חפש מאמרים:
שלום אורח
23.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עוגת גבינה מהממת... רכה, נימוחה, נושמת...

מאת: מוטי ארגמןבישול ואפיה11/01/200911539 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

משפחת העוגות הלבנות היא מטבע הצבעים משפחת האצולה של העוגות, וככזו - גם אחת העתיקות שבהן (הידעתם למשל שהאיזכור ההיסטורי הראשון של עוגת גבינה נעשה עוד ביוון העתיקה, במסמך שתיעד את המשחקים האולימפיים?). המתכון הזה קל ופשוט, ולכן מיועד בראש ובראשונה לכל מי שנרתע עד כה מאפיית עוגות גבינה - בעיקר משום שכבר חווה אותן בעברו כעוגות סתמיות, בצקיות מדי, סדוקות או נפולות. לא תצטערו שניסיתם...

אז ככה:

1. לוקחים שלוש קערות גדולות.

2. מערבבים היטב בקערה הראשונה:

· 50 גרם חמאה

· 3 חלמונים

· ¼ כוס סוכר (50 גרם)

· ¼1 כוסות קמח

· ½ שקית אבקת אפייה

· גרד מקליפת לימון אחד


3. את הבצק שהתקבל מהדקים היטב לתחתית תבנית עגולה ששומנה במרגרינה.

4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים במשך 15 דקות.

5. מוציאים את התחתית מהתנור ומניחים לה להתקרר.

6. בקערה השניה מקציפים 5 חלבונים תוך כדי הוספה הדרגתית של כוס סוכר (200 גרם) עד לקבלת קציפה יציבה ואוורירית.

7. בקערה השלישית מערבבים:

· 5 חלמונים

· ½ כוס סוכר (100 גרם)

· שקית סוכר וניל

· 750 גרם גבינת 9%

· 5 כפות שטוחות של עמילן תירס (קורנפלור)

· 5 כפות שטוחות של אבקת פודינג וניל


8. אל פנים התערובת מקפלים בעדינות את הקציפה מהקערה השנייה.

9. יוצקים את התכולה על הבצק האפוי שבתבנית ואופים 45 דקות בחום של 160 מעלות.

10. מוודאים שהעוגה הזהיבה, מכבים את התנור ומניחים לה להתקרר בתוכו. המהדרין והמפארין רשאים גם לצפות אותה בקצפת משמנת מתוקה.

בפרק הבא:
עוגת תפוחים אלוהית... יפה, עשירה, איכותית...

כל הזכויות שמורות - www.motiargaman.com

הערת שוליים: מכיוון שחוקי האתר אינם מאפשרים העלאת מאמרים המכילים פחות ממאתיים וחמישים תווים, נתווספו במקומות מסויימים מילים ומשפטים מיותרים לחלוטין, כמו למשל משפט זה, שמטרתו המוצהרת היחידה היא עיבויו המלאכותי של המסמך לצורך התאמתו לדרישות הסף של האתר. נא הבנתכם והתחשבותכם.

והנה שוב חזרה על הערת השוליים, ובדיוק מאותה סיבה: מכיוון שחוקי האתר אינם מאפשרים העלאת מאמרים המכילים פחות ממאתיים וחמישים תווים, נתווספו במקומות מסויימים מילים ומשפטים מיותרים לחלוטין, כמו למשל משפט זה, שמטרתו המוצהרת היחידה היא עיבויו המלאכותי של המסמך לצורך התאמתו לדרישות הסף של האתר. נא הבנתכם והתחשבותכם.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מוטי ארגמן

מאת: מוטי ארגמןבריאות ורפואה כללי11/01/091757 צפיות
כולנו כבר שמענו על כמה שזה גם בריא, מועיל ויעיל, לצרוך מזונות טריים ולעסוק בפעילות גופנית מדודה, אלא שהפעם אלו הן לא ההמלצות הידועות של הסבתא רוחמה או השכנה הפולניה שממול, אלא דווקא של הוד רוממותו המדע בכבודו ובעצמו. מדובר לשם שינוי במחקר שנערך על-פי כל אמות המידה המקובלות בבועה האקדמית, ללא כחל ושרק, ובלא להיות תלויים באינטרסים חיצוניים או להיחשף ללחצים של גורמים שמישהו, איפה שהוא, חפץ ביקרם.

מאת: מוטי ארגמןמחשבים וטכנולגיה - כללי11/01/091837 צפיות
בשמונה מתוך כל עשרה בתי-אב בישראל מוצב לפחות מחשב ביתי אחד – טוענים יודעי-דבר. לא מעט מהם עדיין זולל אנרגיה ברוחב ליבה שערורייתי. המעבר לצריכת משאבים מודעת הוא איפוא צו השעה.

באמצעות מספר שינויים פשוטים באורחות ההתנהלות והחיים ניתן לצמצם משמעותית את צריכת החשמל של המחשבים, ותאמינו או לא - במקרים מסויימים עד כדי 80%. בכך אנו פועלים לא רק לשיפור במאזן הכלכלי של ההוצאות השוטפות, אלא גם תורמים את חלקנו הצנוע למען עולם טוב ובריא יותר.


מאת: מוטי ארגמןרפואה10/01/092216 צפיות
סיכומי מחקר שפרטיו מתפרסמים בבטאון ההתאחדות הרפואית הקנדית מספרים על שלושה מקרים בהם נרפאו חולי סרטן אנושים ממחלתם הודות לקבלת עירוי תוך-ורידי עתיר ויטמין C. המחקר נערך ופורסם על ידי שבעה מדענים ממוסדות בריאותיים מוכרים, בהם גם הישראלי ד"ר אריה כץ, חבר ההתאחדות האמריקאית למחלות לב.

