל כן היא אינה נכנסת לחריג בחוק.

לאור האמור, הן תביעתה והן ערעורה של העובדת התקבלו.

 

ד"ר דוד סער, עו"ד

 

משרד עורכי דין ד"ר דוד סער – מתמחים בכל ענפי דיני העבודה הכוללים זכויות עובדים מול מעבידים, ייעוץ עבור מעסיקים ועוד…

 

 



תגיות המאמר: דיני עבודה, עורך דין


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דוד גרינברג

מאת: דוד גרינברגעזרה והתנדבות09/06/132402 צפיות
נהוג לומר שהנוער של ימנו חסר ערכם ושכל מה שהוא עושה זה לשבת שעות מול המחשב או הטלויזיה. אז תתפלאו מסתבר שיש גם נוער אחר, מסתבר שבני הנוער צמאים למדריך ולדרך וכשיש מי שמנחה הם מתגייסים יוזמים ותורמים מעצמם - תוכנית סח"י - היא יוזמה התנדבותית עבור בני נוער - שתורמים ועושים למען הקהילה והחברה בישראל

מאת: דוד גרינברגבר ובת מצווה17/03/131644 צפיות
בר המצווה הוא אירוע בלתי נשכח בחיי כולנו. המשפחה כולה נרגשת לקראת האירוע, חודשים רבים חושבים ומתכננים איך להפיק אירוע בר מצווה בלתי נשכח. המאמר שלפניכם יתן לכם את עשרת האטרקציות המובילות לאירועי בר מצווה

מאת: דוד גרינברגבניין ואחזקה - כללי15/09/111660 צפיות
מהי עלות וועד בית, מהי עלות הארנונה עבור שטח הדירה וכדומה. יכול להיות שתגלו שהעלות השוטפת, יחד עם תשלומי משכנתא, הינה גבוהה מידי לטעמכם ותחליטו למצוא דירה בעלויות נמוכות יותר.

מאת: דוד גרינברגפסקי דין29/08/111629 צפיות
לא אחת מבקש מבוטח מקופת החולים שלו לקבל טיפול רפואי מסוים וזו מסרבת. בבואנו לבחון את זכאותו של מטופל לקבלת טיפול רפואי זה או אחר, עלינו לבחון את תכליתו של חוק ביטוח בריאות ממלכתי, ועל מעמדה של קופת החולים לאור תכליות אלו. על כל אלו עמד בית המשפט בע"ע 1091/00 שטרית – קופת חולים מאוחדת (ניתן ביום: 21.09.2000).

מאת: דוד גרינברגפסקי דין29/08/111810 צפיות
מבוטח אשר מבקש לקבל טיפול שאינו כלול בסל הבריאות, מופנה לוועדת החריגים. הפסיקה קבעה כי על ועדת החריגים לקיים דיון לאור כללי הצדק הטבעי של המשפט המנהלי. כיצד הדבר בא לידי ביטוי בפועל? שאלה זו נדונה בע"ע 1091/00 שטרית – קופת חולים מאוחדת (ניתן ביום: 21.09.2000).

מאת: דוד גרינברגשיפוצים04/07/111931 צפיות
הסיבה העיקרית לכך הינה העלויות הנמוכות בהחלט בהשוואה לעלויות של דירות מכל פרויקט נדלן קיים כיום. אומנם אל עלויות אלה יש להוסיף את העלות של השיפוצים ולכך יש לשים לב במיוחד, אבל אם נעבוד בצורה חכמה כך גם נקצור פירות ורווח עבור השבחתו של הנכס למכירה אם נהיה מעוניינים בכך בעתיד.

מאת: דוד גרינברגביטוח רכב30/05/111746 צפיות
למרות הכל יהיו כאלה אשר יעדיפו לגשת אל סוכן הביטוח ה"משפחתי" ולבצע ממנו את הרכישה של מוצר ביטוחי זה , בדיוק כמו כל ביטוח אחר שהם רוכשים דרכו בלב שלם , תוך שיקול של שירות אדיב ומעין תחושה של נאמנות לאורך שנים לאותה חברה.

