חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בג"צ דחה העתירה נגד מאחז עיבל

בג"צ דחה העתירה נגד מאחז עיבל

בית המשפט העליון בשבתו כבג"צ דחה בימים אלו עתירה נגד פינוי מאחז עיבל

ועוד כמה מאמרים שכתבתי:

עו"ד נועם קוריס – כותב ב THEMARKER

עו"ד נועם קוריס - כותב על תביעות ייצוגיות

- כותב באתר המאמרים המשפטיים נועם קוריס עו"ד

העתירה הופנתה כלפי צעדים שנקטו המשיבים לפינוי העותר ממאחז שהוקם ללא היתר באזור הר עיבל.

בפרט, ביקש העותר כי בית המשפט העליון יורה על ביטול ההכרזה על שטח מתוחם (הר עיבל) (יהודה ושומרון), התש"ף–2020, ועל ביטול ההכרזה בדבר סגירת שטח (איסור כניסה ושהייה) (ישראלים) (הר עיבל), התשפ"א–2020.

בתמצית ייאמר כי לטענת העותר, הצעדים שננקטו לצורך פינויו מאזור הר עיבל, ובכללם ההכרזה על המקום כעל שטח מתוחם וכעל שטח צבאי סגור, אינם מידתיים ולוקים בחוסר סבירות.

ביום 26.10.2020 ניתן צו המורה למשיבים להימנע מנקיטת צעדים לפינוי העותר מאזור הר עיבל עד למתן החלטה אחרת בעתירה. זאת, על מנת להותיר את המצב הקיים בעינו עד לבירור טענות העותר.

ביום 29.10.2020 הוגשה תגובת המשיבים לעתירה, בגדרה נטען כי יש לדחות את העתירה מחמת חוסר ניקיון כפיים והיעדר עילה להתערבות.

בכלל זה, נטען כי העותר הקים מאחז באזור הר עיבל בניגוד לדין, תוך הפרה ברורה של הוראות המשיבים. לטענתם, צעדי אכיפה שנקטו המשיבים לפינוי העותר בלא פחות מ-5 הזדמנויות שונות, במסגרתן תפסו ציוד רב אשר שימש את העותר להקמת המאחז. אולם, מאמצים אלו לא הועילו, והלה שב והקים באזור מבנים חדשים בניגוד להוראותיהם.

אף כאשר הגיע העותר להסכמות עם המשיבים שלפיהן יפנה בכוחות עצמו את המאחז שהקים, נטען כי בפועל, הוא נמנע מלעשות כן במועד; ושבועות מספר לאחר מכן העתיק את המאחז לנקודה סמוכה, על אדמות מדינה, ללא היתר מתאים לכך.

עוד ציינו המשיבים, כי "מאז החל העותר בהקמת המאחז הבלתי חוקי בהר עיבל, הפך המקום למוקד חיכוך"; וכי "מקבץ הבינוי הבלתי חוקי מקים סיכון ביטחוני, ומוביל לפגיעה בסדר הציבורי", כלשונם.

ביום 8.11.2020 הוגשה תשובת העותר לתגובת המשיבים, בגדרה טען כי כל פעולותיו נעשו בתום לב ועל פי דין. העותר אומנם לא חלק על כך ששב והתמקם באזור הר עיבל בניגוד להוראות המשיבים, אלא שלשיטתו צעדי האכיפה שננקטו כלפיו מנוגדים לדין – ואין כל פסול בשהייתו במקום.

בסמוך להגשת תשובת העותר, הגישו המשיבים בקשה נפרדת לדחיית העתירה על הסף מחמת עשיית דין עצמי.

לטענתם, מאז מועד מתן הצו הארעי, ביום 26.10.2020, עושה העותר דין לעצמו ומקים מבנים חדשים במתחם על מנת להקשות על פינויו מהמקום בהמשך. בכלל זה, צוין כי נצפו במקום לפחות שני מבנים חדשים, אוהלים וצליות. עוד צוין, כי חלק מהציוד שנצפה במקום דומה לציוד שנתפס קודם לכן במאחז והוחזר לעותר לאחר שחתם על התחייבות שלפיה לא יבצע בחפצים כל עבירה אשר בגינה הם נתפסו במשך שנתיים.

בית המשפט העליון קבע כי דין העתירה להידחות על הסף מחמת חוסר ניקיון כפיים ועשיית דין עצמי.

