מכירים את הסיטואציה הבאה-
אתם מתיישבים בניחותא במסעדה עם אווירה נעימה ורומנטית, אז ניגש אליכם המלצר וברוב חביבותו מציע לכם לשתות יין ושואל איזה תרצו .
בשלב הזה הסומק עולה ללחיים , ממש כאילו כבר שתיתם כמה כוסות, וכל זאת בשל העובדה כי אין לכם מושג קלוש איזה יין לבחור , מה יהיה לכם טעים ומהם בכלל הסוגים ומה ההבדל ביניהם ?
כל כך הרבה שאלות ורגע אחד לא נעים במיוחד.
אז איך פותרים את הדילמה לפעמים הבאות? להלן כמה הנחיות שיכולות לבטח לשפר את ההבנה שלכם בתחום ולמנוע מבוכה דומה בעתיד...
דבר ראשון, את היין מתאימים לארוחה ולאווירה.מה זה אומר למעשה ?
נפתח ונאמר שאת ההתלבטות יכול לפתור לכם מלצר יין, שלצערם של חלקינו, תפקיד מעין זה מאייש רק כמה מסעדות נבחרות בארץ.
מלצר יין תפקידו ומומחיותו להמליץ לכם איזה יין לשלב עם הארוחה שהזמנתם תוך זה שאתם מציינים את העלות הרצויה.
מה עושים במקרים בהם במסעדה אין מלצר מיוחד שכזה, אלא רק מלצרים "רגילים" שלא ממש בקיאים בתחום היינות על מרכיביהם והתאמתם לארוחה וללקוח ?
החוקים הכלליים אומרים שלמאכלים בעלי טעמים עדינים כמו עוף ודגים מתאימים יינות לבנים, ולמאכלים עזי טעם כמו גבינות בשלות ובשר בקר יתאימו יינות אדומים.
ככל שהמנה תהיה יותר עשירה בטעמים חזקים כך צריך להיות היין על מנת שייתן למנה את הליווי המתאים ולא ייבלע בשלל הטעמים הכבדים.
עם מנות ראשונות קלילות בדרך כלל מתאים יין לבן, להוציא מרקים אליהם עדיף לא לצוות יין כלל.
לפסטות יתאים היין בהתאם לסוג הרוטב ובהתאם לאותו צבע, לבן לשמנת אדום לעגבניות.
אם ישנם כמה סוגי יינות שכבר הספקתם לטעום ולאהוב כל שנותר הוא להתאימם לארוחה שהזמנתם לפי ההנחיות הללו .