קצת על פסיכומטרי
פסיכומטרי משמש את האוניברסיטאות והמכללות כתנאי סף לרוב הפקולטות (תארים) על מנת לסנן חלק מהסטודנטים שמעוניינים להתקבל.
המצב נוצר עקב ביקוש והיצע שמתגברים מדי שנה בעיקר מאחר שכמות הסטונדטים עולה מדי שנה, גם בהתאם לאוכלוסייה המתפתחת וגם בעקבות הסיבה שהיום לרוב העבודות שנחשבות לקריירה יש צורך בתואר מתאים.
פסיכומטרי נוצר ונכתב על ידי המרכז הארצי לבחינות והערכה, המבחן פסיכומטרי ממיין בעצם את הנבחנים לפי עמידה בלחצים בעיקר.
פסיכומטרי אינו נחשב מבחן קשה שכלית, עם שימוש נכון בזמן ומתמטיקה ואנגלית ברמות סבירות ניתן בהחלט להוציא ציונים סבירים (ביחס לממוצע הארצי לפסיכומטרי שנקבע על ידי המרכז הארצי לבחינות והערכה).
קורס פסיכומטרי למה?
מאחר שקורסי פסיכומטרי הם מבחן חובה לסטודנטים עתידיים שמעוניינים ללמוד במקום עם שם טוב, הם צריכים לעבור את מבחן הפסיכומטרי בהצלחה.
מאחר שמבחן הפסיכומטרי לא קל, והציונים שבו הם על פי ממוצע ארצי של המרכז לבחינות והערכה, הנבחנים מעוניינים בקורס פסיכומטרי.
כל המטרה של פסיכומטרי היא מעט ידע והרבה שאלות שצריך לענות עליהם בזמן קצר יחסית.
בכדי לחסוך בזמן ולעלות את הציון הסופי של הפסיכומטרי הנבחנים בדרך כלל עושים קורס פסיכומטרי המלמד אותם לחסוך זמן ולהקנות כלים לחסכון בזמן.
הקורס אורך סביב השלושה חודשים וכולל בתוכו מרתונים, תרגולים וסרגלי כלים שכולם יחד עוזרים לנו לעבור את המבחן פסיכומטרי בציון טוב יותר.
מה הציון שאני צריך?
נבחני הפסיכומטרי מתחלקים לשני חלקים:
1. כאלה שנבחנים ולפי הציון מחליטים מה ללמוד והיכן.
2. כאלה שמחליטים על איזה מקצוע הם מעוניינים ללמוד לתואר ואז הם שואפים לתנאי הסף של אותו מקצוע.
קבוצה 2 היא בעלת יתרון קטן, הם יודעים לאיזה ציון הם שואפים והם שמים אותו למטרה.
ביחד עם קורס פסיכומטרי והמטרה הם בהחלט יכולים לעמוד במטרה.
במידה ואתם יודעים מה אתם מעוניינים ללמוד, פנו לאוניברסיטאות והמכללות על מנת לקבל את תנאי הסף של המקצוע ולפי כך תדעו מה הציון שאתם זקוקים לו על מנת להצליח.
מה יש במבחן פסיכומטרי?
המבחן פסיכומטרי הינו בעל 8 פרקים, 2 מהפרקים נקראים פיילוט ואינם נחשבים בציון הפסיכומטרי, אך מאחר שלא רשום עליהם שהם פרקי פיילוט הם בעצם חלק מהמבחן לכל דבר ועניין.
6 מהפרקים שנשארו הינם 3 נושאים בעלי 2 פרקים כל אחד: כמותי, מילולי ואנגלית.
לנבחנים באותו חדר יש מבחנים שונים, הן מבחינת סדר השאלות והפרקים והן מבחינת השאלות עצמם.
טיפ קטן: שם בית הספר של הפסיכומטרי (או המוניטין של השם) אינו אומר כלום על הלימודים שם, בתי ספר אלה בד"כ דורשים פי שניים או אפילו פי שלושה מבתי ספר שהם קצת פחות מוכרים אפילו אם הם יותר מועילים לציון.