עם השנים, המודעות לחשיבות של תחום בטיחות וגיהות בעבודה עלתה, והדבר התבטא בין היתר בחקיקה בישראל ובאכיפת החוק. החוק העוסק בנושא של בטיחות וגיהות בעבודה נוצר במטרה למנוע נזקי גוף כמו גם נזקי רכוש, כלומר, להבטיח את בריאות העובדים בארגון וכן למנוע נזקים כלכליים לארגון עקב נזק למבנה מקום העבודה או הציוד שבו. במסגרת חוק בטיחות וגיהות בעבודה ישנה התייחסות לתפקיד ממונה בטיחות בעבודה וכן הדרכות בטיחות לעובדים.
החוק בישראל מטיל את האחריות על בטיחות ובריאות העובדים על המעביד, ומפעיל מנגנון אכיפה וענישה בכדי להבטיח כי הוא שומר על הוראות החוק. בין היתר, החוק מחייב קיום הדרכות בטיחות לעובדים באופן שוטף במקומות עבודה מוגדרים.
מחקרים הוכיחו כי הגורם העיקרי לנזקי גוף במקום העבודה הוא הגורם האנושי. נזקי גוף יכולים להיות כתוצאה מאי הקפדה על חוקי הבטיחות, שימוש לא נכון בכלי עבודה או שימוש בציוד לא תקין וכן עבודה ללא הקפדה על אביזרי בטיחות.
בנוסף, מחקרים מוכיחים כי הדרכות בטיחות לעובדים אכן מורידות באופן משמעותי את שיעור תאונות העבודה. קיימות הדרכות בטיחות בנושאים שונים שכן לא פעם בכל תחום משק סיכונים אחרים. לדוגמה, בתחום הבניין הדרכות בטיחות יעסקו באביזרי הבטיחות בהם נעשה שימוש באזורי בניה, שימוש בעגורנים ומנופים וכו'. הדרכות עבודה בגובה הן דוגמה נוספת לנושא שמתאים לתחום הבניין אך לא לתחומים רבים אחרים. לעומת זאת בטיחות אש הוא נושא שמתאים כמעט לכל תחומי המשק שכן דליקה עלולה להתרחש למרבה הצער בכל מקום עבודה, בין אם מדובר על עבודה עם חומרים דליקים דוגמת עובדה במעבדה או במפעל או בעבודה במשרד.
על פי חוק, כל ארגון אשר מעסיק יותר מ-50 עובדים, חייב להעסיק ממונה בטיחות בעבודה או להשתמש בשירותי ממונה בטיחות חיצוניים. בין תפקידי ממונה בטיחות בעבודה גם הכנת תכנית הדרכות בטיחות בעבודה בהתאם לתחום המשק. יש להדגיש כי ממונה בטיחות יכול להעביר הדרכות בטיחות רק במידה ועבר השתלמויות ספציפיות בתחום המדובר. בנוסף להדרכות בטיחות, על הממונה לבצע ביקורת ומעקב באופן שוטף בכדי לוודא כי מקום העבודה פועל בהתאם לחוק בטיחות וגיהות.
חשוב להבין כי לכל ארגון ישנו אינטרס לשמור על חוק בטיחות וגיהות שכן נזקי גוף כמו גם נזקים למבנה ולרכוש גוררים השלכות כלכליות משמעותיות. פיצוי בגין תאונות עבודה יכול להיות בסכומים גבוהים ביותר, וכן להוביל לעליה משמעותית בפרמית הביטוח. בנוסף, היעדרות העובד בגין הפציעה עלולה לפגוע בתפוקת העבודה, והתאונה עלולה לפגוע גם בתפוקת יתר העובדים עקב פחד וחוסר מוטיבציה. כמובן שגם לנזקים למבנה מקום העבודה ולציוד יכולות להיות השלכות פיננסיות כבדות ביותר.