אומגה 3 זהו למעשה שם כללי לקבוצת חומצות שומן החיוניות לגופו של האדם. מאחר וגוף האדם איננו יודע לייצר את חומצות השומן החיוניות הללו, הוא חייב לקבל זאת ממקור חיצוני. ישנם שני מקורות חיצוניים מרכזיים ואלו הם המזון ותוספי התזונה. לאומגה שלוש ישנה חשיבות גדולה מאחר והיא משמשת כמרכיב מבני של מעטפת תאי הגוף, ומפני שכל גופנו מורכב מתאים, מחסור שלה יפגע בכל מערכות הגוף, בהן הלב, המוח והמערכת החיסונית. חומצות שומן אלו הן לא מקשה אחת יחידה, אלא שהן כוללות שלוש חומצות עיקריות, בהן: ALA, EPA ו- DHA. לאחר שחומצות אלו מתקבלות ממקור חיצוני, הגוף מייצר מהן חומצות שומן בלתי רוויות וחומצות שומן רב בלתי רוויות ומהן הגוף עושה שימוש.
ניתן למצוא מקורות טובים כדי לקבל ALA בשמן הקנולה, באגוזי מלך, בזרעי צ'יה, בזרעי פשתן, בפולי סויה ובשמן זית. הדרך הטובה והיחידה כדי לקבל EPA ו- DHA היא דרך דגים ופירות ים, יחד עם ביצים מועשרות. כל אלו מהווים מקורות טובים, אך מפני והתזונה היומיומית שלנו איננה מספקת את צורכי הגוף לחומצות שומן מסוג זה, מומלץ לצרוך כמוסות המכילות שמן דגים מדיי יום. כמוסות אלו מופקות מדגי סרדין, מקרל ואנשובי שמקורם הוא באוקיינוס האטלנטי ובאוקיינוס השקט. דגים אלו מכילים ריכוז גבוה של DHA ו- EPA ומסיבה זו הם המתאימים ביותר למיצוי השמן ולהפיכתו לכדורי אומגה 3. כדי שריח וטעם הדגים לא יהיה מורגש, במהלך שלבי מיצוי השמן מסירים כמעט לחלוטין את הריח והטעם של הדגים.
אומגה שלוש משפרת את תפקודי המוח, מעכבת את תהליך ההזדקנות, מקלה בהתמודדות עם קשב וריכוז, משפרת את ההתפתחות המוחית בשלבים הראשונים של החיים, משפרת את אוצר המילים והזיכרון אצל אנשים בגילאים 35-55, משפרת את מצב השיניים והחניכיים, מגנה על המוח מפני מזון עתיר בשומנים וקלוריות ומעכבת מחלות זקנה חמורות. מאחר והדרך היחידה בה ניתן לקבל אומגה 3 בצורה סדירה ויומיומית וליהנות מיתרונותיה אלה, כדאי לקחת מדיי יום את התוספים הללו שהכרחיים לגופנו.