חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מאפה ספגטי, לימון כבוש וזיתי קלמטה | שי-לי ליפא

מאת: נועה רוזנפלדמתכוני חגים14/05/20101964 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בכל צהרי שישי מכינים אצלנו בבית 'פסטת קבלת שבת' – מאפה של אטריות וגבינות מהמטבח של יהודי בולגריה. לימון כבוש וזיתי קלמטה הם התוספת הסודית שלי.

רוצים לראות את שי לי מדגימה ומסבירה את אופן הכנת המתכון? היכנסו ל www.cookeat.co.il ותוכלו לראות את המתכון בוידאו. ממתינים לכם שפע של מתכונים נוספים לשבועות ממיטב השפים.

החומרים למחבת עמוקה בקוטר 30 ס"מ250 גרם (1/2 חבילה) ספגטי עבים, עדיף מקרוני 2 כפות מלח 2 כפות שמן זית 2 ביצים טרופות 10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים גס 1 גביע קוטג' 5% 120 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה מפוררת גס 2 כפות לימון כבוש קצוץ 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מלח ופלפל שחור גרוס מחממים תנור ל-180 מעלות.
מבשלים ספגטי בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה (שהפסטה תהיה רכה מבחוץ ובעלת מרקם נגיס במרכז). מסננים היטב. מעבירים את הפסטה לקערה, מוסיפים שמן זית ומערבבים למניעת הידבקות. מוסיפים את הפסטה ליתרת החומרים ומערבבים.
יוצקים למחבת (כזאת עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) ומשטחים.
אופים כ-45 דקות עד להזהבה. מגישים עם סלט ירוק ליד.
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

נועה רוזנפלד

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת נועה רוזנפלד

מאמרים נוספים בנושא מתכוני חגים

מאת: דודישמתכוני חגים21/12/165849 צפיות
הנה מתכון לפסח שיוכיח לכם עד כמה זה אפשרי ועד כמה זה קל. אתם מוזמנים לנסות את המתכון הזה בבית ולראות מה יהיו התגובות...

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"מתכוני חגים18/12/142476 צפיות
נניח שנתקפתם חריצות מופלאה והחלטתם להזמין את הילדים ואת הנכדים לערב חנוכה. כמו כל אמא – וסבתא – יהודיה, כדאי לחשוב על הכיבוד. ואם כבר, "סוף מעשה במחשבה תחילה " רצוי גם להכין כיבוד ולא רק לחשוב עליו. לכו-לם כדאי להכין לביבות. הנה מתכון מנצח וקל מאד להכנה.

מאת: ירון פלדמתכוני חגים11/10/142472 צפיות
חג השבועות כבר מאחורינו, אתם כמובן זוכרים את המירוץ אחר מתכונים לשבועות, שיאפשרו לכם גם לארח, וגם להגיע למקום שאליו הוזמנתם עם מנה אחת לפחות.

מאת: ליאתמתכוני חגים09/05/131703 צפיות
שבועות חג הטוהר והלובן קייטרינג ליאת ירושלים החלב - צבעו לבן, והלבן מסמל טוהר. בני ישראל נצטוו להיטהר לקראת קבלת התורה.

מאת: live visionמתכוני חגים14/05/128550 צפיות
הקניידלך, ובמילה אחרת - כופתאות עשויות מקמח מצה וכשרות לפסח ועל כן הפכו למאכל העיקרי בשולחן ליל הסדר. כדאי להגיש את הקניידלך (כופתאות) יחד עם המרק או בלי מרק, אלא רק כתוספת לחוד.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"מתכוני חגים13/05/128519 צפיות
זה מתכון קל להכנה בידי הנכדים - כדאי רק להשגיח על עבודתם ולעזור בשעת "משבר".

מאת: ask4web קידום אתריםמתכוני חגים15/04/128382 צפיות
בכל הנוגע עבור מתכונים חלביים לשבועות יותר ויותר ישראלים יודעים כי מתכונים לשבועות מבוססים גבינות ומוצרי חלב. מדוע זה כך? על זאת ועוד במאמר המרתק הבא

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica