יקב
אתם יושבים לכם במסעדה ונהנים מכוס יין טובה וארוחה ועסיסית.
כמה מאיתנו יודעים באמת את הדרך שעושים הענבים עד להפיכתם לאותו יין משובח ?
ידעתם כי בין היתר, מבחינת סוג אקלים וסוג אדמה - היקב- המקום בו תגדל הגפן, יהיה גורם משפיע על טעמו של היין ועל סוגי הענבים המתאימים לגידול באזור?
כבר חלפו ותמו הזמנים בהם לשם הכנת היין היו אנשים דורכים על הענבים ברגליהם בגת כדי לשבור את קליפת הענב.
כיום רוב התהליך מבוצע על ידי מכונות ייעודיות.
כך למעשה מבוצע תהליך המעיכה של הענבים שכבר הופרדו מהגבעולים .
לאחר מכן ישנו תהליך התסיסה שמתרחש על ידי הכנסת שמרים טבעיים כך הופך הסוכר לאלכוהול.
בתום התסיסה ישנה הפרדת המוצקים מהנוזלים, כאשר ביצירת יין לבן ההפרדה מבוצעת טרם התסיסה.
בסיום כל אלה מתחיל יישון היין – אם מדובר ביינות מובחרים אזי היישון ייעשה בחביות מעץ אלון-דבר שגם משפיע על הניחוח שיפיץ היין, אם מדובר בייצור של יינות רגילים היישון יבוצע במיכלי נירוסטה.
בזמן פעולת היישון מצטברים להם משקעים בתחתית של המיכלים והחביות , כדי להפריד בין הנוזל לאותם משקעים מועבר היין ממיכל אחד לאחר , לפעולה זו קוראים שפייה , ישנה חזרה על הפעולה עד אשר לא נשארים משקעים לחלוטין אלא רק יין משובח ונקי.
השלב האחרון הוא הביקבוק, זאת אומרת העברת היין המוכן לבקבוקים חתומים עם תווית של כל סוג יין והחברה המייצרת .
בארץ מייצרים יינות ישראליים איכותיים אשר יכולים לעמוד בתחרות על פני יינות זרים אחרים
אם אתם רוצים ללמוד יותר על אותו תהליך מומלץ לעשות טיול לאחד מיקבים הרבים הפזורים ברחבי המדינה, זוהי הזדמנות ללמידה ולטיול מהנה כאחד .
.