חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

להציל את הקשרים העיסקיים עם טורקיה

מאת: דני צימטעסקים בינלאומיים07/06/20101334 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

ב- 5 בנובמבר 2002, 3 ימים בלבד לאחר בחירתו של ראג' טאיפ ארדואן לכהונתו הראשונה כראש ממשלת טורקיה בחר המנהיג הטורקי לכנות  את מדיניות ישראל בשטחים כטרור של מדינה.

בשנים שחלפו מאז אותה הצהרה חווינו משברים רבים ותכופים בין ישראל לטורקיה אך הוכח כי לחיים יש כנראה דינאמיקה משלהם.

מערכת יחסי הסחר האזרחי בין המדינות  שגשגה לרמות של למעלה  מ- 3 מיליארד דולר,

התעשיות הצבאיות והתעשייה האווירית הישראלית נהנתה מחוזי עבודה עתירי-ממון ושיא של 560 אלף ישראלים בקרו בטורקיה בשנת 2008.

האם משבר האוניות הנוכחי ישכך גם הוא בצורה דומה או שמא הפעם חצו שני המדינות את הרוביקון ופניהן לעידן של עוינות וחוסר שיתוף- פעולה.

בימים הראשונים שלאחר ההסתבכות בפרשת המרמרה הטורקית נדמה שהמשבר הנוכחי משמעו שיתוק מוחלט של מערכת יחסי-הסחר והתיירות הישראלית לטורקיה.

לאור ההתבטאויות הקשות של הצמרת הפוליטית הטורקית ופרצי הזעם ברחוב הטורקי נראה שכל קשר בין חברות ישראליות וטורקיות בעתיד הקרוב מוטב לו שיערך רחוק מהעין הציבורית ובודאי רחוק מזרקורי התקשורת.

טורקיה מהווה יעד יצוא מרכזי לתעשייה הישראלית,לפי נתוני מכון היצוא הישראלי 650 מפעלים וחברות ישראליות נמצאות במעגל העסקי עם טורקיה וניתן להניח שחלקן יבקשו למצוא דרכים יצירתיות להמשיך את הקשר הכלכלי המניב שנבנה בעמל רב בתנאים של שווקים בינלאומיים תחרותיים.

האתגר האמיתי לדעתי הוא שמירה ובניית קשר עם חברות בסקטור הפרטי בטורקיה שאינן מושפעות ישירות מדרגים פוליטיים. בתרחיש כלכלי צרוף בין יצרן שרוצה למכור לבין צרכן שרוצה לקנות פועלים בדרך כלל שיקולים רציונאליים עליהם חייבים להתבסס במלאכת השיווק מול השוק הטורקי.   

אחד התחומים לשיתוף פעולה עם הטורקים אותו חשוב לקדם ובנחישות רבה הוא תחום המחקר והפיתוח הטכנולוגי בתעשיות הייטק מגוונות.

בימים אלה הוכרזה קרן מו"פ משותפת לישראל וטורקיה במסגרת EUREKA האירופאית, במסגרתה הוקצה סכום נכבד של 6 מיליון אירו לקידום מיזמי מו"פ משותפים בין שני העמים.

אנשי עסקים טורקים העידו פעמים רבות על הערכתם הרבה להישגי ההיטק הישראלי וסיפורי הצלחה בטורקיה של חברות ישראליות כדוגמת אורפק, ליפמן – וריפון ונטפים מוכיחות על הפתיחות הטורקית למוצרים ישראליים מתקדמים טכנולוגית.

לפני כחודשיים ימים ביקרה בארץ משלחת של בכירי ארגון התעשיינים  TUSIAD המיצג את החברות והמפעלים החשובים של טורקיה.

הביקור נערך על פי בקשתם של הטורקים ששמו להם למטרה לעודד את עמיתיהם הישראלים לשוב ולהרחיב את בסיס העסקים המשותפים גם לנוכח המשבר הפוליטי המחריף בין שתי המדינות.

בעקבות הביקור של משלחת התעשיינים הטורקיים הוסכם על ביקור מקביל של בכירי המשק הישראלי בטורקיה ולדעתי חייבים לעשות מאמץ עילאי לקיים את הביקור למרות המשבר ואולי דווקא בעטיו.

התמונה לגבי תיירות ישראלית לטורקיה נראה על פניו מסובך כמעט חסר-סיכוי.