מאת: מוטי ארגמןהתמכרויות10/01/093102 צפיות
למרות מסעי ה"הסברה" המרתיעים אין שום קשר עובדתי או נסיבתי בין תוצרי צמח הפרג לאלו של צמח הכאנאביס. מפרג מיוצרים בתהליכים כימיים הסמים המסוכנים אופיום והרואין, בעוד שהחשיש והמריחואנה, להלן "סמים קלים", אינם אלא השרף ותפרחת העלים העליונים בצמח הכאנאביס, וככאלו נצרכים במצבם הטבעי.

מאת: מוטי ארגמןסרטן10/01/092806 צפיות
לא עברו שבועיים מאז קבעו מדעני המכון הרפואי בוולינגטון (ניו-זילנד) שעישון ג'וינט מריחואנה אחד טומן בחובו סכנות בריאותיות המקבילות לעישון חפיסת סיגריות שלמה, וכבר התפרסם בצידו השני של הגלובוס מחקר אקדמי הטוען את ההיפך הגמור. האחרון אף מרחיק לכת וטוען כי לטטראהידרוכאנאבינול - העיקרי שבחומרים הפעילים בצמח הכאנאביס והאחראי הישיר לאפקט הסימום של המריחואנה - תפקיד משמעותי במיוחד במניעת התפשטותם של תאים סרטניים.

מאת: מוטי ארגמןאינטרנט - כללי10/01/092088 צפיות
כמויות המידע העצומות המאכלסות את רשת האינטרנט יוצרות את הצורך המתמיד בסינון איכותי וממוקד יותר של תוצאות החיפוש. מה עושים?

מאת: מוטי ארגמןבישול ואפיה10/01/094634 צפיות
גם מי שאיננו חסיד נלהב של עוגות שוקולד יאלץ להודות שהמעדן היחיד והמיוחד הזה אכן משנה את כל עולם המושגים שלו בכל מה שנוגע למשפחת העוגות החומות, והכל בשלושים שורות קצרצרות. כל החומרים הדרושים נמצאים בהישג יד, כך שתמיד ניתן לגשת למלאכה בהחלטה של רגע, מיד לאחר הטלפון שמבשר על הגעה ספונטאנית צפויה בשעה הקרובה...

מאמרים נוספים בנושא בישול ואפיה

מאת: אבי דוידיבישול ואפיה12/11/183997 צפיות
חולמים להגיש ארוחה ביתית ברמה של מסעדה אך אנכם יודעים לבשל? עם שירותי שף עד הבית תוכלו להגיש לאורחים שלכם ארוחה מדהימה מבלי לבלות אפילו שעה אחת במטבח.

מאת: SEOMANבישול ואפיה28/04/183386 צפיות
מהו בית בד וכיצד ניתן לדעת האם בית הבד מייצר את שמני הזית בצורה טובה, בריאה ואיכותית? כל מה שרציתם לדעת על תהליך הכנת שמן הזית בבתי הבד השונים ועל סגולותיו של שמן הזית בהוספתו בבישול.

מאת: דודישבישול ואפיה20/03/174581 צפיות
את המיתוס הגורס שעל מנת להכין פסטה טובה באמת צריך להיות נצר למשפחה איטלקית באתי לנפץ, למרות שאני האמנתי בו בכל ליבי במשך תקופה ארוכה מאוד.

מאת: דודישבישול ואפיה16/03/164161 צפיות
ידע זה כוח, וידע יאפשר לכם באמת להיות טבעונים. ללא הידע אתם עלולים להישבר מהר מאוד ולהרגיש אין לכם מה לאכול או אף לסבול מחסכים תזונתיים שממש אין סיבה שיהיו לכם

מאת: עידן שלומןבישול ואפיה21/10/152735 צפיות
העולם הקולינרי בישראל הופך להרבה יותר מקצועי ואיכותי כאשר בבתים ישראלים רבים כבר לא מסתפקים בסטים בסיסיים של כלי בישול, אפייה והגשה שלהם, אלא בציוד מודרני מעוצב שמוסיף לחוויה עצמה.

מאת: ענת אמרבישול ואפיה17/09/152115 צפיות
אנחנו מבינים ויודעים כמה קשה לתמרן בין זמן המשפחה, לעבודה לבין כל מה שמסיבת יום הולדת דורשת. אנחנו גם יודעים שאת רוצה מסיבה יפה, שילדך יהנה ממנה ותוכלו להיזכר בה בתמונות גם עוד שנים ארוכות.

מאת: ירון כהןבישול ואפיה29/12/142293 צפיות
אם אתם מוכשרים באפיה ורוצים להעשיר את המטבח שלכם במאפים נפלאים ללא גלוטן תמצאו באתר המאפים של תמר מגוון מתכונים ללא גלוטן למאכלים פשוט נפלאים. תוכלו למצוא באתר של המאפיה של תמר מגוון מתכונים אנינים ומעולים שכולם מתכונים ללא גלוטן ביניהם תמצאו מאפים מתוקים ללא גלוטן, מאפים מלוחים ללא גלוטן, עוגיות ללא גלוטן ועוגות ללא גלוטן. לקבל באתר ידע נרחב תמר עברה מסלול לימודים מכובד בקונדיטוריה והיא חולקת את הידע הנפלא הזה באתר.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica