ישנן דרכים שונות ומגוונות לציין אירועים מיוחדים, אירועים יוקרתיים, אישיים או אחרים. אחת הדרכים לציין זאת, בפרט כשמדובר באירוע אותו אנחנו מבקשים לחגוג עם בני משפחה, חברים ואורחים נוספים, היא באמצעות עוגות מיוחדות בהזמנה אישית.
יותר ויותר אנשים זונחים את הרעיון להכין עוגות בעצמם לרגל אירועים שהם מבקשים לציין או להזמין עוגות סטנדרטיות לאירועים שהם עורכים, ובוחרים באופציה היוקרתית והמרשימה של הזמנת עוגות לאירועים מיוחדים, עוגות בהזמנה אישית. הרעיון הוא מאוד פשוט, אנחנו פונים אל מעצב או מעצב עוגות מקצועיים, מסבירים לו איזו עוגה אנחנו רוצים להזמין, מבחינת חומרי הגלם שהיינו רוצים למצוא בעוגה מחד ומבחינת העיצוב שלה מאידך, וכך באירוע אנחנו יכולים להציע לאורחים שלנו עוגה מיוחדת שהכינו בשבילנו.
מן הסתם, לא מדובר ברעיון חדש שכן אנחנו יודעים שבאירועים גדולים ויוקרתיים נהוג להגיש עוגות מפוארות ויוקרתיות מאז ומתמיד, בין אם מדובר בעוגות בעיצוב אישי מיוחד ובין אם מדובר בעיצוב כללי, רגיל. מה שהשתנה הוא, שבמהלך השנים האחרונות אנחנו יכולים לראות יותר ויותר מקומות שמציעים לנו אפשרות כזו, וכן אנחנו יכולים להזמין עוגות כאלה למגוון רחב של אירועים, בין אם מדובר בימי הולדת, ימי נישואין, חתונות, בריתות, בר ובת מצווה, מסיבות קידום ופרישה ועוד.
החוכמה היא לדעת איזו עוגה להזמין, כך שתתאים לאירוע, לאופי שלו וכן תתאים לאורחים שלנו, כלומר שהם יוכלו ליהנות ממנה. לכן אנחנו צריכים לבחור עוגה שיש בה חומרי גלם מוכרים, ידועים, חומרי גלם שמרבית האנשים יכולים להתחבר אליהם, אך מצד שני, זו צריכה להיות עוגה מיוחדת ולכן רצוי שישתלבו בה מאפיינים מיוחדים, כאלה שלא ניתן למצוא בכל עוגה או בכל מאכל. כך אנחנו יכולים להפוך את העוגה שלנו למיוחדת ובלתי נשכחת.
כיצד נבחר את העוגה הנכונה
בשלב הראשון אנחנו צריכים לבחור את הקונדיטורית שתכין עבורנו את העוגה. לשם כך רצוי לבדוק מספר מקומות, לקרוא המלצות וחוות דעת וכן לראות את תיק העבודות של המקום. כך נוכל לדעת מי יכולה להתאים לנו מבחינת סגנון ואיכות.
בשלב השני, יש להיפגש עם הקונדיטורית שצריכה להכין עבורנו את העוגה, בשביל להסביר לה מה בדיוק אנחנו רוצים, עבור איזה אירוע אנחנו מזמינים את העוגה, מה היא מציע לנו לעשות וכן, חשוב שאנחנו נדע במה זה כרוך מבחינת עלויות ושהם ידעו כמה אנחנו יכולים ומוכנים להשקיע בעוגה מעוצבת מבצק סוכר.
בשלב השלישי, אנחנו אמורים לקבל ממנה את העוגה אחרי שהיא הכינה אותה. רצוי לברר איתה, היכן עלינו לאחסן אותה בשביל שנוכל לשמור עליה עד האירוע. ההמלצה היא לקבל את העוגה יום לפני או ביום האירוע, וכמובן לא להשאיר אותה בחוץ על מנת שלא תיהרס. ביום האירוע אנחנו נכניס אותה אל המקום בו נמצאים האורחים בשעה שנחליט, בשביל שכולם יוכלו ליהנות ממנה.