עם סיום לימודי הרפואה, כל רופא בארץ ובעולם נשבע את שבועת הרופאים המבוססת על שבועת היפוקרטס. במסגרת שבועה זו מתחייב כל רופא לשמור בכל מאודו על חייו ובריאותו של כל מטופל. וכפי שנאמר בנוסח השבועה בעברית: "...על משמרתכם הופקדתם יומם ולילה לעמוד לימין החולה במצוקתו, בכל עת ובכל שעה. ושמרתם עד מאוד חיי אדם מרחם אימו, והיה שלומו ראש חרדתכם כל הימים".
למרות השבועה שבה נשבע כל רופא, רופאים הם עדיין בני אדם וגם הם יכולים לטעות. ובכל זאת ישנו הבדל מהותי בין טעות לבין רשלנות רפואית. טעות אינה רשלנות רפואית אם הרופא עשה כל מה שהוא יכול לעשות ובהתאם לידע המקצועי והפרקטי שהיה ברשותו, גם אם לבסוף התברר שעדיף היה להשתמש בשיטה אחרת.
לעומת זאת, רשלנות רפואית נגרמת כאשר רופא אינו מעניק שירותים רפואיים בהתאם לנהלים הנדרשים ועל פי רמת הזהירות הנדרשת, כפי שכל רופא סביר אחר היה נוהג, וכתוצאה מכך נגרם נזק למטופל. רשלנות רפואית יכולה לבוא לידי ביטוי בצורות שונות: במתן מרשם לתרופה לא מתאימה, בביצוע פעולה כירורגית שלא בהתאם לנהלים, בעיכוב משמעותי במתן טיפול רפואי ועוד. בכל מקרה של רשלנות רפואית מדובר במקרה שבו כל רופא סביר אחר לא היה נוהג כך, והנזק שנגרם למטופל לא היה נגרם אלמלא התרשלותו של הרופא.
מכיוון שכל רשלנות רפואית גורמת לנזק כלשהו למטופל (החל בנזק גופני קל ועד למוות של המטופל), שייכת הרשלנות הרפואית לתחום דיני הנזיקין, כמו כל רשלנות אחרת. רשלנות רפואית אומנם אינה מוגדרת באופן עצמאי בחוק הישראלי, אולם היא מבוססת על פקודת הנזיקין שמגדירה מהי רשלנות. על פי החוק, כל מטופל שנגרם לו נזק כתוצאה מרשלנות רפואית זכאי לקבל מן הרופא פיצוי בגין הנזק שנגרם לו. לחובת הפיצוי בגין רשלנות רפואית יש התייחסות אפילו במשפט העברי: "רופא אומן שריפא ברשות בית הדין והזיק, פטור. חבל בו יותר מן הראוי הרי זה חייב" (מסכת בבא קמא ט' ג').
מטופל שנגרם לו נזק בריאותי בלתי הפיך כתוצאה מרשלנות רפואית אינו יכול להתנחם באף סוג של פיצוי. אין סכום כסף שבעולם שיכול לפצות אדם שהיה בריא לחלוטין, אך בעקבות רשלנות של רופא הוא אינו מסוגל לחיות אורח חיים רגיל. ובכל זאת, דיני הנזיקין קובעים שאדם שכזה זכאי לקבל פיצוי כספי אשר יסייע לו להתמודד עם מצבו הבריאותי החדש, ואולי אף להשתקם לחלוטין. לכן כל אדם שבריאותו נפגעה כתוצאה מרשלנות רפואית יכול לפנות לעורך דין רשלנות רפואית על מנת שילווה אותו בכל התהליך המשפטי הכרוך בהוכחת קיומה של רשלנות רפואית ובתביעת הפיצויים המגיעים לו לפי דיני נזיקין.
עורך דין רשלנות רפואית הוא מי שבקיא בכל נבכי הבירוקרטיה ודיני הנזיקין, ויכול להעניק לכם סיוע משפטי כדי שתקבלו את הפיצוי המקסימלי המגיע לכם. לעורך דין רשלנות רפואית יש ידע וניסיון עשיר בתחום, והוא יוכל לייעץ לכם האם במקרה שלכם אכן יש סבירות גבוהה שהתרחשה רשלנות רפואית והאם אכן כדאי לכם להגיש תביעה בנושא. אך פרט לפיצוי הכספי שאתם תוכלו לקבל, תביעות על רשלנות רפואית משמשות כגורם הרתעתי עבור רופאים, מרפאות ובתי חולים. החשש מפני תביעות משפטיות, שעלולות אף לשים קץ לקריירה של רופא, הוא שגורם לרופאים לנקוט במשנה זהירות עם כל מטופל ולהקפיד על כל הנהלים הקיימים בנוגע לטיפול רפואי כזה או אחר.