בנוסף לחשש המובן של ישראלים מהתנכלות בעת ביקור  קרוב בטורקיה צריך להבין את המשמעות המכרעת שיש לפעילותן של סיטונאי התיירות המרכזיים בישראל הנוטים כבר עתה לצמצם אם לא לבטל לחלוטין את פעילותם בטורקיה.

חברות כדוגמת קשרי-תעופה, השטיח המעופף , קווי חופשה, אשת טורס ואחרים מפקידים בידי מלונאים טורקיים סכומי כסף ניכרים בתחילת כל עונת תיירות כדי לשריין חדרים במלונות ובקלאבים המרכזיים באנטליה, מרמריס ובודרום בטורקיה ,כמו גם לשריין מטוסים של חברות צ'רטר טורקיות שיטיסו ישראלים לחופשות "הכול כלול" שכל כך אהובות על ישראלים.

משבר היחסים עם טורקיה לאחר "עופרת יצוקה" גרם לסיטונאים הגדולים נזקים כספיים ניכרים ועתה לאור המשבר הנוכחי נדמה כי מלאה הסאה ומידת נכונותם להפקיד כספים בטורקיה תצומצם בהרבה אם לא תתבטל לחלוטין.

* הכותב משמש כסגן יו"ר מועצת העסקים ישראל-טורקיה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דני צימט

מאת: דני צימטזהות27/12/091425 צפיות
מאמר זה מתעתד להציג קו מחשבה המצדד בהתגייסות מרצון של ישראלים רבים כשגרירי הסברה, המסוגלים וגם מוכנים לעמוד אל מול קהלים ברחבי העולם ולהציג תמונה מאוזנת אודות החברה בישראל על יתרונותיה התרבותיים, המדעיים וההומאניים.

מאת: דני צימטשיווק ואסטרטגיה10/01/091864 צפיות
קשה להשתחרר מהתחושה שהגיע הזמן לגייס, תרתי משמע, וינסטון צ'רצ'יל ישראלי, אותו מנהיג בריטי לפני ובעת מלחמת העולם השנייה, שהפיח באזרחי הממלכה המאוחדת אוירה של גאווה לאומית, סולידאריות ובעיקר נכונות לשלם את מחירו של מאבק עיקש כנגד האויב הנאצי שהפגיז בלא רחם את ערי בריטניה בעיקר את הבירה לונדון.

מאת: דני צימטשיווק בינלאומי10/01/091828 צפיות
לנוכח הבקורת ההולכת ומתגברת אל מול המלחמה בעזה , האם לא הגיע הזמן שגם מדינת ישראל תפעיל טלוויזיה או רדיו המשדרים לעולם האיסלמי, ומדוע לא להקים תחנה בכבלים המשדרת 24 שעות באנגלית/טורקית/פרסית ? האם יהיה זה מוגזם להודות בעובדה שישראל צריכה תחנת אל ג'אזירה משלה ?

מאת: דני צימטתקשורת המונים10/01/093215 צפיות
תדמיתה של מדינה וזהותה הלאומית הם ערכים שמאז ועולם שיחקו תפקיד מרכזי על במת ההיסטוריה וסימלו את מידת חשיבותה ומרכזיותה של המדינה במערכת יחסיה הפוליטיים, הכלכליים והתרבותיים עם העולם החיצון. תדמיתה הבינלאומית של ישראל העכשווית מושפעת באופן גורף ממראות הפיגועים והמלחמה עקובת הדם באזורנו לאורך שנים רבות. זהו תהליך ארוך שבו נשחק המותג ישראל עד דק ואין תימה שבסקר בינלאומי שנערך זה מכבר דורגה ישראל כאיום מספר אחד לשלום העולם !

מאת: דני צימטשיווק בינלאומי10/01/092156 צפיות
תהליך מיתוג מדינות קיים למעשה מאז ומעולם. כל מדינה ברת-קיימא שולחת אין ספור מסרים לעולם באמצעות תרבותה, אומנותיה, פעילותה הפוליטית, מוצרי היצוא שלה, נציגיה המבקרים בעולם כאנשי רוח, אנשי עסקים וספורטאים המתחרים בזירה הבינלאומית - כל המסרים הרבים הנשלחים אל מחוץ לגבולות המדינה אמורים לייצג נאמנה את תדמיתה של המדינה, את הלך הרוחות בה, את סדר יומה ויעדיה .
המסרים הרבים ששולחת המדינה כל העת הם הבסיס לתדמיתה הנתפסת של המדינה.


מאת: דני צימטשיווק בינלאומי10/01/091886 צפיות
גורמי התיירות בארץ מודעים לקושי העצום בהגברת התיירות לישראל הנובע מתדמיתה השלילית של המדינה ולכולם ברור שזירת הסכסוך הישראלי-פלסטינאי אינה מהווה הזמנה אטרקטיבית לבוא לכאן לבקר, לנפוש, לבלות.

מתוך תחושת חוסר ברירה מתמקדים מאמצי השיווק של ישראל ב"משוכנעים", יהודים ונוצרים אוונגליסטיים אוהדי ישראל שתמונת המצב הביטחוני גרועה ככל שתהיה אינה מרתיעה אותם מלבוא בשערי המדינה.

המוחות היצירתיים ביותר במדינה תרים ללא הרף אחר "חומרי גלם תדמיתיים" שיש בכוחם לייצר דימויים חיוביים העשויים לסייע בהבאת "הבל


מאת: דני צימטעסקים בינלאומיים10/01/092478 צפיות
מאז כוננה טורקיה יחסים דיפלומטיים עם ישראל בשנת 1949, המדינה המוסלמית הראשונה שעשתה זאת, ידעו היחסים בין שני העמים עליות ומורדות אך תמיד נשמרה מידה משמעותית של הערכה הדדית שמנעה הקצנה .

בשנת 1997 חתמו ישראל וטורקיה על הסכם סחר חופשי שהציב את כלכלת שתי המדינות במסלול קבוע של שיתופי פעולה


מאמרים נוספים בנושא עסקים בינלאומיים

מאת: ליאורעסקים בינלאומיים01/11/161605 צפיות
שירותי תרגום על ידי מתרגמים מקצועיים, מאפשרים לקבל תרגום מדויק ונכון, של מסמך. תרגום מסמך משפה אחת, לשפה אחרת, כדאי לבצע בעזרת חברת תרגום, שמעסיקה מתרגמים מקצועיים, שמיומנים בביצוע עבודת תרגום.

מאת: ליאורעסקים בינלאומיים08/11/152521 צפיות
שירותי תרגום עבור ישראלים, מאפשרים לבצע תרגום של מסמך, או תרגום סימולטני של דברים שנאמרים בזמן שיחה. שירותי תרגום מצריכים מתורגמנים ששולטים היטב בשתי שפות שונות (ברמת שפת אם). תרגום מסמך, דורש יכולת גבוהה של התבטאות בכתב, כולל הבנה של מושגים שונים שיש במסמך המיועד לתרגום. תרגום סימולטני, דורש יכולת חשיבה מהירה, ויכולת ניסוח מהירה.

מאת: ליאורעסקים בינלאומיים06/07/151995 צפיות
תרגום עברית אנגלית בראשון לציון, מאפשר לתרגם מסמכים שונים, מעברית לאנגלית, או הפוך. השפה האנגלית, נחשבת כיום לשפה בינלאומית, בגלל הדומיננטיות של ארצות הברית בעולם. בעולם יש כ-400 מיליון אנשים, ששולטים באנגלית ברמת שפת אם.

מאת: Alex Admonעסקים בינלאומיים05/01/151956 צפיות
אם המילים "ספא ים המלח" מעלות בך אסוציאציות של מים חמימים, טיפולים מפנקים ומנוחה מושלמת לגוף ולנפש, אתה מוזמן להכיר את הפן האחר שלהן: הזדמנות להרוויח, והרבה. כיצד? שיווק מוצרי ים המלח בסיטונאות!

מאת: דוד כהןעסקים בינלאומיים26/04/146735 צפיות
מהו רילוקיישן, כיצד הוא משפיע על המשפחה ועל סביבת העבודה, כיצד להערך בצורה טובה לפני ביצוע רילוקיישן, ועוד.

מאת: ישראל סבאעסקים בינלאומיים13/02/148484 צפיות
תרגום עוקב שווה תרגום סימולטני, לא? אז זהו - שלא! חברה שמזמינה שירותי מתורגמנות חייבת לדעת מה ההבדל בין שתי השיטות ומהו השירות היעיל והחסכוני ביותר עבורה. המאמר נותן כמה עצות טובות בנושא.

מאת: שירי נתןעסקים בינלאומיים12/01/148558 צפיות
אוסטרליה היא אחת המדינות העשירות ביותר בעולם כיום. מספר עולה של מעסיקים ישראלים מחפשים עובדים בתחומים רבים, החל מהייטק וIT עד למכירות ומלצרות.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica