תוכנית מתאר ארצית 38 יכולה להיות הפתרון המושלם לבועת הנדל"ן, במקום לחפש דירה גדולה יותר במגדל יוקרה ולשלם מליוני שקלים, יש ועדי בתים שנכנסים לתוכנית ומרוויחים מכל הכיוונים מבלי להשקיע ולו שקל אחד, איך זה עובד - מדריך.
תמ"א 38 - תוכנית מתאר ארצית 38 נועדה למנוע מצב של קריסת בתים המונית במקרה של רעידת אדמה. רעידת אדמה חזקה צפויה בישראל בשנים הקרובות ובעוד שאחרי שנות השבעים כל הבתים שהוקמו בישראל הוקמו ע"יפ תקן עמידות לרעידות אדמה, הרי שבתים שנבנו קודם לכן לא נבנו כך ויקרסו במקרה של רעידה.
פרוייקטים בתמ"א 38 מאפשרים לוועד הבית לחזק את יסודות המבנה ולהפוך אותו לעמיד לרעידות אדמה. הסבר כיצד העסק עובד:
היזם שלוקח על עצמו את הפרויקט מתחייב לממן את שדרוג הבניין מכל הבחינות וגם את הקמת הדירות החדשות שימכרו על ידו והכסף יכנס לכיסו. כמובן שמדובר בהשקעה לא קטנה בסדר גודל של כמה מיליוני שקלים לכל בניין. התשואה שמקבל הקבלן על השקעתו היא הכסף ממכירת הדירות החדשות. הנושא יתפוס חזק בעיקר באזור המרכז כמו בתל-אביב, רמת גן, גבעתיים, הרצליה רעננה, שבה כל דירה ולא הקטנה ביותר עולה מיליון ומשהו שקלים, וקיים מחסור גדול מאוד בדירות למכירה, לעומת זאת בפריפריה זאת השקעה שלאיש לא כדאי להשקיע. ולכן אין פלא שכמעט כל היוזמות הללו מתקיימות במרכז הארץ, ואלו בפריפריה אין ולו פרויקט אחד שבוצע או שעומד על הפרק.
לאור המצב, בסופו של דבר הממשלה תיאלץ להידרש לפיתרון הבעיה מאחר ובאזורים שבהם קיימת סכנה אמיתית לרעידות אדמה אין התכנות כלכלית לביצוע פרויקטים תוך מימוש זכויות בניה על פי התמ"א, נראה כי הממשלה תצטרך להיות יצירתית יותר ולקדם פתרון של ניוד זכויות, כלומר ביצוע חיזוק מבנים בפריפריה תמורת מימוש זכויות באזורי ביקוש אחרים, עם עדיפות לחברות שיחזקו מבנים בפריפריה.
רק שחבל שעם הזמן הטיפול בתמ"א 38 הפך להיות שולי והעיקר הוא השדרוג המתלווה לחיזוק המבנה, מה שחשוב לדיירים זה המעליות, החניה, הלובי החדש, חיפוי הקיר החיצוני, באיזה צבע, ובאיזה חומרים, הכל הפך להיות כלכלי וכל דייר או ועד בית חושב מה יוצר לו מזה.