בכל צהרי שישי מכינים אצלנו בבית 'פסטת קבלת שבת' – מאפה של אטריות וגבינות מהמטבח של יהודי בולגריה. לימון כבוש וזיתי קלמטה הם התוספת הסודית שלי.
רוצים לראות את שי לי מדגימה ומסבירה את אופן הכנת המתכון? היכנסו ל www.cookeat.co.il ותוכלו לראות את המתכון בוידאו. ממתינים לכם שפע של מתכונים נוספים לשבועות ממיטב השפים.
החומרים למחבת עמוקה בקוטר 30 ס"מ250 גרם (1/2 חבילה) ספגטי עבים, עדיף מקרוני
2 כפות מלח
2 כפות שמן זית
2 ביצים טרופות
10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים גס
1 גביע קוטג' 5%
120 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה מפוררת גס
2 כפות לימון כבוש קצוץ
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%
מלח ופלפל שחור גרוס
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מבשלים ספגטי בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה (שהפסטה תהיה רכה מבחוץ ובעלת מרקם נגיס במרכז). מסננים היטב. מעבירים את הפסטה לקערה, מוסיפים שמן זית ומערבבים למניעת הידבקות. מוסיפים את הפסטה ליתרת החומרים ומערבבים.
יוצקים למחבת (כזאת עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) ומשטחים.
אופים כ-45 דקות עד להזהבה. מגישים עם סלט ירוק ליד.