למרות מסעי ה"הסברה" המרתיעים אין שום קשר עובדתי או נסיבתי בין תוצרי צמח הפרג לאלו של צמח הכאנאביס. מפרג מיוצרים בתהליכים כימיים הסמים המסוכנים אופיום והרואין, בעוד שהחשיש והמריחואנה, להלן "סמים קלים", אינם אלא השרף ותפרחת העלים העליונים בצמח הכאנאביס, וככאלו נצרכים במצבם הטבעי.
העובדה ש"מיליון ישראלים משתמשים בסמים קלים" לא מצביעה על-כך שמיליון ישראלים מנהלים את חייהם תחת שכרון-חושים מתמשך, "סאטלה" בלשון העם, אלא לכל היותר על העדפות הבילוי של מרביתם. היא רלבנטית בערך כמו העובדה ש"חמישה מיליון ישראלים שותים אלכוהול בתדירות כזו או אחרת" - סם קטלני ומסוכן בהרבה מהמריחואנה. בשני המקרים הכמות והנסיבות הם אלו המעידים על האיכות.
ההתייחסות האולטימטיבית לכאנאביס כאל רע ומשחית, הן בתקשורת והן בדעת-הקהל השלטת, מספרים יותר מכל על ההצלחה הגורפת ומשוללת העובדות שנוחלת שטיפת המוח המאורגנת. הפחדה שיטתית זו של המושכים בחוטי ההון והשלטון לא עומדת בקנה אחד עם שורה ארוכה של ממצאים מדעיים בזכות הסמים הקלים ותרומתם לבריאותו הנפשית והגופנית של היחיד. "עוד יגיע היום שבו נביט לאחור ונשאל את עצמנו בפליאה מדוע בעצם התייחסנו לצמח המרפא הזה כפי שהתייחסנו" - התבטא הפרופסור לסטר גרינספון, ראש הפקולטה לפסיכיאטריה באוניברסיטת הארווארד, בסרט התיעודי אודות השימושים הרפואיים של הצמח.
כאנאביס מוכר לאנושות מזה אלפי שנים ושימש עוד משחר ההיסטוריה כתרופה טבעית יעילה לשורה ארוכה של מחלות ובעיות רפואיות. עד להוצאתו השרירותית אל מחוץ לחוק, בשנת 1937, היווה הצמח את התרופה החשובה ביותר בתרבותם של שני שלישים מאוכלוסיית העולם. האיסור שעליו החליט הממשל האמריקאי (ובהמשך כפה אותו בעזרת האו"ם על מרבית מדינות העולם) לא נבע משיקולים ענייניים, אלא כתוצאה ממכבש לחצים שהפעילו גורמים כלכליים על פוליטיקאים מושחתים ותאבי בצע. הסיבה: מצמח הכאנאביס ניתן להפיק לא רק מריחואנה וחשיש, כי אם גם עשרות אלפי מוצרים אחרים על בסיס ביולוגי ואקולוגי, כמו תרופות, מזונות, ניירות, בדים, דלקים וחומרי בעירה, שמנים, צבעים, מוצרי טיפוח, חומרי בנייה ובידוד, רהיטים, תחליפים לחומרי גלם כימיים...
מפאת קוצר היריעה לא ניתן לפרט כאן את כל הטעון פירוט והוכחה. המעוניינים במידע נוסף מוזמנים לקרוא עוד באתר הספר "כאנאביס מריחואנה וחשיש" - www.cannabook.net