מאמרים נוספים בנושא פסקי דין

מאת: בנימין קלינגרפסקי דין24/08/222623 צפיות
צו הריסה שלא בוצע – מה זה בדיוק אומר? ובכן, ממש כפי שזה נשמע, צו הריסה שלא בוצע הוא צו הריסה שניתן על פי דין, אך מסיבות כלשהן לא הגיע לכדי ביצוע ולכן המבנה שעבורו הוצא הצו עדיין עומד על תילו וטרם נהרס. במרבית המקרים, הגדרה זו מתייחסת למצב בו בעל המבנה שנגדו הוצא הצו קיבל הוראה במסגרת הצו, לבצע את הריסת המבנה בעצמו, אך נמנע מכך. במילים הכי פשוטות, אדם בנה מרפסת שלא כדין ובעקבות זאת, הוציאה הרשות המקומית צו הריסה להריסת המרפסת והגישה אותו לאותו אדם בכדי לחייב אותו להרוס את המרפסת. הצו מורה במפורש על הריסת המרפסת ואף מגדיר מסגרת זמנים לביצוע ההריסה, אך מהסיבות שלו בחר אותו אדם שלא לבצע את הצו.

מאת: בנימין קלינגרפסקי דין19/08/211856 צפיות
מפרטים אחידים ותיקון 34 לחוק רישוי עסקים אז ככה,לאורך שנים רבות לא הייתה אחידות בדרישות גורמי רישוי מעסקים שונים הטעונים רישוי על פי אותו פריט רישוי. על מנת למנוע שונות ורגולציה עודפת ובעקבות המלצות “ועדת הבר” משנת 2006, הוחלט כי רשויות הרישוי ונותני האישור ינסחו “מפרטים אחידים” לסוגי העסקים. כך, בעל עסק מראש יוכל לדעת מראש מה יידרש ממנו על מנת לקבל רישיון עסק.

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןפסקי דין15/11/201519 צפיות
בג"צ דחה העתירה נגד מאחז עיבל בית המשפט העליון בשבתו כבג"צ דחה בימים אלו עתירה נגד פינוי מאחז עיבל ועוד כמה מאמרים שכתבתי: עו"ד נועם קוריס – כותב ב THEMARKER עו"ד נועם קוריס - כותב על תביעות ייצוגיות - כותב באתר המאמרים המשפטיים נועם קוריס עו"ד העתירה הופנתה כלפי צעדים שנקטו המשיבים לפינוי העותר ממאחז שהוקם ללא היתר באזור הר

מאת: רונית אלפסיפסקי דין20/11/191559 צפיות
סווגה של פעולה, או של עסקה נקבע על פי סממנים חיצוניים ועל פי מבחנים שונים, אשר על פיהם יש וניתן לסווג את אופיה של אותה פעולה וסווגה של אותה עסקה. ברם בדרך כלל המבחנים אינם חד - חד ערכיים ויש מקרים בהם המבחנים בגין אותה פעולה מצביעים על סווג כפול. כך למשל בסווג פעולה למישור ההוני או למישור העסקי, למישור הפרטי או עסקת אקראי בעלת אופי מסחרי ועוד. בעיתות כאלה מופעל מבחן על – מבחן גג והוא "מבחן הכוונה".

מאת: בנימין קלינגרפסקי דין05/09/191367 צפיות
ההתיישנות גברה על השימוש בהעדרו של היתר אין שימוש שלא הותר על-פי ההיתר, קרי - אין שימוש חורג, ומשכך לא מתקיימת עבירת השימוש על-פי סעיף 204 לחוק. האם כאשר לא ניתן להרשיע אדם בביצוע עבודות בנייה ללא היתר בשל התיישנות, ניתן להרשיעו בעבירה נמשכת של שימוש בנכס שנבנה ללא היתר? ביהמ"ש לעניינים מקומיים משיב על כך בשלילה.

מאת: רוי ורלפסקי דין25/01/191372 צפיות
אתה צריך לקחת את המקרה פגיעה אישית קל. לא משנה איך המקרה שלך הולך, לקחת מישהו למשימה על רשלנות שלהם הוא יותר מוצדק. מאמר זה נותן לך כיצד להתקרב מקרה פגיעה אישית.

מאת: רוי ורלפסקי דין17/01/191391 צפיות
האם אתה חושב על לשים את הכסף שלך לתוך השקעות נדל"ן? ראית את החברים שלך עשה רווח עם זה. אתה יכול לעשות טוב אם שמעתם על. זה רק לוקח קצת ידע. השתמש בעצות אלה כדי לקבל התחלה מוצלחת על ההשקעה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica