באופן כללי, מבחן אמיר ומבחן אמירם נועדו לאפשר למועמדים ללימודים אקדמיים להשיג פטור מאנגלית, או הפחתה במספר קורסי ההשלמה בהם יידרשו. אמנם קיימים הבדלים מהותיים בין שני המבחנים, כמו היותו של מבחן אמירם ממוחשב ואדפטיבי, אך בהחלט קיימים גם קווי דמיון רבים. לכן, ההמלצות הבאות יסייעו לכם להגיע להישגים טובים יותר בשניהם.
סימולאציות
חלק מהותי בהתכוננות לקראת המבחנים החשובים היא התמודדות עם מבחנים לדוגמא בתנאי אמת. זאת מאחר וסימולאציה מאפשרת לכם לחוש את הסיטואציה ולהתרגל אליה, להבין מה יידרש מכם מבחינת מהירות התשובות, וכמובן גם לתרגל שוב ושוב את התכנים. כמו כן, במקרה של מבחן אמירם ישנה חשיבות גדולה להתנסות בגרסא הממוחשבת, אותה ניתן להוריד מאתרים של מכונים ובתי ספר העוסקים בתחום. יש לציין כי את הסימולאציות כדאי לבצע באופן גובר ככל שמתקרב מועד הבחינה, ולהיעזר בתוצאותיהן על מנת לבדוק את הנקודות בהן הצלחתם ואת אלו שכדאי לשפר.
למידה עצמאית
לצד השתתפות בקורס הכנה למבחן אמיר או אמירם כדאי לשנס מותניים ולהקדיש זמן גם ללמידה עצמאית. לא מדובר בניסיון לשפר את שליטכם באנגלית בזמן קצר, אלא בהגדלה של אוצר המילים הרלבנטי לבחינה. זאת ניתן לעשות לאורך מספר שבועות בהם משננים מילים תוך התייחסות להקשר בו הן מופיעות, קריאת מגזינים מדעיים ברמתכם, וכן היכרות עם מספר מילים חדשות בכל יום.
לקראת הבחינה
בלילה שלפני מבחן אמיר או אמירם מומלץ ללכת לישון מוקדם, כדי שתוכלו להגיע רעננים וערניים. כבר עכשיו כדאי להכניס אל התיק את כל המסמכים הדרושים לקיום הבחינה, כמו טופס הרשמה ותעודת זהות. ביום הבחינה השתדלו להגיע למקום כשעה לפני ההתחלה על מנת שלא תילחצו מפקקי תנועה או מאובדן הדרך במסדרונות המוסד. עם הכניסה לחדר מצאו מושב נוח והזכירו לעצמכם כי אתם בהחלט מוכנים להתמודד עם האתגר.