כמובן שיש צורך באותו חידוש מצבות גם למצבה שנשמרת כל הזמן, אך החומר שממנה היא עשויה נשחק ומתבלה, וצריך גם את זה לתקן ולחדש. יש היום חברות חידוש מצבות, שמציעות תיקון, ניקוי וחידוש של כל סוגי המצבות. המענה הזה עלה מתוך הצורך הרבה של אנשים שמבקשים לחדש את המצבות של יקיריהם, משום שהם רוצים לשמור על הכבוד ויופי של המצבות שאותן הם מבקרים מדי תקופה.
חידוש מצבות בכמה שלבים
כל מצבה יכולה להיראות במצב אחר ושונה, וכל אחת מן המצבות צריכה חידוש מסוג אחר, אך יש מספר שלבים בסיסיים וכלליים שעוזרים לחידוש המצבות עצמן. חידוש מצבות מתחיל קודם כל בניקיון הבסיסי. צריך לנקות היטב את המצבה עצמה ולנקות את הסביבה של המצבה. אם מדובר בלכלוך שהצטבר לאורך שנים, כמו אבק, חול ומים, שאינם יורדים בקלות, יש לנקות אותם היטב, וכמובן גם סביבת המצבה, צמחייה, חול, אבנים וכיוצא בזה, גם כן יש לפנות ולנקות. לאחר מכן, יש בצורך בליטוש המצבה והסרת השכבה החיצונית. ישנן מצבות ששחיקת החומר שלהם אינה מאפשרת את חידוש השכבה החיצונית המקורית ויש צורך בהסרתה וליטושה.
התהליך הסופי של חידוש מצבות
לאחר הליטוש, מתחילים לעבוד עם מה שיש לנו. השלב הבא הוא הבהרת כל הכתמים שאינם יורדים בשום צורה שהיא, וזה מבוצע על ידי חומרים מתאימים, ואם ישנם פגמים נוספים, אז גם אותם צריך להבהיר אות לתקן, על ידי מילוי סדקים וכדומה. בנוסף לכך, אי אפשר לחשוב על חידוש מצבות ללא שיקום הכיתוב מחדש, שהרי זהו הבסיס לזהות המצבה והקבור מתחתיה. לאחר שנצבעו האותיות מחדש, יש לצפות את המצבה בחומר מיוחד שישמור עליה עוד זמן רב אחרי, וכמובן השאיפה היא להמשיך לשמור על המצבה ולנקות אותה כמו שצריך.