נזקי גוף הם נזקים אשר נגרמו לגופו של אדם, לרבות מחלה, ליקוי גופני או שכלי ומוות, כאשר תביעות לפיצויים בגין נזקי גוף כוללות גם תביעות בגין רשלנות רפואית או בגין מעורבות בתאונות דרכים. לפניכם מספר תשובות לשאלות נפוצות בתחום נזקי גוף:
את מי תובעים ?
תביעות בגין נזקי גוף מתאונות דרכים נגזרות מחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (התשל"ה-1975) אשר מטיל אחריות מוחלטת על חברת הביטוח של הרכב המעורב בתאונה לפיצוי הנפגעים. אחריות זו נוגעת לנהג כמו גם לנוסעים ולנפגעים נוספים והיא אינה תלויה בסוגיית האשמה בתאונה. במקרים של נזקי גוף שנגרמו עקב רשלנות רפואית ניתן להגיש תביעת פיצויים מכוח פקודת הנזיקין .
כיצד מחושב גובה הפיצויים ?
גובה הפיצויים בגין נזקי גוף נקבע בין היתר בהתאם לחומרת הפגיעה ולגובה הנכות שנקבעה לנפגע. בנוסף, מחושבים לנפגע פיצויים לכאב ולסבל שנגרמו וכן פיצויים בגין אובדן כושר השתכרות והפסדי שכר, הוצאות רפואיות להטבת נזקי גוף והוצאות עבור עזרת הזולת אשר היה צורך בעזרתם בעקבות הנזקים. בעת ניהול תיקי תאונות דרכים, בית המשפט נעזר במומחים רפואיים מטעמו לצורך קביעת נכותו הרפואית של הנפגע, המקרים שבהם נזקי גוף כוללים נכות יחושבו הפיצויים גם בהתחשב בנכות הנ"ל .
כיצד לנהל את התביעה ?
תביעות בתחום נזקי הגוף דורשות מומחיות ומקצועיות בתחום זה. לפיכך מומלץ לנהל את התביעה בעזרת עורך דין שהינו בעל נסיון בתחום הרלוונטי, למשל, בנושא רשלנות רפואית עו"ד המתמחה בתחום זה וכך גם לגבי תאונות דרכים עורכי דין העוסקים בנזקי גוף בתביעות פיצויים עקב תאונות דרכים וכיוצא בזה.
המידע במאמר זה הוא כללי וראשוני בלבד ואינו מיועד בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי וכיוצ"ב ו/או כתחליף לייעוץ משפטי וכיוצ"ב לכל מקרה ונסיבותיו הדברים נכונים למועד כתיבתם ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.