מלבד לשמח את ליבינו באירועים ולהשתלב בצורה מצוינת במהלך ארוחה חלבית או בשרים, ליינות יש תפקיד מאוד חשוב במהלך הבישול.
בישול ביין מוסיף עושר וטעם למתכונים ותבשילים רבים.
את היין ניתן להוסיף לכל מיני מאכלים ולשדרג אותם , גם אם מדובר במנות ראשונות, קינוחים או מנות עיקריות כמו דגים, עוף ובשר.
ישנן שלוש דרכים להוספת היין לתבשיל –
· במהלך הבישול
· בתור מרינדה (השרייה)
· בתור רוטב
יין שהינו טעים לשתייה, יהיה לנו גם טעים לאותה מנה שאנו אליה מוסיפים אותו , אחרת חבל על כל המאמץ והטרחה.
הקו למעשה נמתח החל מיינות יקרים אותם אנו לא מעוניינים "לבזבז" על מנה כלשהיא ועד יין זול אותו אנו לא נשתה, אז ודאי שגם לא נשים אותו בתור יין לבישול ארוחה.
בתום תהליך הבישול או ההשריה הטעמים של היין יהיו מרוכזים יותר לכן עדיף שלא להשתמש ביין פירותי או חומצי מידי מפני שכך גם תטעם התוצאה.
הדרך הטובה היא למצוא משהו נוח באמצע מבחינת מחיר ומבחינת הטעמים של היין גם אם הוא יין לבן וגם אם הוא יין אדום.
במתכונים המצריכים שימוש בברנדי או בליקרים שונים ניתן להשתמש בטוב ביותר מכיוון שהכמות לה נזדקק לשם הכנת המנה היא בדרך קטנה ביותר.
אם יש לכם יין טוב בבית ומתקרב אירוע ואתם לא ממש יודעים לבשל משהו טוב איתו אלא רק לשתות אותו, יהיה זה רעיון נפלא בתור מתנה למארח, בפרט אם הוא כן שף חובבן במטבח .
במקרה כזה, אפשר גם לצוות ליין ספר מתכונים הכולל בישול מנות שונות עם יינות כאלה ואחרים, אז השמחה תהיה כפולה, במיוחד כאשר מדובר באדם אשר יש לו אהבה אמיתית לבישול וליינות משובחים.