בית המשפט העליון קבע שידוע, שבית משפט העליון לא ייתן סעד לעותר העושה דין לעצמו ופועל להעמיד את הרשויות בפני עובדות מוגמרות במקביל להגשת העתירה. הדברים אמורים ביתר שאת בנסיבות שבהן העותר מנצל באופן פסול צו ארעי, אשר נועד לשמר את המצב הקיים, לשינוי המציאות בשטח (ראו גם עע"ם 1775/20 התנועה למען איכות השלטון בישראל נ' עיריית ירושלים, פסקאות 5–6 לפסק דיני (24.9.2020); בג"ץ 3483/05 די.בי.אס. שרותי לווין (1998) בע"מ נ' שרת התקשורת, פסקה 12 (9.9.2007)).

במקרה דנן, לא זו בלבד שהעותר פועל מזה חודשים ארוכים להקמת מאחז באזור הר עיבל, תוך התעלמות מופגנת מהוראות המפקד הצבאי; אלא שמתגובת המשיבים עולה כי לאחר שניתן צו ארעי בעניינו, אשר כל תכליתו שימור המצב הקיים, הקים במקום מבנים חדשים באופן שיקשה על פינויו באם עתירתו תידחה. זאת, תוך זלזול מופגן בהנחיות המשיבים, ותוך שהעותר נמנע מלציין בפניותיו לבית המשפט כי החל להקים מבנים חדשים במתחם.

בית המשפט העליון קבע, כי התנהלות זו עולה כדי חוסר ניקיון כפיים חריף המצדיק את דחיית העתירה על הסף, אף בלי להידרש לטענותיו לגופן.

עו"ד נועם קוריס בעל תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר אילן, משרד נועם קוריס ושות’ עורכי דין עוסק בייצוג משפטי וגישור מאז שנת 2004.

 



תגיות המאמר: בגץ, נועם קוריס, עיבל


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד נועם קוריס בעל תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר אילן, משרד נועם קוריס ושות' עורכי דין עוסק במשפט מסחרי מאז שנת 2004.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת נועם קוריס משרד עורכי דין

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201795 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

בית המשפט העליון מחק בימים אלו עתירה שהגיש ח"כ אביגדור ליברמן נגד הרבנות הראשית

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןמוסדות שלטון17/01/182882 צפיות
חקירה או מעצר מתוקשרים, הם בדיוק כשמם- מתוקשרים. בשיטת המשפט הישראלית, קיומה של חקירה אינה מהווה עונש, כמו גם שמעצר במסגרת חקירה או מעצר בית כלל אינם מהווים עונש, לבתי המשפט גם אין סמכות להטיל מעצר בית כעונש

בית המשפט העליון דן לאחרונה ודחה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו, כב' השופטת מ' סוקולוב מיום 18.10.2017. בגדרו של פסק הדין, נדחה ערעורו של המבקש על החלטתו של בית המשפט לעניינים מקומיים ברמת גן (כב' השופט העמית מ' בן-חיים), בע"א 39527-06-17, מיום 10.07.2017, שם נדחתה בקשתו של העותר להאריך את המועד להישפט על הודעת תשלום קנס, מיום 10.05.1998.

בשיטת המשפט הישראלית, קיומה של חקירה אינה מהווה עונש, כמו גם שמעצר במסגרת חקירה או מעצר בית כלל אינם מהווים עונש, לבתי המשפט גם אין סמכות להטיל מעצר בית כעונש, אלא שמעצר בית הנו כלי חקירתי, אשר באמצעותו מחייבים חשוד שעדיין נמצא תחת חזקת חף מפשע בהגבלות של אי יציאה מהבית למשל, ללא אישור של החוקרים במשטרה, לפרק זמן מוגבל- ובדרך כלל לצורך ביצוע חקירה מוגדרת מראש על ידי המשטרה, אשר יציאתו של אותו אדם מביתו- עלולה אולי לסכן.

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןעסקים - כללי16/12/171344 צפיות
קצת הפתיע אותי לקרוא בעיתון דה מרקר (themarker) בכתבה של כתב שוק ההון ערן אזרן אודות פנייה שפניתי למספר בנקים, אודות לקוח שלי שרצה לגייס 300,000 מיליון ₪ בשוק ההון בשביל להשקיע בפיתוח נוסף של המתחמים ובכדי לפתור בעיה משפטית שהייתה לו עם שני בתי מלון ולשם כך נעזר בשירותי.

