חפש מאמרים:
שלום אורח
07.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הורים רואים חיובי

מאת: יורם ראובניהורות13/05/20101088 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

התמקדות בכוחות הילד והחיובי שבו הנו אחד העקרונות החשובים בחינוך ילדים ואחד הגורמים המשפעים ביותר על פיתוח דימוי עצמי חיובי בקרב הילד.  לכאורה, נשמע הדבר פשוט, אולם במציאות וחיי היום יום יישום העיקרון אינו קל כלל. 

בני אדם נוטים להתייחס לאירועים שליליים ולציין התנהגויות מפריעות  של האחר יותר מאשר התנהגויות חיוביות.כאשר מדובר באינטראקציה של מבוגר - ילד, נטייה זאת עלולה לסכן את בריאותו הנפשית של הילד. ילדים זקוקים לתחושה של  שייכות, קירבה וביטחון בדיוק כפי שהם זקוקים למים ולמזון.

הם מבקשים מהמבוגרים סימנים לכך שרואים אותם. המידע והנתונים שהילד מסיק מהם את מסקנותיו לגבי מקומו בעולם נמצאים במסרים של האחר כלפיו, המילוליים והלא מילוליים.

בגיל צעיר מאד  הילד יוצר מפה קוגניטיבית של העולם ובתוך זה של הערך העצמי שלו.  את הנתונים למפה הוא מקבל בעיקר מהמבוגרים בסביבתו-הוריו. לפיכך לאופן שבו המבוגרים רואים את הילד יש השפעה מעשית על המציאות. 

למשל:   אם הורי הילד והדמויות החשובות בחייו, נוטים לראות בעיקר את ההתנהגויות הלא חיוביות של הילד- כגון אלימות, חוצפה, סירוב לסדר את חדרו, ומכנים אותו "ילד רע", "חוצפן" וכו' -  הילד עלול להפנים דימוי זה ויהיה לו קשה לסגל התנהגויות אחרות- חיוביות יותר. 

מאידך, אם ההורה יראה את תכונותיו החיוביות של הילד, וגם יציין בפני ילדו שהוא רואה אותן- כגון היותו פיקח, בעל יכולת מוטורית גבוהה, משחק יפה עם אחיו וכדו' - אזי הדימוי העצמי של הילד ישתפר, ועמו צפוי כי הילד יזנח את ההתנהגות השלילית ויאמץ את ההתנהגות החיובית.

במקביל יש צורך גם להבין את המקור לבעיות ההתנהגות הקיימות, את הקשיים הגורמים להן- ולסייע לילד לפתור אותן. 

לתהליך ההתמקדות בכוחות החיוביים של הילד קיים מימד נוסף: כאשר הילד חש שרואים אותו דרך  התנהגויות נוספות שלו, מלבד האלימות והחוצפה, הוא יוותר על תפיסת מקום בדרך השלילית. צריך לאפשר לילד  לתפוס את מקומו במשפחה ובחברה  דרך התנהגויות ותכונות החיוביות הקיימות בו. 

ניתן לחשוב על היכולת לחיפוש הצד החיובי בילד כשריר בגוף. כידוע שרירים ניתן לפתח.

על מנת לקדם את היכולת להתמקד בכוחות של הילד ניתן ליישם את התרגיל הבא בבית: 

נסו במשך 4 ימים,  לקיים יומן ובו תנהלו רישום של דברים חיוביים אודות הילד. מידי יום הוסיפו לרשימה.
ניתן לבצע את התרגיל יחד עם ההורה השני.
בסוף ארבעת הימים,  שתפו את המשפחה כולה ברשימה שיצרתם. 
במידה ותיישמו תרגיל זה במלואו צפוי כי תבחינו בשינויים משמעותיים בהתנהגות ילדכם !

טיפול פסיכולוגי בנתניה 

 



תגיות המאמר: משפחה, ילדים, הורות


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יורם ראובני

מאת: יורם ראובניהורות13/05/101532 צפיות
"אמא, שכחתי היום להביא קרטון לגן", "אבא, איפה החולצה הלבנה?", "כמה זמן לוקח לך לצחצח שיניים? כל בוקר אותו סיפור!"... נשמע מוכר?

מאת: יורם ראובניחינוך ולימודים - כללי13/05/102937 צפיות
המונח לקות למידה הנו מונח כללי לקבוצת הפרעות מגוונת המתבטאת בקשיים משמעותיים ברכישה ובשימוש בהקשבה, בדיבור, בקריאה, בכתיבה, בהמשגה ו/או ביכולות מתמטיות. הפרעות אלו הן פנימיות, ונובעות ככל הנראה מתפקוד נוירולוגי בלתי תקין.

