כיום ישנן שיטות רבות ומגוונות המסייעות בתהליך הפסקת עישון. כמובן שחלקן יעיל יותר מהאחרות, ושאנשים שונים יעזרו בהצלחה בדרכים שונות על מנת להגמל מהעישון. אם אתם נמנים על קבוצת המעשנים, כדאי שתדעו שבטרם אתם בוחרים את השיטה המתאימה ביותר עבורכם, הפסקת עישון הנו תהליך ארוך הדורש סבלנות. הגמילה מהעישון תוכח רק לאורך זמן ולא די בתחילת התהליך, בו מפסיקים לעשן. מנתונים סטטיסטיים ניתן לראות כי 90% מהנגמלים מעישון בעזרת שיטה קלה, חוזרים לעשן כעבור זמן קצר.
הפסקת עישון – נקודות לבדיקה לבחירת השיטה.
לעיתים מעשנים משלמים סכומי כסף רבים ובוחרים בשיטה קצרת טווח של טיפול אחד או שניים, הם אומנם יצליחו בתהליך הפסקת עישון, אך לאחר זמן קצר, סביר להניח כי ישובו לעשן. מובן שאותו מעשן ירגיש אכזבה רבה, על כך שהוא לא הצליח להגמל, זאת הסיבה שמומלץ תחילה לבחון מה כל שיטה של גמילה מעישון מציעה לכם, בטרם תבחרו את זאת המתאימה לכם ביותר.
העישון הנו למעשה התמכרות ככל התמכרות אחרת ולכן יש לבחור בטיפול מקצועי ומקיף שיכלול את כל האספקטים של ההתמכרות. בדיוק כפי שמטפלים בהתמכרויות אחרות כמו אלכוהול וסמים, רק טיפול כזה יכול לתת תוצאה אמינה ביותר, ותגדיל את הסיכויים של הפסקת עישון טוטלית ותבטיח כי לא תחזרו לעשן, לכן מומלץ לדעת מספר דברים חיוניים, בטרם תחליטו להצטרף לתוכנית גמילה כלשהי.
1. האם השיטה משלבת בין ההיבט הפיזיולוגי לבין ההיבט הפסיכולוגי, של ההתמכרות?
2. האם שיטת הטיפול מבטיחה לכם ליווי ומעקב גם לאחר הגמילה האקטיבית, ואם כן מהו הזמן המובטח.
3. האם החברה או הגורם המעניק לכם את הטיפול נותן לכם אחריות לטיפול ושוב בדקו מהי בדיוק כוללת. תהליך גמילה מעישון, כמו כל מוצר אחר צריך שתהיה לו אחריות מסויימת. בדקו מה קורה במקרה שאתם חוזרים לעשן כעבור זמן קצר, האם כספכם יוחזר, באופן מלא או חלקי? האם יסופקו לכם המוצרים או השירותים בהם השתמשתם בתהליך הפסקת העישון שוב?
4. קבלו נתונים על אחוזי ההצלחה של השיטה לאורך מספר שנים.
5. אם הטיפול כולל תכשיר, בדקו את מרכיביו ואם עלולות להיות לו תופעות לוואי.
לאחר שיהיו בידכם נתונים אלה תוכלו לפתוח בהליך הפסקת עישון.
בהצלחה!!!