בית המשפט העליון קבע עוד, כי הגב' מירה חלה, אשר לטענת המערערים היא היורשת הבלעדית והיא החתומה על שתי התגובות שהוגשו בהמשך להחלטה מיום 14.8.2017, תישא בהוצאות המשיבים, אשר הגישו מספר בקשות בשל התנהלותם הדיונית המוקשית של המערערים, בסך של 5,000 ש"ח

מאמרים נוספים בנושא פסקי דין

מאת: בנימין קלינגרפסקי דין24/08/222621 צפיות
צו הריסה שלא בוצע – מה זה בדיוק אומר? ובכן, ממש כפי שזה נשמע, צו הריסה שלא בוצע הוא צו הריסה שניתן על פי דין, אך מסיבות כלשהן לא הגיע לכדי ביצוע ולכן המבנה שעבורו הוצא הצו עדיין עומד על תילו וטרם נהרס. במרבית המקרים, הגדרה זו מתייחסת למצב בו בעל המבנה שנגדו הוצא הצו קיבל הוראה במסגרת הצו, לבצע את הריסת המבנה בעצמו, אך נמנע מכך. במילים הכי פשוטות, אדם בנה מרפסת שלא כדין ובעקבות זאת, הוציאה הרשות המקומית צו הריסה להריסת המרפסת והגישה אותו לאותו אדם בכדי לחייב אותו להרוס את המרפסת. הצו מורה במפורש על הריסת המרפסת ואף מגדיר מסגרת זמנים לביצוע ההריסה, אך מהסיבות שלו בחר אותו אדם שלא לבצע את הצו.

מאת: בנימין קלינגרפסקי דין19/08/211856 צפיות
מפרטים אחידים ותיקון 34 לחוק רישוי עסקים אז ככה,לאורך שנים רבות לא הייתה אחידות בדרישות גורמי רישוי מעסקים שונים הטעונים רישוי על פי אותו פריט רישוי. על מנת למנוע שונות ורגולציה עודפת ובעקבות המלצות “ועדת הבר” משנת 2006, הוחלט כי רשויות הרישוי ונותני האישור ינסחו “מפרטים אחידים” לסוגי העסקים. כך, בעל עסק מראש יוכל לדעת מראש מה יידרש ממנו על מנת לקבל רישיון עסק.

מאת: רונית אלפסיפסקי דין20/11/191559 צפיות
סווגה של פעולה, או של עסקה נקבע על פי סממנים חיצוניים ועל פי מבחנים שונים, אשר על פיהם יש וניתן לסווג את אופיה של אותה פעולה וסווגה של אותה עסקה. ברם בדרך כלל המבחנים אינם חד - חד ערכיים ויש מקרים בהם המבחנים בגין אותה פעולה מצביעים על סווג כפול. כך למשל בסווג פעולה למישור ההוני או למישור העסקי, למישור הפרטי או עסקת אקראי בעלת אופי מסחרי ועוד. בעיתות כאלה מופעל מבחן על – מבחן גג והוא "מבחן הכוונה".

מאת: בנימין קלינגרפסקי דין05/09/191367 צפיות
ההתיישנות גברה על השימוש בהעדרו של היתר אין שימוש שלא הותר על-פי ההיתר, קרי - אין שימוש חורג, ומשכך לא מתקיימת עבירת השימוש על-פי סעיף 204 לחוק. האם כאשר לא ניתן להרשיע אדם בביצוע עבודות בנייה ללא היתר בשל התיישנות, ניתן להרשיעו בעבירה נמשכת של שימוש בנכס שנבנה ללא היתר? ביהמ"ש לעניינים מקומיים משיב על כך בשלילה.

מאת: רוי ורלפסקי דין25/01/191371 צפיות
אתה צריך לקחת את המקרה פגיעה אישית קל. לא משנה איך המקרה שלך הולך, לקחת מישהו למשימה על רשלנות שלהם הוא יותר מוצדק. מאמר זה נותן לך כיצד להתקרב מקרה פגיעה אישית.

מאת: רוי ורלפסקי דין17/01/191391 צפיות
האם אתה חושב על לשים את הכסף שלך לתוך השקעות נדל"ן? ראית את החברים שלך עשה רווח עם זה. אתה יכול לעשות טוב אם שמעתם על. זה רק לוקח קצת ידע. השתמש בעצות אלה כדי לקבל התחלה מוצלחת על ההשקעה.

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןפסקי דין12/10/172847 צפיות
45 אלף ₪ הוצאות משפט נותרו בעינן כאשר בית המשפט העליון דחה תביעת לשון הרע בגין התיישנות לכאורה ותוך קביעה שמכתב תלונה למפכ"ל המשטרה יכול להיחשב כפניה לרשות מוסמכת, למרות אי הבהירות בנושא.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica