גם מי שאיננו חסיד נלהב של עוגות שוקולד יאלץ להודות שהמעדן היחיד והמיוחד הזה אכן משנה את כל עולם המושגים שלו בכל מה שנוגע למשפחת העוגות החומות, והכל בשלושים שורות קצרצרות. כל החומרים הדרושים נמצאים בהישג יד, כך שתמיד ניתן לגשת למלאכה בהחלטה של רגע, מיד לאחר הטלפון שמבשר על הגעה ספונטאנית צפויה בשעה הקרובה...
אז ככה:
1. לוקחים שתי קערות גדולות.
2. מערבבים בקערה הראשונה את המרכיבים הבאים:
- ½1 כוסות מים
- 1 כוס שמן בישול
- 2 כפות קוניאק
- 3 כפות ריבת תפוזים
- 3 ביצים
3. מערבבים בקערה השניה את המצרכים הבאים:
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- ¼1 כוסות סוכר
- ¾ כוס אבקת קקאו
- 1 כף קפה נמס
- 1 כף קפה שחור
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
4. מערבבים את תכולת שתי הקערות לעיסה אחידה שאותה יוצקים לתבנית עגולה ששומנה במרגרינה.
5. מחממים תנור אפייה לחום של 170 מעלות ואופים במשך 30 דקות.
6. מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להתקרר, ומצפים בנדיבות בקרם שאותו מכינים מהמסת תערובת החומרים הבאים על אש קטנה:
- 2 כפות מים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות אבקת קקאו
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם שוקולד מריר
מומלץ בליוויית קפה שחור מר וחזק, ורק עם חברים טובים שיודעים להעריך אמנות קולינארית אמיתית מהי...
בפרק הבא: עוגת גבינה מהממת... רכה אוורירית ונושמת...
כל הזכויות שמורות - www.motiargaman.com