חפש מאמרים:
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בין "עוגמת נפש" "לנזק נפשי"

מאת: דוד גרינברגפסקי דין22/06/20101388 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בפס"ד ת"א 14968/09 בפני כבוד השופטת וורדה אלשיך, בביהמ"ש המחוזי – דובר על מקרה בו תבעה לקוחה את חברת התעופה "אל-איטליה". התובעת נפצעה בפיה מחתיכת מתכת בארוחה אשר סופקה לה במהלך טיסתה בחברת התעופה הנ"ל. התובעת טענה לנזק נפשי רב בין שאר נזקיה הגופניים והממוניים אשר אירעו לה כתוצאה מהתאונה. האישה פנתה מס' פעמים לחברת התעופה (אשר בינתיים נכנסה להליך של "הקפאת הליכים וכינוס נכסים ומונה לה מפרק מטעם ביהמ"ש), אולם דרישותיה מחב' התעופה ומהנאמן אשר מונה נדחו. לא נותר לתובעת, אלא להגיש תביעתה לביהמ"ש.

ביהמ"ש קיבל את רוב טענותיה של התובעת, אולם מצא לנכון להעיר על 3 עניינים:

1)     פיצויים בגין "נזק נפשי"- ביהמ"ש העיר כי יש להבחין בין "פיצויים בגין עוגמת נפש" –כפי המקרה הנוכחי- פיצויים בגין עוגמת הנפש אשר נגרם לתובעת, לבין "נזק נפשי"- אותו תבעה התובעת ולפיו משתמע כי לתובעת נגרמה פגיעה נפשית אשר הסבה לה נזק ואשר כיום קיימים אמצעים לאמוד אותו, וזאת להבדיל מנזק בגין " עוגמת נפש"  שהיה ונשאר בגדר אומדנא.

2)     ביהמ"ש הוסיף כי אל לנו להתעלם מהכלל הבסיסי בדיני הנזיקין ולפיו הפיצוי הנזיקי אינו בא על מנת להעשיר את התובע ואינו בגדר "זכייה במפעל הפיס". בנזקים בהם הנזק בגין "עוגמת נפש" אינו ראש הנזק העיקרי- אין להופכו לרכיב הנזק הגדול ביותר בתביעה. רכיב זה הינו "לויין" לעילות אחרות הנוגעות להוצאות רפואיות וכיו"ב.

3)     שכר טרחת עו"ד- אותו תבעה התובעת בגין השירות המשפטי היקר אותו נאלצה לשלם בגין התביעה. ביהמ"ש קבע כי : "בלא כל כוונה להקל בנזקיה של המערערת (התובעת) כמו גם בכעס שחשה כלפי חברת התעופה, הרי ספק גדול אם האירוע הנזיקי, קל וחומר נוכח הפיצוי שנתבע בו מצדיק העזרות בשירות משפטי יקר עד כדי כך, שעלותו מגיעה עד ל- 40% מסך הפיצוי שיפסק. אומנם רצונה של המערערת כבודה, אולם אין כל הצדקה להטיל שיעור כזה או אף קרוב לכך על הצד שכנגד".

כמו כן, ביהמ"ש מצא לנכון להעיר על הימשכות והסחבת המכוונת שנקטה חברת התעופה- טרם הפנייה לערכאות משפטיות: "האמור לעיל מקנה תשתית משפטית איתנה לתביעה ומבסס היטב את ההחלטה להכיר בתביעת החוב באורח כללי, וזאת, לא כמעשה חסד, או לצרכי פשרה בלבד, כפי שמנסה הנאמן להציג זאת במאוחר, אלא משום  שהתביעה נראת מבוססת והולמת את הדין, ובוודאי שאין בעל תפקיד המהווה את ידו הארוכה של ביהמ"ש, רשאי להתעלם מכך ולנסות ולגרור את התובעת לערכאה אזרחית, אך בתקווה כי זו תתייאש נוכח הזמן הארוך וההוצאות הכבדות הכרוכות בכך.

לסיכום- ביהמ"ש פיצה את התובעת בסך של 10,000 ₪.  

