לאנשים שסובלים מנזק כתוצאה מטיפול רפואי שגוי לא תמיד יש את הכוח הפיסי והנפשי להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הרופא שטיפל בהם. לעיתים רבות, הנזק הבריאותי שנגרם להם, כמו גם עוגמת הנפש, הם כה גדולים עד כי לא נותר בהם כוח למאבק משפטי ממושך נגד רופא או מוסד רפואי כלשהו. ישנם מקרים שבהם המצב הבריאותי החדש כרוך בהוצאות כספיות לא מבוטלות על תרופות, טיפולים משקמים, ניתוחים חוזרים וכדומה, ולמטופל אין כסף עבור עורך דין רשלנות רפואית שייצג אותו.
הסוגיה הכספית היא בהחלט אחד החסמים העיקריים שמונע מאנשים להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. אנשים רבים לא תמיד מודעים לגובה הסכומים שייאלצו לשלם לעורך דין רשלנות רפואית, וחוסר הידיעה גורם להם להיערך באופן שגוי או לוותר לחלוטין על הגשת התביעה. אולם חשוב לדעת שאם הרופא שטיפל בכם נהג בחוסר זהירות, לא פעל בגבולות הסבירות, ועקב כך נגרם לכם נזק כלשהו – מגיע לכם פיצוי על כך, בהתאם לפקודת החוק על נזיקין.
אם אתם סוברים שנגרם לכם נזק כלשהו עקב רשלנות רפואית, ואתם מתכננים להגיש תביעת רשלנות רפואית, הקפידו קודם כל לקבל ייעוץ רפואי כמו גם ייעוץ משפטי, כדי להעריך את סיכויי התביעה. לאחר מכן, עליכם לאסוף את כל המסמכים הרלוונטיים לעניין הגשת התביעה: התיק האישי מקופת חולים, מסמכים מחדר מיון, ממחלקת האשפוז בבית החולים שבו אושפזתם, ממרפאות החוץ, מכון רנטגן או כל מסמך רפואי אחר שיכול לסייע לכם בהוכחת הנזק שנגרם לכם עקב רשלנותו של הרופא. כמו כן עליכם להביא חוות דעת רפואית מרופא אחר, שתבסס את טענותיכם כי הרופא שטיפל בכם נהג ברשלנות ולכן נגרם לכם נזק. קבלת חוות דעת שכזו כרוכה בדרך כלל בתשלום.
בנוסף לתשלום על קבלת חוות דעת, ישנו גם תשלום למומחה רפואי שתפקידו לספק עדות מומחה שהטיפול שקיבלתם היה רשלני ובעקבותיו נגרם לכם נזק. ישנן תביעות רשלנות רפואית שדורשות יותר מעד מומחה אחד. ישנם מקרים שבהם נדרשת גם חוות דעת של מומחה תעסוקתי או שיקומי, שיעיד כי בעקבות הנזק שנגרם לכם איבדתם את כושר העבודה או את היכולת לבצע פעולות יומיומיות כלשהן. עדות זו היא חיונית לקביעת גובה הפיצויים. ללא חוות דעת רפואיות קשה מאוד לנהל תביעת רשלנות רפואית או להצליח בה. לכן התשלום בעבור קבלת חוות דעת אלו הוא הכרחי.
חשוב לדעת שלבית המשפט שדן בתביעת הרשלנות הרפואית יש את הסמכות למנות עדים מומחים מטעמו כאשר קיימות סוגיות שנויות במחלוקת בין הצדדים. ההוצאות הכרוכות בזימון ובמתן חוות דעת של מומחה זה יתווספו בסופו של דבר להוצאותיו של הצד שיפסיד בתביעת הרשלנות הרפואית.
בנוסף לכל ההוצאות הללו, בכל הגשת תביעת רשלנות רפואית חשוב גם לקחת בחשבון תשלום לאגרת בית המשפט. כמו כן מומלץ לייחד סכום כסף עבור ההוצאות המשפטיות השוטפות. לכל אלו יש להוסיף את שכר הטרחה של עורך דין רשלנות רפואית.
לכן, לפני כל הגשת תביעת רשלנות רפואית מומלץ להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית, אשר יעריך את ההוצאות הצפויות לכם וישקול אותם אל מול סכום הנזק הניתן להוכחה (שהוא גובה הפיצוי המקסימלי שאתם יכולים לקבל במידה ותנצחו בתביעת הרשלנות הרפואית). התייעצות זו היא חיונית ומטרתה העיקרית היא למנוע מצב שבו תזכו בפיצוי כספי שגובהו יהיה נמוך מסך כל ההוצאות על התביעה.