בכדי לבצע את החקירה החוקרים משתמשים בציוד טכנולוגי מתקדם ושימוש בקשרים אישיים ומאגרי מידע ענפים המאפשרים להם למצוא את כל המידע על מושא החקירה.
חקירות פרטיות באופן חוקי
בשנת 1972 נחקק בישראל חוק חוקרים פרטיים ושירותי שמירה אשר מסדיר את פעילות החוקרים הפרטיים ואת התנאים הנדרשים לעבודה שלהם באופן חוקי. בכדי שחוקר פרטי יוכל לעסוק בתחום עליו להתמחות במשך 3 שנים במשרד חקירות אשר מדווח ישירות אל המחלקה לרישוי חוקרים פרטיים במשרד המשפטים, ולאחר תקופת ההתמחות הוא חייב לעבור מבחן הסמכה של משרד המשפטים.
גם לאחר שעבר את המבחן בהצלחה, הוא חייב לעסוק עוד 5 שנים בתחום החקירות הפרטיות כשכיר עד שיוכל לפתוח משרד משלו, כך שחוקר פרטי בעל משרד חקירות חייב להיות עם וותק של לפחות 8 שנים בתחום.
את רישיון החוקר הפרטי יש לחדש מידי שנה, ומידי שנה הוא נבחן על ידי ועדה מיוחדת המאשרת את חידוש הרישיון רק לחוקרים ללא תלונות או הליכים פליליים כנגדם.
מתי כדאי לפנות אל חוקר פרטי?
כאמור, חוקר פרטי יכול לסייע לכם במגוון רחב של נושאים ומקרים, והנפוצים ביותר הם:
· חקירות במסגרת הליך גירושין – חוקר פרטי יכול למצוא מידע על בגידה של אחד מבני הזוג, מידע על כספים או נכסים מוסתרים ועוד מידע חשוב אשר יאפשר לצד השני למצות באופן הטוב ביותר את הזכויות שלו במסגרת הליך הגירושין.
· חקירות ביטוח – חקירות המבוצעות עבור חברות ביטוח בכדי לוודא כי האדם אשר דורש לממש את הביטוח שלו או לקבל פיצויים שונים אכן זכאי להם. נפוצות מאוד חקירות בהן מבוטחים דורשים לקצבאות על בסיס מצב סיעודי כאשר האדם לא באמת זכאי להם, וחוקר פרטי יכול לאתר את האמת על מצבו.
· חקירות איתור – איתור נעדרים בארץ ובחו"ל, בין אם סיבת ההיעלמות הינה מרצון או לא מרצון.
· חקירות כלכליות – חקירות המבוצעות גם עבור לקוחות פרטיים (כמו בני זוג) וגם עבור לקוחות עסקיים (כמו חברות וארגונים) במטרה לקבל מידע נכון ומדויק על מצבו הכלכלי של אדם או ארגון מסוים.