ד"ר דוד סער – משרד עורכי דין

 



תגיות המאמר: עורך דין, עורכי דין


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דוד גרינברג

מאת: דוד גרינברגעזרה והתנדבות09/06/132402 צפיות
נהוג לומר שהנוער של ימנו חסר ערכם ושכל מה שהוא עושה זה לשבת שעות מול המחשב או הטלויזיה. אז תתפלאו מסתבר שיש גם נוער אחר, מסתבר שבני הנוער צמאים למדריך ולדרך וכשיש מי שמנחה הם מתגייסים יוזמים ותורמים מעצמם - תוכנית סח"י - היא יוזמה התנדבותית עבור בני נוער - שתורמים ועושים למען הקהילה והחברה בישראל

מאת: דוד גרינברגבר ובת מצווה17/03/131644 צפיות
בר המצווה הוא אירוע בלתי נשכח בחיי כולנו. המשפחה כולה נרגשת לקראת האירוע, חודשים רבים חושבים ומתכננים איך להפיק אירוע בר מצווה בלתי נשכח. המאמר שלפניכם יתן לכם את עשרת האטרקציות המובילות לאירועי בר מצווה

מאת: דוד גרינברגבניין ואחזקה - כללי15/09/111660 צפיות
מהי עלות וועד בית, מהי עלות הארנונה עבור שטח הדירה וכדומה. יכול להיות שתגלו שהעלות השוטפת, יחד עם תשלומי משכנתא, הינה גבוהה מידי לטעמכם ותחליטו למצוא דירה בעלויות נמוכות יותר.

מאת: דוד גרינברגפסקי דין29/08/111629 צפיות
לא אחת מבקש מבוטח מקופת החולים שלו לקבל טיפול רפואי מסוים וזו מסרבת. בבואנו לבחון את זכאותו של מטופל לקבלת טיפול רפואי זה או אחר, עלינו לבחון את תכליתו של חוק ביטוח בריאות ממלכתי, ועל מעמדה של קופת החולים לאור תכליות אלו. על כל אלו עמד בית המשפט בע"ע 1091/00 שטרית – קופת חולים מאוחדת (ניתן ביום: 21.09.2000).

מאת: דוד גרינברגפסקי דין29/08/111810 צפיות
מבוטח אשר מבקש לקבל טיפול שאינו כלול בסל הבריאות, מופנה לוועדת החריגים. הפסיקה קבעה כי על ועדת החריגים לקיים דיון לאור כללי הצדק הטבעי של המשפט המנהלי. כיצד הדבר בא לידי ביטוי בפועל? שאלה זו נדונה בע"ע 1091/00 שטרית – קופת חולים מאוחדת (ניתן ביום: 21.09.2000).

מאת: דוד גרינברגשיפוצים04/07/111931 צפיות
הסיבה העיקרית לכך הינה העלויות הנמוכות בהחלט בהשוואה לעלויות של דירות מכל פרויקט נדלן קיים כיום. אומנם אל עלויות אלה יש להוסיף את העלות של השיפוצים ולכך יש לשים לב במיוחד, אבל אם נעבוד בצורה חכמה כך גם נקצור פירות ורווח עבור השבחתו של הנכס למכירה אם נהיה מעוניינים בכך בעתיד.

מאת: דוד גרינברגביטוח רכב30/05/111746 צפיות
למרות הכל יהיו כאלה אשר יעדיפו לגשת אל סוכן הביטוח ה"משפחתי" ולבצע ממנו את הרכישה של מוצר ביטוחי זה , בדיוק כמו כל ביטוח אחר שהם רוכשים דרכו בלב שלם , תוך שיקול של שירות אדיב ומעין תחושה של נאמנות לאורך שנים לאותה חברה.