מאת: יורם ראובניפסיכולוגיה13/05/102012 צפיות
אהבה.. בדידות.. הכרת תודה.. כעס.. עצב.. פחד.. שמחה.. ייאוש..גועל.. כמיהה.. מבוכה.. נקמה.. שנאה.. שעמום.. קנאה.. רחמים..סבל..שביעות רצון.. זלזול.. אכזבה.. אשמה.. בוז.. בושה.. תסכול.. חיבה.. סלידה..תקווה.. חרטה.. טינה.. יראה.. רייקנות.. געגוע.. הפתעה.. זעם.. חוסר אונים.. חמדה.. כמיהה.. חמלה.. מרירות.. סבלנות.. סובלנות..שמחה לאיד.. עוינות..ניכור.. ציפייה.. ספק.. הנאה .. נחת.. עדנה..אומץ..

מאת: יורם ראובניזוגיות ואהבה13/05/101267 צפיות
טיפול זוגי, הידוע גם בשם ייעוץ נישואין, הוא תהליך של טיפול פסיכולוגי אותו עוברים היחסים בין בני זוג. השוני בין טיפול זוגי לטיפול אצל פסיכולוג נובע מכך שבטיפול זוגי הפוקוס באבחון עובר מהאנשים המשתתפים בטיפול למערכת היחסים ביניהם. עם זאת, כמו בטיפול פסיכולוגי, משך הזמן של טיפול זוגי אינו ידוע מראש.

מאת: יורם ראובניפסיכולוגיה13/05/102424 צפיות
המושג של הזדהות השלכתית, תואר בשנת - 1946, על ידי מלאני קליין, במאמרה "Notes on some schizoid mechanisms" שהיה הניסיון הראשון והעיקרי שלה לתאר רעיונית את העמדה הסכיזואידית פרנואידית. בעמדה זאת ישנם מערך של חרדות, הגנות ויחסי אובייקט האופייניים לינקות המוקדמת ולשכבות העמוקות והקדומות יותר של הנפש. העמדה הסכיזואידית קיימת גם בקרב האדם הבוגר, הבריא נפשית, אשר עשוי לגולש אליה, לפרקים.

מאת: יורם ראובניחינוך ילדים22/03/101964 צפיות
הצבת גבולות מיטיבים לפעוטות, הוא אחד מהאתגרים המשמעותיים, העומד בפני צוות המחנכות בפעוטון. במאמר זה אנסה להסביר את חלק מהסיבות המובילות את הפעוטות להפר את חוקי הגן ואמליץ על טכניקה ספציפית. החל מגיל 8 חודשים עולה ביתר שאת השאלה כיצד ללמד את הילד גבולות, חוקים. השאלה האם להיענות לרצון שלו, ובכך להימנע מבכי ותרעומת מהדהדת בראש של כל מי שמבלה עם פעוטות ואחראי על חינוכן.

מאמרים נוספים בנושא הורות

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות11/04/214368 צפיות
החל מגיל שלוש, ילד יכול להיכנס למטבח לא רק כדי לאכול, אלא גם כדי להתחיל ללמוד להכין את האוכל.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות16/12/204920 צפיות
מרבים לדבר עלינו כעל "Start up nation”. כמובן שכולנו היינו רוצים שנכדינו יצליחו להשתלב ולהתקדם בלימודים.אחד התנאים החשובים זה להצליח במדעים. אבל אם אחד הנכדים לא בדיוק מצטיין במדעים,הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות בשיחותינו עם הנכדים זה לנסות לעורר בהם סקרנות. כידוע, הסקרנות היא תנאי ראשון לחיפוש האמת – וזאת תחילת הדרך למדע.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות22/10/204986 צפיות
הקורונה מרחיקה אותנו פיזית מהנכדים, אבל בואו ננסה לשמור לפחות על הקרבה הנפשית בעזרת רעיון נחמד וקל.

מאת: כרמי אומרוהורות07/09/201558 צפיות
ילדים זה שמחה - אני משננת לעצמי את המוטו בכל מלחמה איתם מחדש

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות22/07/201541 צפיות
סבים וסבתות, נצלו את הזמן הפנוי ובנו יחד עם הנכדים אילן יוחסין. זה ישעשע אותם וזה יוסיף לקשר הבין דורי.

מאת: כרמי אומרוהורות03/06/201606 צפיות
אחד הדברים החשובים שלמדתי זה שלפעמים צריך לשחרר ולא תמיד צריך להיות סופר מאמי

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות05/02/201721 צפיות
איך נבלה עם מספר נכדים, שהם בני 4, 7, 8, 10? מה יכול להתאים לכולם, לשעשע, להצחיק, להפעיל אותם ולהצחיק את כולנו עד דמעות? הנה רעיון נחמד. תיהנו!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica