משרדי עורכי דין העוסקים בתחום רשלנות רפואית, מטפלים במקרים כגון זה, באחוזים בלבד מן הפיצויים אשר מושגים.
קצת רקע על נושא זה:
הבדיקה נועדה לבדוק אפשרות למצב של עקרות אצל גברים. בדיקת הזרע כוללת בתוכה בדיקות רבות. הבדיקה יכולה לקחת מס' חודשים, היות ואיכות ורמת הזרע מושפעת ממספר מצבים שונים.
הבדיקה מומלצת לאחר כריתה של צינור הזרע.
הסיבות לחוסר פוריות אצל הגבר הנן שונות ומגוונות: למשל, כאשר יש מצב של וָריקוצֶלָה (הופעת ורידים נפוכים סביב האשכים) ניתן לטפל בכך בהצלחה ולאפשר של דבר הריון מוצלח אצל הזוג המדובר.
כאשר מדובר בנוזל זרע מרובה מצב זה מוהל את הזרע ופוגע בפוריותו. לחלופין, כאשר חסר נוזל זרע חסר גם זרע ופוריות הגבר נפגעת גם כן. מצב אופטימלי הוא בסביבות "כפית" אחת של נוזל זרע.
נתונים רבים נבדקים בתקינות הזרע כגון: ספירת הזרע, תנועתיות הזרע, ריכוזו (רמת צפיפותו), ומורפולוגיותו (צורה וגודל).
סיבות מהן גבר יכול לסבול מבעיות אי פוריות (אי תקינות הזרע):
נזק פיזי לאשכים (מלווה בספירת זרע נמוכה).
עקב טיפולי קרינה.
חשיפה ממושכת לתרופות/סמים.(צימיטידין למשל).
רמות גבוהות של אסטרוגן (ייתכן מסיבות גנטיות)
תביעות רשלנות רפואית במקרים אלו:
דוגמה ראשונה של רשלנות רפואית היא אי אבחון נכון של בעיות פוריות- למשל, מתן אבחון כי מדובר בספירת זרע נמוכה כאשר הבעיה עצמה נובעת מצורה פגומה של הזרע.
דוגמה שנייה של רשלנות רפואית היא הפנייה של גבר הסובל מבעיות פוריות משוערות לספירת זרע בודדה, במקום לשלחו לסדרת בדיקות מקיפה שלרוב אורכת מס' חודשים.
דוגמה שלישית של רשלנות רפואית קבלת תוצאות שליליות של איכות ורמת הזרע (למשל ספירת זרע נמוכה) ולא לעמוד על מקור הבעיה. ייתכן כתוצאה מטיפול בהקרנות עקב סרטן האשכים למשל.(במקרים אלו רצוי להפיק את הזרע לפני התחלת טיפולי הקרינה).
ישנם מקרים בהם גברים הסובלים מספירת זרע מאוד נמוכה עד אפסית כאשר אין מקור ידוע לבעיה (הגבר בריא בד"כ ולא סובל משום מחלות יוצאות דופן הידועות לו). כאן המקום להמליץ על בדיקות גנטיות המתאפשרות לביצוע בזכות טכניקות חדשות בביולוגיה מולקולרית. חשוב לאבחן בעיות (או תסמונות) גנטיות אלו היות ויש סיכוי גבוה שבעיות אלו יעברו הלאה לצאצאים. למשל, תסמונת שבה חלק או כל צינורות הרבייה חסרים.