כאשר אנו ניגשים למלאכת הבישול או האפייה של ארוחה עיקרית או קינוח יש לנו עבור משימה זו שלל כלי אשר באים לעזור לנו בביצוע המשימות ביתר קלות ומקסימום התאמה לכל משימה ומשימה.
הסדר של הכנת דבר מה לארוחה מבחינת הכלי בו נשתמש די נשמר לאורך הזמן וניתן לומר כי חביתה עדיין נטגן במחבת, עוגה נאפה בתבנית בתנור , מרק נבשל בסיר על הכיריים , אך מה על אותם ירקות וקטניות קשות העורף שיכולים אשר לוקחים את הזמן שלהם עד שהם מרגישים שהם מוכנים להיות מבושלים ?
לשם כך בדיוק הומצא סיר הלחץ אשר מעלה את הטמפרטורה של הבישול לחום של עד 120 מעלות
עובדה זאת גורמת למזון קשה עורף ככל שיהיה להתבשל בזריזות ובבטחה.
בישול של דברי מזון אחרים לא מומלץ ולא כדאי מהסיבה הפשוטה שאז כל הטעם שלהם פשוט מתאדה ונעלם כלא היה.
העבודה עם סיר לחץ דורשת השגחה על מנת לשמור על בטיחות וביטחון המטבח ושוכניו .
לכן, אם זו הפעם הראשונה בה אתם חושבים להשתמש בסיר לחץ חדש שקיבלתם או קניתם בעצמכם, קחו את הזמן להכיר את הסיר וחלקיו ושבו לקרוא את הוראות השימוש בו.
כאשר תהליך הבישול הסתיים ואנו מעוניינים לפתוח את סיר הלחץ על מנת להוציא את המזון החוצה, יש להמתין בסבלנות עד שהסיר יתקרר ואז ישתחרר כל הלחץ מהסיר.
דרך נוספת, במידה ואנו ממהרים , היא לצנן את הסיר תחת זרם קריר של מים מהברז בכיור ואז לפתוח בזהירות את הסיר.
בסך הכול מעבר לחיסכון בזמן אשר בישול בסיר לחץ מאפשר לנו, יש גם הנושא הבריאותי לו תורם רבות בישול מעין זה בזכות האידוי המהיר שחוסך בשימוש בשמן ובשמירת הערך התזונתי של דברי המזון שהוכנסו לתוכו.