חגים הם אמנם תקופה נפלאה ומרגשת – המשפחה הקרובה לצידינו, הרווחנו כמה ימים של חופש ומנוחה והאווירה הכללית רגועה ושלווה. יחד עם זאת, מועדים שאמנם עושים טוב לנפש, לא עושים חסד עם המשקל, ושבוע של רביצה בבית נותנים את אותותיהם כבר בבוקר לאחר החג כשאנו לא מצליחים לרכוס את הרוכסן חמש דקות לפני שאנחנו יוצאים לעבודה. כולנו מכירים את התופעה הזאת, נשבעים ש"החג הזה נשמור ולא נזלול", אבל כבר בארוחת החג נשברים ומתרצים "בחג מותר", וגם בבוקר הבא ובעצם, בכל חול המועד... נתחיל דיאטה אחרי החג.
בפסח לא חייבים להשמין. אדרבא, פסח יכול להיות נקודת פתיחה מצויינת לדיאטה מאוזנת ובטוחה (בתנאי שמוותרים על מצות) שכן האיסור לאכילת חמץ מוציא מהתפריט פסטות, לחם, חטיפים ועוגות – כל אותם מאכלים משמינים שבד"כ גורמים לנו לשבור את הדיאטה שלנו.
אז מה אוכלים בפסח? השאלה צריכה להיות "מה לא אוכלים בפסח"? כדאי לצמצם בצריכת מצות, תפוחי אדמה ושאר מטוגנים, ולמקד את התפריט שיכלול מתכונים עשירים בירקות, ביצים ובשרים דלי שומן.
טיפ לפסח:
אם בכל זאת מתעקשים על אכילת מצות מומלץ לקנות מצות מקמח כוסמין מלא אורגני למניעת כאבי בטן ועצירויות. דגן הכוסמין הוא הדגן הקרוב ביותר לאם החיטה. זאת אומרת, שכשבני ישראל יצאו ממצרים הם כנראה אכלו מצות מכוסמין, והוא כמובן היה אורגני. ברור שהם לא אכלו מצות מחיטה לבנה.
הכוסמין המלא, בדומה לחיטה המלאה, מכיל את הסיבים התזונתיים שעוטפים את גרגר הדגן. לכן שתו כוס מים אחרי כל מצה. המים ינפחו את הסיבים ויעלו את משקל הפסולת שבמעיים וכשהפסולת כבדה, היא מתפנה מהר יותר. אם תוותרו על שתיית המים, הסיבים יהפכו ל"יציקת בטון".
ולסיום, מסדרת מתכונים בריאים לפסח, מתכון למצייה בתנור.
החומרים:
4 מצות כוסמין
2/3 כוס חלב רות
3 ביצים אורגניות
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר חום
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים את החלב בסיר.
2. מפוררים את המצות לתוך קערה גדולה.
3. יוצקים את החלב הרותח, מכסים את הקערה וממתינים כרבע שעה.
4. מוסיפים לקערה ביצים טרופות, מלח, שמן וסוכר ומערבבים לתערובת אחידה.
5. מניחים בתבנית נייר אפייה. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות. ומניחים בתוך התבנית. ניתן גם ליצוק לתבנית את כל התערובת, כפי שיוצקים פשטידה.
6. אופים בתנור אפייה או בטוסטר אובן שחומם מראש.