שלא כמו מבחן פסיכומטרי הבודק את ידיעות הנבחן במספר תחומים, מבחן אמיר הנערך במתכונת אמריקאית בודק את רמת הנבחן רק בשפה האנגלית. כלומר, מבחן זה נועד לצרכי מיון וסיווג של מועמדים ללימודים אקדמיים בהתאם לשליטתם בשפה.
למי ולמה נועד מבחן אמיר
מבחן אמיר נועד עבור מי שלא קיבל ציון בבחינת הפסיכומטרי בפרק האנגלית, או עבור מוסדות ומגמות לימוד שאינם דורשים פסיכומטרי כתנאי קבלה. כמו כן, המבחן מיועד למעומדים שמעוניינים לקבל ציון גבוה יותר באנגלית, על מנת להפחית מכמות קורסי האנגלית בהם יצטרכו להשתתף במהלך לימודי התואר הראשון. השאיפה המרכזית היא כמובן להשיג ציון פטור וכך להימנע לחלוטין מקורסים אלו. יחד עם זאת, חשוב לציין שמי שאינו מצליח להשיג ציון עובר בבחינת אמיר יתקשה להתקבל ללימודים אקדמיים במרבית מוסדות הלימוד. לכן, כדי להימנע מקשיים ומבחינות אמיר חוזרות מומלץ להגיע מוכנים בעזרת קורסים מקצועיים.
מבנה המבחן
מבחן אמיר מורכב משלושה פרקים שווים באורכם, כשאחד הפרקים הינו פרק פיילוט מסווה אשר אינו מחושב בציון הבחינה. הפרקים הכוללים שלושה סוגי שאלות:
- שאלות הבנת הנקרא - מורכבות לרוב משני טקסטים ומשאלות לגביהם.
- שאלות ניסוח מחדש של משפטים – בהן מופיע משפט וישלבחור באפשרות ניסוח מחדש הנכונה ביותר עבורו.
- שאלות השלמת משפטים – בהן מופיע משפט עם מילים חסרותשיש להשלים.
מבחן אמירם
מבחן אמירם הינו גרסה ממוחשבת ואדפטיבית של מבחן אמיר, בה רמת הקושי מותאמת לרמת הידע של הנבחן. בנוסף, שלא כמו במבחן אמיר, בבחינת אמירם אין חלוקה לפרקים נפרדים ולכל שאלה מוקצב זמן קבוע, כך שיש להמתין לסיומו בטרם המעבר לשאלה הבאה. כמו כן, אין אפשרות לחזור אחורנית לשאלות קודמות. יש לציין כי המעוניינים לגשת לסוג זה של בחינה נדרשים להסדיר זאת מול המוסד האקדמי אליו הם מעוניינים להתקבל.