טחורים הינם גודש של ורידים נפוחים ומכאיבים באזור פי הטבעת, אשר עקב גורמים מסוימים צוברים את הדם העובר דרכם, במקום לנקז אותו הלאה.
הופעת טחורים יש מספר שלבים:
1. השלב הראשון הוא השלב בו הטחורים הם פנימיים. בהתחלה הטחורים מתבלטים אל תוך התעלה האנאלית אך לא יוצאים אל מחוץ לפי הטבעת. לעתים לא מרגישים בהם והם נעלמים מעצמם.
2. השלב השני יתאפיין ביציאתם כאשר מופעל לחץ על פי הטבעת, ובחזרתם בעצמם לתוך פי הטבעת לאחר מספר שניות.
3. כאשר המצב מחמיר, נדרשת בדרך כלל דחיפה ידנית של הטחורים לתוך פי הטבעת.
4. לבסוף הם יוצאים החוצה ללא יכולת חזרה כלל.
קשה מאוד לטפל בטחורים במיוחד כאשר מגיעים לשלבים האחרונים שלהם, ולכן כדאי להיות מודעים לתופעה ולמנוע אותה באמצעות אורח חיים נכון:
תזונה: חשוב ביתר להקפיד על שתייה מרובה וצריכה של מזונות המכילים כמויות גדולות של סיבים. תזונה כזאת גורמת ליציאות רכות ומפחיתה את הסיכון לסבול מהם.
בנוסף להקפדה על תזונה נכונה, חשוב ביותר להתמיד בפעילות גופנית מתונה.פעילות גופנית אף היא תורמת לחילוף חומרים יעיל, יציאות רכות וכך מסייעת במניעתם.
כמו כן, הקפדה על יציאות תכופות חשובה אף היא לצורך מניעה, טיפול בטחורים.
מומלץ מאוד ללכת לשירותים כל אימת שמתעורר צורך בכך כיוון שהימנעות מהליכה סדירה לשירותים עלולה לגרום לעצירות, דבר אשר בתורו עלול לזרז את הופעתם של הטחורים.
כל אלה עשויים לסייע במידה והתופעה נמצאת עדיין בשלביה הראשונים. אולם במידה והמצב חמור יותר, רצוי להתייעץ עם פרוקטולוג ולדון באפשרויות הטיפול הבאות:
קשירה של טחורים: דרך טיפול זו מונעת אספקת דם מהורידים המודלקים ובכך גורמת לניוונם ונשירתם. טיפול זה יעיל חלקית ולעתים יתעורר צורך לבצע הליך זה מספר פעמים.
טיפול באמצעות דופלר: דופלר הינו מכשיר חדשני המסייע לזיהוי של העורקים הספציפיים המספקים דם לטחורים, וכך מאפשר טיפול יעיל יותר.
טיפול בחשמל: חימום וצריבה של הטחורים.
טיפולים אלה ורבים אחרים מוצעים היום לסובלים מטחורים, ולכן חשוב ביותר להתגבר על המבוכה הטבעית ולהיבדק אצל רופא מומחה.