מאמרים נוספים בנושא פסקי דין

מאת: בנימין קלינגרפסקי דין24/08/222623 צפיות
צו הריסה שלא בוצע – מה זה בדיוק אומר? ובכן, ממש כפי שזה נשמע, צו הריסה שלא בוצע הוא צו הריסה שניתן על פי דין, אך מסיבות כלשהן לא הגיע לכדי ביצוע ולכן המבנה שעבורו הוצא הצו עדיין עומד על תילו וטרם נהרס. במרבית המקרים, הגדרה זו מתייחסת למצב בו בעל המבנה שנגדו הוצא הצו קיבל הוראה במסגרת הצו, לבצע את הריסת המבנה בעצמו, אך נמנע מכך. במילים הכי פשוטות, אדם בנה מרפסת שלא כדין ובעקבות זאת, הוציאה הרשות המקומית צו הריסה להריסת המרפסת והגישה אותו לאותו אדם בכדי לחייב אותו להרוס את המרפסת. הצו מורה במפורש על הריסת המרפסת ואף מגדיר מסגרת זמנים לביצוע ההריסה, אך מהסיבות שלו בחר אותו אדם שלא לבצע את הצו.

מאת: בנימין קלינגרפסקי דין19/08/211858 צפיות
מפרטים אחידים ותיקון 34 לחוק רישוי עסקים אז ככה,לאורך שנים רבות לא הייתה אחידות בדרישות גורמי רישוי מעסקים שונים הטעונים רישוי על פי אותו פריט רישוי. על מנת למנוע שונות ורגולציה עודפת ובעקבות המלצות “ועדת הבר” משנת 2006, הוחלט כי רשויות הרישוי ונותני האישור ינסחו “מפרטים אחידים” לסוגי העסקים. כך, בעל עסק מראש יוכל לדעת מראש מה יידרש ממנו על מנת לקבל רישיון עסק.

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןפסקי דין15/11/201520 צפיות
בג"צ דחה העתירה נגד מאחז עיבל בית המשפט העליון בשבתו כבג"צ דחה בימים אלו עתירה נגד פינוי מאחז עיבל ועוד כמה מאמרים שכתבתי: עו"ד נועם קוריס – כותב ב THEMARKER עו"ד נועם קוריס - כותב על תביעות ייצוגיות - כותב באתר המאמרים המשפטיים נועם קוריס עו"ד העתירה הופנתה כלפי צעדים שנקטו המשיבים לפינוי העותר ממאחז שהוקם ללא היתר באזור הר

מאת: רונית אלפסיפסקי דין20/11/191560 צפיות
סווגה של פעולה, או של עסקה נקבע על פי סממנים חיצוניים ועל פי מבחנים שונים, אשר על פיהם יש וניתן לסווג את אופיה של אותה פעולה וסווגה של אותה עסקה. ברם בדרך כלל המבחנים אינם חד - חד ערכיים ויש מקרים בהם המבחנים בגין אותה פעולה מצביעים על סווג כפול. כך למשל בסווג פעולה למישור ההוני או למישור העסקי, למישור הפרטי או עסקת אקראי בעלת אופי מסחרי ועוד. בעיתות כאלה מופעל מבחן על – מבחן גג והוא "מבחן הכוונה".

מאת: בנימין קלינגרפסקי דין05/09/191368 צפיות
ההתיישנות גברה על השימוש בהעדרו של היתר אין שימוש שלא הותר על-פי ההיתר, קרי - אין שימוש חורג, ומשכך לא מתקיימת עבירת השימוש על-פי סעיף 204 לחוק. האם כאשר לא ניתן להרשיע אדם בביצוע עבודות בנייה ללא היתר בשל התיישנות, ניתן להרשיעו בעבירה נמשכת של שימוש בנכס שנבנה ללא היתר? ביהמ"ש לעניינים מקומיים משיב על כך בשלילה.

מאת: רוי ורלפסקי דין25/01/191372 צפיות
אתה צריך לקחת את המקרה פגיעה אישית קל. לא משנה איך המקרה שלך הולך, לקחת מישהו למשימה על רשלנות שלהם הוא יותר מוצדק. מאמר זה נותן לך כיצד להתקרב מקרה פגיעה אישית.

מאת: רוי ורלפסקי דין17/01/191392 צפיות
האם אתה חושב על לשים את הכסף שלך לתוך השקעות נדל"ן? ראית את החברים שלך עשה רווח עם זה. אתה יכול לעשות טוב אם שמעתם על. זה רק לוקח קצת ידע. השתמש בעצות אלה כדי לקבל התחלה מוצלחת על ההשקעה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica