אחד המנגנונים החשובים ביותר לצורך מעקב ובדיקה של בתי עסק בכלל ובפרט עסקים שעובדים עם חברות קבלן, הוא דוח בודק שכר מוסמך מטעם משרד העבודה. דוח זה נועד לבחון האם העסק מבצע את החוק כלשונו ומשלם לעובדים לפי הנחיות החוק, האם הוא עומד בכל התנאים והדרישות הסוציאליות ממנו.
דוח זה נועד לבדוק את כל המאפיינים של העסק בכל מה שקשור להעסקה, תנאי העסקה וכן שכר עובדים. זאת על מנת להימנע ממצב בו העובדים עלולים למצוא את עצמם, לא מקבלים את השכר שמגיע להם.
צריך לזכור, מי שאחראי על כך הוא בעל מקצוע מוסמך בתחום. הרי רק אנשים שעברו הכשרה בתחום של בדיקת שכר יכולים לעסוק בנושא ולשם כך, הם חייבים להיות בעלי זיקה לדיני עבודה ודיני שכר בפרט. קרי רואי חשבון, עורכי דין, מבקרי פנים, חשבים, כלכלנים. לא כל אחד יכול לבצע את התהליך.
הסיבה אגב שהעסק צריך להעסיק גורם מסוים שיעשה זאת, ולא נניח בעל העסק בעצמו, לא נובעת רק מהעובדה שמדובר באנשי מקצוע, אלא גם נובעת מהעובדה שכך העניין נבחן באובייקטיביות ובצורה אמינה. אותו בודק שכר, בסופו של דבר מועסק על ידי העסק, אך תפקידו לשרת את האינטרס של העובדים.
לפני שנסביר על דוח בדוק שכר מוסמך, חשוב להדגיש שהבדיקה מתבצעת על פי סעיף 54 להגברת האכיפה של דיני העבודה, היא תיעשה על לפחות 10 אחוז מהעובדים (לא פחות מארבע עובדים) ויש לבצע אותה אחת ל-9 חודשים.
תפקידו של בודק שכר מוסמך
מה הבדיקה כוללת?
ראשית, בשלב הראשוני בודק השכר יבחן את כל העובדים וההסכמים שבית העסק קיים והפעיל לפני תקופתו, הוא גם יבחן את הבדיקות שבודק השכר הקודם ביצע במקום, כולל חוזי התקשרויות ועוד. מעבר לכך, הוא יבדוק תלונות שהתקבלו כנגד בית העסק ועוד.
הבדיקה, תכלול את כל רשימת עובדי הקבלן, היא תבחן את כל תלושי המשכורת, ותכלול בין היתר, הקצאה לקופות גמל, פנקסי שעות, פנקסי שכר ותלושים, פנקס חופשות, חוזים, אישורי הפקדה, הפקדות למס הכנסה, ביטוח לאומי, דיווחים של מעבידים לצרכים שונים ועוד.
במידה והחברה מסרבת לספק את הנתונים, את המידע, אזי שיש להודיע על כך.
דברים שחשוב לדעת אודות הבדיקה
ראשית, בדיקות שכר תתבצענה לפחות שישה חודשים מתחילת החוזה בין הקבלן למזמין השירות. אם יש צורך בבדיקה חוזרת מסיבה כלשהי, היא תיערך עד שישה חודשים מהבדיקה הראשונה. במידה והבדיקה תקינה, אזי שהבדיקה הבאה תתבצע אחרי שנה. בדיקות קופות גמל יתבצעו אחרי שנה גם כן. הדוח עצמו, יישמר במשך שבע שנים.
חשוב לציין, אם התבצעו הפרות, יש לפעול מיידית לתיקונן, במידה וזה לא יתבצע, יש לבטל את החוזה ולחלט את הערבויות של הקבלן. כמובן שיש להודיע על כך למשרד העבודה.