לכבוד החג הכנתי לכם מבחר מתכונים לשבועות, בתיאבון.
*כל המתכונים באדיבות אתר מתכון טוב.
פשטידת פטריות ובצל
פשטידה מצויינת וממכרת. קלה להכנה ויוצאת יפה ומרשימה.
מצרכים
המצרכים לבצק:
½ 2 כוסות קמח תופח
100 גרם מרגרינה רכה
1 שמנת חמוצה
המצרכים למילוי:
3 כפות חמאה
3 בצלים גדולים
2 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות
½ כוס שמנת מתוקה
1 כפית אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל
3 פרוסות של גבינה צהובה
3 ביצים
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
מערבבים היטב את מצרכי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים ל-2 כדורים ומכניסים למקרר לשעתיים. (כדור אחד ניתן להשאיר במקפיא לפשטידה הבאה).
אופן הכנת המילוי:
קוצצים בצל ומטגנים במעט חמאה.מוסיפים את הפטריות, אבקת המרק, מלח ופלפל ומערבבים.
מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים. מורידים מהאש ומצננים.
מגרדים בפומפייה את הגבינה הצהובה ומוסיפים אותה ואת הביצים לתערובת.
מוצאים את הבצק מהקירור. משטחים על תבנית פאי משומנת את הבצק ועליו יוצקים את התערובת. מכניסים לתנור מחומם מראש כ- 50 דקות בחום של 180 מעלות.
עוגת גבינה אפויה
מצרכים
המצרכים לבצק:
1.5 כוסות קמח תופח
150 ג' חמאה
2 חלמונים
0.25 כוס סוכר
קליפת חצי לימון
המצרכים למלית:
750 גרם גבינה לבנה
1 מיכל שמנת חמוצה
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
3 כפות גדושות קמח
המצרכים לציפוי:
1 שמנת מתוקה
חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
תותים לקישוט
אופן ההכנה
ללוש בצק מכל מצרכי הבצק.
משמנים תבנית מס' 26 ומרפדים את הבצק היטב בתבנית.
דוקרים מעט את הבצק במזלג ואופים בחום בינוני כ- 10 דקות.
מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר.
מערבבים את שאר מצרכי המלית ומאחדים עם הקצף.
יוצקים את התערובת על התחתית האפוייה (לאחר שהצטננה מעט) ואופים כ- 50 דקות.
מקציפים את מצרכי הציפוי ומקשטים בציפוי ובתותים פרוסים.