להבדיל מדגנים אחרים, הקינואה עשירה בחלבון מלא, המכיל את כל 9 חומצות האמינו החיוניות, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת לצמחונים ולטבעונים.
למרות שרוב האנשים נוטים לשייך את הקינואה למשפחת הדגנים, הקינואה הוא למעשה קרוב משפחה של הירקות העליים הירוקים כמו תרד וסלק שוויצרי.
יתרונות בריאותיים.
למרות שהקינואה היא טרנד יחסית חדש בעולם הבריאות והתזונה, הקינואה הוא "דגן" שתועד כבר בתבשילי תרבויות דרום אמריקה, ואף זכה לכינוי "הזהב של האינקה", שזיהו את חשיבות צריכתה בהשפעה על כושר העמידות של הלוחמים.
לא רק שהקינואה עשירה בחלבון, אלא שהיא מספקת הוא חלבון שלם, כלומר חלבון שמכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות. לא רק שפרופיל חומצות האמינו בקינואה מאוזן היטב, מה שהופך אותו לבחירה תזונתית מצוינת עבור טבעונים המודאגים לגבי צריכת חלבון מספקת, קינואה במיוחד עשירה בליזין (חומצת אמינו), אשר חיונית לצמיחה ותיקון רקמות בגוף.
בנוסף לחלבון, לקינואה תפקיד מרכזי בבניין חומרים מזינים. מאחר והקינואה היא מקור מצוין עבור יסודות ומינרלים כמו מנגן, מגנזיום, ברזל, נחושת וזרחן, צריכתה חשובה במיוחד עבור אנשים עם כאבי ראש, מיגרנה סוכרת עורקים.
לאחר שהבנו את החשיבות הבריאותית של שילוב קינואה בדיאטה שלנו, נעבור אל היישום:
איך להכין מתכונים עם קינואה?
הבעיה של קינואה היא שכל הזמן אומרים שצריך להכין אותה כמו אורז, ואז יוצא קוואץ` דייסתי מעצבן, ובקינואה (כפי שכל טבעוני אדוק כבר יודע) - כל הטעם הוא במרקם...
קציצות קינואה עם ירקות – מתכונים לארוחה צמחונית, בריאה וטעימה.
מצרכים
חומרים ל-20 קציצות:
1 כוס קינואה שטופה ומסוננת היטב
1 בצל קטן קצוץ דק
1 גזר מגורר גס
1 זוקיני מגורר גס וסחוט היטב
4 ביצים טרופות
1/3 כוס פירורי לחם (עדיף מחיטה מלאה)
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון:
1/4 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
1. יוצקים ½1 כוסות מים לסיר, מוסיפים קינואה ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל החומרים, ממליחים ומפלפלים.
2. יוצרים מהתערובת 20 קציצות דחוסות ופחוסות (חשוב לדחוס את הקציצות על מנת שלא יתפרקו) בידיים לחות.
3. מחממים מחבת טפלון גדולה עם שמן קנולה על להבה בינונית ומטגנים את הקציצות
שתיים-שלוש דקות מכל צד עד להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
בתאבון!
המתכון מובא באדיבות אתר מוטק'ה - נקודת מפגש לצעירים ברוחם!