שערים חשמליים נמצאים היום כמעט בכל מבנה שיש בו חניון. גם בבתי מגורים, גם במרכזי קניות וגם במפעלים ומוסדות גדולים ניתן למצוא שערים חשמליים מסוגים שונים, שמאפשרים שמירה על החניון, המיועד לשרת אוכלוסיה ספציפית. בין אם מדובר בשערים חשמליים נגריים או שערים צפים, בין אם מדובר בשער חשמלי גדול או קטן, תמיד יש צורך בתחזוקה ותשומת לב במקרים של תקלות, כיוון שכמו כל מוצר חשמלי, השימוש המסיבי עלול לגרום לתקלות שונות מדי פעם.
באופן כללי, כאשר שער חשמלי מותקן בצורה מקצועית ומתאימה, אין פעולות קבועות שצריך לבצע על מנת לשמר את פעולתו התקינה. מה שכן חשוב מאוד הוא להיות ערניים לכל שינוי בפעילותו של השער ולהזמין טכנאי שערים חשמליים במקרה הצורך.
תקלות נפוצות בשערים חשמליים
סימני אזהרה שצריכים להדליק נורה אדומה בתפקוד של שערים חשמליים הם: תנועה חריגה מהירה או איטית מהרגיל, תנודתיות השער בעת תנועה, אי תגובה לפתיחה או סגירה של השער ועוד. התקלה הנפוצה ביותר בשערים חשמליים היא שלט שאינו מגיב. בעיה זו נובעת בדרך כלל משימוש בשלט לא מקורי שגורם לשיבוש בתדרים ומוציא את השער מאיזון.
תקלות נפוצות נוספות הן- קפיץ בלוי שפוגע בפתיחה וסגירה של השער החשמלי, שבר או סדק בעינית ההגנה של השער, שבר או סדק בזרוע החשמלית עצמה ועוד. טכנאי שערים חשמליים מטעם החברה בה נרכש השער צריך להגיע למקום במידת הצורך ולהתאים פתרון לבעיה הנקודתית.
טיפים לתחזוקה שוטפת של שערים חשמליים
בכל זאת ניתן להדגיש כמה פעולות שיכולות להוות טיפול מונע לתקלות בשערים חשמליים:
*בשערי כנף יש נטיה לחריקה של הצירים שגורמת לרעש מפריע- שימון הצירים באופן שוטף יכול למנוע תקלה זו.
*עינית ההגנה לעיתים מכוסה במדבקה כיוון שגורמים לא מורשים מנסים לשמר את השער פתוח- כאשר יש חוסר תגובה של השער מומלץ לבדוק קודם כל שאין מדבקה שמסתירה את העינית ולהסיר אותה, זה יכול למנוע את הזמנת הטכנאי.
*באופן כללי, כדאי ורצוי להשקיע בטיפול מונע של כניסת גורמים זרים, הן על ידי התקנת מצלמות אבטחה לצורך הרתעה ובקרה והן על ידי שימוש בשלטים מקוריים שאינם ניתנים לשכפול ובכל למנוע נסיונות עקיפה של גורמים שונים.