כאשר אנו מעוניינים לבצע השקעה בשוק ההון פרוסות לפנינו אפשרויות רבות של ניירות ערך, אגרות חוב, תעודות סל וכן קרנות נאמנות.
קרן נאמנות היא אחד מאותם מכשירים פיננסיים בשוק ההון הנועדת להשקעה משותפת בניירות ערך סחירים.
את המשמעות של השקעה משותפת ניתן להשוות לתיק השקעות בו יש חלק למספר אנשים ולא בעלים יחידי והמטרה נותרת בעינה- השגת רווחים מן אותה ההשקעה.
אנו קונים למעשה יחידות השתתפות בקרן לפי שער קנייה וכאשר מתבצעת מכירת קרן נאמנות היא בשער מכירה שהינו מחיר הפדיון של אותן יחידות.
את ההחלטות לגבי פיזור ההשקעות בקרן הנאמנות מבצע מנהל הקרן כאשר לכל קרן קיימת מדיניות השקעה לפיה פועל מנהל הקרן.
על כל קרן וקרן ממונה נאמן אשר אחראי לשמירה ופיקוח על זכויותיהם של בעלי היחידות בנוסף לפיקוח הקיים על ידי הרשות לניירות ערך.
אם כך, מהן התועלות שלנו בקניית קרנות נאמנות לעומת אפיקים אחרים של השקעה בשוק ההון ? להלן כמה יתרונות חשובים הקיימים בקרנות הנאמנות –
נזילות – לעומת מוצרי השקעה אחרים אותם ניתן למשוך/ למכור בנקודות יציאה חד שבועיים, חד חודשיים או אחת לשנה, קרנות נאמנות ניתנות לפדיון בכל יום בו מתנהל מסחר בקרן, דבר המאפשר גמישות יומיומית במידה ונזדקק לסכום כלשהו מתוך אותה השקעה או להשקעה במלואה.
גיוון – ישנו מבחר רב של קרנות נאמנות באמצעותן ניתן להשקיע בכמה אפיקי השקעה בו זמנית המתאים לטווח רחב של צרכים שונים אצל כל משקיע ומשקיע.
שקיפות – תמיד ניתן לבדוק את שערי הקרנות באופן יומי ואת התשקיפים השנתיים שלהם, פרטים המפורסמים בעיתוני ובאתרי הכלכלה הרבים.
פיזור – קרן נאמנות מאפשרת השקעה בעלת פיזור רחב, מנהל הקרן משקיע במספר ניירות ערך, דבר שנותן יתרון בולט בפרט אם מדובר בסכום לא גבוה של השקעה.
כמו כן,הפיזור על פני מספר ניירות ערך מאפשר הקטנת הסיכון שבהשקעה.
ניהול – השקעה בקרן נאמנות משחררת את המשקיע מהצורך לנהל את הכסף באופן שוטף למעט מעקב מידי פעם על הנעשה בקרן.
סכום השקעה – כדי להשקיע בקרן נאמנות אין צורך בסכום גבוה הנדרש בעת פתיחת תיק השקעות בכל בית השקעות בשל עלויות הניהול והעמלות הגבוהות של קנייה ומכירה, בקרן נאמנות ניתן גם לבצע את ההשקעה באופן חודשי בהפרשה להוראת קבע.