ברשות המסים מינו לאחרונה ועדה לבדיקת המיסוי על קבוצות רכישה. הועדה אמורה לבדוק את כל הפטורים המוענקים לקבוצות רכישה, את חוקיותם והצדקתם, ובהמשך גם להמליץ על דרך התנהלות המדינה מול קבוצות רכישה.
בשנים האחרונות זהו טרנד, שגורם לדילול ההכנסות של המדינה מפרויקטי בנייה ולאור התעצמות תופעת הבנייה בקבוצות רכישה, מינה יו"ר רשות המסים, ועדת בדיקה להיבטי המיסוי של קבוצות רכישה הוועדה תבחן את היבטי המיסוי השונים בפעולות של עסקאות נדל"ן המבוצעות על ידי קבוצות הרכישה ועמותות בנייה, כאשר הדגש העיקרי הוא על בחינת מס הכנסה, מיסוי מקרקעין ומע"מ. שם יש לקבוצות הרכישה יתרון במיסוי.
מטרת מינוי הוועדה, היא מתן המלצות בדבר פעולות שעל רשות המסים לנקוט על מנת שהמדינה תגבה את המגיע לה מכל אזרח שוווה בשווה. שמאי מקרקעין ניסח את מינוי הועדה כאקט שלטוני להגדלת הנתח שהמדינה גובה מקבוצות רכישה שמצאו דרך להוזיל את עלויות הבנייה באמצאות הקטנה של תשלומי המיסוי למדינה.
באזור המרכז התופעה התפשטה כמו אש בשדה קוצים ואין כמעט אזור בו לא מתקיימת בנייה של קבוצות רכישה, למדינה אין מדד לגבי היקף בנייה זו אולם ידוע על היקף נרחב בעיקר באזור המרכז והשרון שם מחירי הדירות גבוה במיוחד.
הבנייה המכונה קבוצות רכישה, פרצה לתודעת הציבור בהיקף הרחב שלה בשנה האחרונה בעקבות הביקושים הגדולים לדירות ובעיקר של זוגות בשנות החמישים שיצאו מהבורסה עקב המשבר בכלכלה והפנו את כספם למקרקעין, שיטת הבנייה של קבוצות רכישה חוקית ולגיטימית, וקיימת יותר משני עשורים אולם עד לפני מספר שנים בוצעה במשורה. היא אפיינה קבוצות של אנשי צבא קבע, שהקימו שכונות שלמות באמצעות מנהלת וכן חלקים מצומצמים מאוד בסקטור האזרחי, בעיקר בתל אביב והסביבה.
למאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין