כל מי שמבקש לגשת לבחינה הפסיכומטרית משקיע לא מעט זמן, מאמץ, אנרגיות ובמקרים רבים גם כסף כדי להתכונן לקראתה.
כמובן שחשוב מאוד ללמוד ולהגיע מוכנים למבחן שמשפיעה במידה משמעותית על סיכויי הקבלה למסלולים אקדמיים שונים ובעצם על כל מהלך החיים - וחלק בלתי נפרד מההיערכות הוא בחירה מושכלת של מועד הפסיכומטרי המתאים ביותר עבור כל אחד וכל אחת.
מתי מתקיימת הבחינה הפסיכומטרית?
באופן עקרוני ישנם 5 מועדי פסיכומטרי מדי שנה. המועד הראשון הוא בפברואר, השני באפריל, השלישי ביולי, הרביעי באוקטובר והאחרון בדצמבר.
מאחר שבחלק מהחודשים הנ"ל ישנם חגים, שהמועד המדויק שלהם משתנה משנה לשנה, גם מועדי הפסיכומטרי משתנים מעט, וכדי לדעת מהו המועד המדויק בשנה הקרובה יש לבדוק את האתר של מאל"ו (מרכז ארצי לבחינות ולהערכה - הגוף המופקד על עריכת הבחינות הפסיכומטריות וכן מבחנים נוספים).
חשוב להדגיש שעבור אוכלוסיות ספציפיות לא כל המועדים הנ"ל רלוונטיים.
כך למשל בעלי לקויי למידה - וצריך לזכור שכדי להיות מוכרים כבעלי לקויי למידה ע"י מאל"ו יש להגיש שורה של טפסים ולקבל אישור - יכולים להיבחן רק ב-3 מועדי פסיכומטרי מדי שנה: באפריל, ביולי ובדצמבר.
גם מי שרוצה להיבחן בשפה שאינה עברית או ערבית, למשל ספרדית, רוסית, צרפתית או אנגלית, יוכל להיבחן רק בחלק מהמועדים, לרוב בפברואר וביולי.
מתי כדאי לכם לגשת לבחינה הפסיכומטרית?
כדאי לתכנן מראש את מועד הפסיכומטרי שאליו ברצונכם לגשת, וזאת בהתאם ל-3 שיקולים עיקריים:
ראשית, מועד תחילת הלימודים האקדמיים הרצוי על-ידכם. אם למשל אתם רוצים להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב, המועד האחרון שאליו תוכלו לגשת לבחינה פסיכומטרית הוא אפריל (או לכל היותר יולי, אולם רק עבור חלק ממוסדות הלימוד וחלק ממסלולי הלימוד).
שנית, כדאי לכם להשאיר לעצמכם מספיק זמן להתכונן לבחינה ולהגיע אליה עם סיכוי טוב לקבל את הציון הגבוה ביותר מבחינתכם.
ושיקול שלישי לבחירה מבין מועדי פסיכומטרי שונים הוא הרצון שקיים לעתים לשפר את הציון. חשוב לדעת שלא ניתן לגשת לשתי בחינות רציפות, כך שאם למשל נבחנתם בפעם הראשונה בפברואר, מועד אפריל כבר אינו רלוונטי מבחינתכם.