בעולם הספורט נוהגים רבים לצרוך כמות מוגברת של חלבונים מהחי והצומח לצורך בנייה מהירה של השרירים. בנוסף לכך צריכת חלבונים מוגברת משמשת גם ספורטאים חובבים ואוכלוסיות שכלל אינן עוסקות בספורט, כגון ילדים עם בעיות גדילה, זאת בשל תפקידו החשוב של החלבון כמרכיב מרכזי לגדילת השריר ובנייתו.
החלבון הוא רכיב המזון המשמעותי והחיוני ביותר לבניית השריר לאחר אימון כוח (כגון הרמת משקולות) או אימוני סיבולת (כגון ריצות ארוכות או רכיבה על אופניים). בתיאור כללי של האימון הספורטיבי ובנייתו של הכושר הגופני והשרירים ניתן להציג את תפקידו החשוב של החלבון.
אימון הכושר הגופני הוא למעשה הרס של רקמות השריר הנעשה בזמן האימון, כאשר הגוף מסיים להשתמש באנרגיה הזמינה שלו הוא מתחיל לפרק שרירים בגוף. מנגנוני הגוף מגיבים על הגירוי שנובע מהרס השריר ופועלים על מנת לפצות על הנזק שנגרם לרקמות ובונים את אותן תוך הגדלת מסת השריר או הסיבולת שלו.
החלבון משמש בתהליך זה כחומר ממנו בונה הגוף את רקמות השריר החדשות ולכן חשיבותו הרבה לתהליך. החלבון מכיל בתוכו חומצות אמינו, שביניהן הגלוקטין, המהוות מרכיב משמעותי לבניית השריר. התהליכים של הרס השריר ובעיקר בנייתו מתבצעים לרוב בשעות שלאחר האימון, לכן שימוש בתוספי חלבונים נכונים, משמש להגברת תהליך בניית השריר ולהקטנתו של הרס השריר במהלך אימון עצמו ולאחריו.
ספורטאים רבים מעדיפים שלא להסתמך רק על צריכת חלבונים טבעית ובוחרים להיעזר גם בתוספי מזון על מנת לשפר את יכולת הגוף להתאושש מהאימון הספורט ולשפר את בניית השרירים. חלבונים לספורטאים נלקחים במינונים שונים ולצורך תזונה נכונה בחלבונים יש לתכנן תכנית אימונים ותכנית תזונה מסודרת הקובעת את פיזור צריכת החלבונים לאורך שעות היום. לחסרי הניסיון בתחום רצוי להתייעץ עם מומחים.
חלבון לספורטאים מחלב ישראל
חלב ישראל הוא חלב כשר הנחלב מן הפרה בנוכחותו של יהודי, זאת בניגוד לחלב נוכרי אשר נחלב על ידי גויים ללא השגחה. כיום ניתן להשיג מגוון תוספי מזון המכילים חלבונים המבוססים חלב ישראל.
חלבון לספורטאים שמיוצר מחלב ישראל, אותו חלב כשר שמיוצר במקרים רבים בישראל, מהווה כיום בסיס ליצור מוצרי חלבונים המשמשים ספורטאים ואוכלוסיות אחרות. השימוש בחלב כשר מאפשר לספורטאים המקפידים על כשרות לצרוך את כל התוספים באיכות גבוהה תוך שמירה על תזונה כשרה.
חלבון מ"חלב ישראל" אשר מעובד באופן איכותי ומדגיש את תהליכי הסינון וההפרדה בין הגלוקוז לשומנים והידרוליזציה, עשוי כמו חלבונים אחרים לספק לגוף כמות גלוקטימין (סוג של חומצת אמינו) מתאימה לצורך בנייתו של השריר.
צריכת חלבונים נכונה עבור ספורטאים מבוססת הן על משטר תזונה מאוזן ונכון וצריכת תוספי החלבון בזמנים המתאימים לכך על פי אופי האימון. בעולם הספורט קיימים כיום מספר דרכים לנטילת תוספי חלבון לספורטאים וניתן להשיג אותם גם על בסיס חלב ישראל. יש ספורטאים שמעדיפים לשתות שיקים ומשקאות חלבונים שונים, זוהי נטילת החלבונים המביאה לספיגה היעילה ביותר בגוף. צריכת חטיפי חלבון הם דרך נוספת לצריכת החלבונים, חטיפי החלבונים מספקים את יצר הרעב ומהוווים ארוחה קטנה. באשר יעילותם של שיטות צריכת החלבונים אין הסכמה מאלה, אולם ישנה חשיבות לאופי הפעילות הספורטיבית ולטעם האישי.
חלבון לספורטאים