אני מת על הילדים שלי. חולה עליהם. אבל כמו כל הורה גם אני מרגיש שכשהחופש שלהם מתחיל, החיים שלנו נגמרים. חופשת החנוכה האחרונה הייתה כזו בדיוק. לקחתי ימי חופש מהעבודה והחלטתי לקחת את הילדים לספארי.
הסיפור התחיל כבר בבית. לארגן 3 ילדים קטנים, זה לא פיקניק. את הסנדוויצ'ים הכנתי עוד לפני שהם קמו, כמובן שחתכתי לעצמי את האצבע, אבל אני לא מפחד מדם, אני פשוט מתעלף. כשהתעוררתי הבית עדיין היה שקט והדם הפסיק לינזול, תודה לאל.
הגדולה לא יודעת עדיין איך לנעול נעליים, הבן הבינוני גם מעיל לא יודע לסגור ואת הקטנה לקחתי לאוטו כשהיא בלי נעליים או גרביים. כמובן שלסגור מעיל ולנעול נעליים עם אצבע מקולקלת, זה אתגר לא פשוט. אז אחרי שעלינו שוב הביתה להביא את הנעליים והגרביים של הקטנה, התחלנו בנסיעה. מה אני אגיד לכם, עדיף לטוס עם 10 תינוקות בוכים מאשר לנסוע לספארי ברמת גן עם הילדים שלי. הם צעקו וצחקו ורבו והוציאו את הראש מהחלון ועשו פרצופים למכוניות שנסעו אחרינו ובמזל גדול, הנהגים לא התקשרו לשירותים הסוציאליים.
כשכבר הגענו לספארי חשבתי שהכול ירגע. אבל איפה?? איפה שהיה כתוב לא להאכיל את החיות, הילדים שלי האכילו, באיזה שהוא שלב איבדתי את הבן הבינוני, אבל בזכות מערכת הכריזה של הספארי מצאתי אותו. הלכנו לשירותים יותר פעמים משהלכנו לראות את הקופים ובקיצור היה יום קשה.
.....עד שאשתי הגיעה והצילה אותי. אני העברתי אליה את הגוזלים, ובתמורה - היא העבירה אליי את החירות שאבדה לי לפני 3 לידות. חיפשתי מסעדה ברמת גן שהיא גם טובה וגם בריאה ומצאתי!!! נכנסתי למסעדה, נהנה מהשקט, מהריחות ומהאווירה והתיישבתי. מלצרית אדיבה ניגשה אליי, סיפרה לי על הספיישלים, והזמנתי. התרכזתי בכל ביס, בטקסטורה, בטעם ובסיומת. מסתבר שכאשר יש לך ילדים, גם מסעדה ברמת גן יכולה להיות גן עדן. מאז חופשת חנוכה האחרונה הפכתי את המסעדה הזו ברמת גן למסעדת הבית שלי.
לא רק כי האוכל שם בריא וטעים, לא רק בגלל שהמחירים שם הוגנים, ולא רק בגלל שהשירות אישי ומהיר, אלא בעיקר כי המסעדה הזו מסמלת עבורי את החופש והשקט האולטימטיביים. אני לא צריך לטוס עד למלדיביים האקזוטיים או לנפוש בסוויטה מפוארת במלון בלאס וגאס כדי להרגיש את השחרור, מספיק לי מסעדה טובה עם אפס ילדים בסביבה. כי יש זמן לספארי, ויש זמן למסעדה טובה.
ולסיום אשתף אתכם במתכון שנתן לי השף במסעדה ברמת גן. הוא קל להכנה, בריא ואפילו הילדים הקטנים שלי אוהבים אותו.
מתכון לעדשים שחורות, גרנולה ורוקט:
המצרכים הדרושים:
1 ליטר עדשים שחורות
250 גרם גרנולה.
גרידא מלימון אחד.
חופן עלי רוקט.
מלח.
פלפל.
שמן.
אופן ההכנה:
בשלו את העדשים השחורות – השרו את העדשים למשך הלילה. בשלו את העדשים במים חמים למשך כ-30 דקות או עד שהם מתרככות מעט. לאחר שהן מוכנות סננו אותן.
ערבבו בקרעה את כל המצרכים ותבלו לפי הטעם. הגישו ואכלו בתאבון!