תרגום נוטריון נדרש כאשר רמת חשיבותו של המסמך המתורגם היא רשמית, מסחרית או אפילו – ברמת היחסים שבינך לבין רשויות המדינה הזרה: מוסדות הלימוד הציבוריים שלה, בתי המשפט שלה ומוסדות הממשל שלה. בחלק ממוסדות אלה הדרישה היא תרגום נוטריוני ובחלקם – זה יהיה מזהה חזק מספיק כדי לאשר את אמינותו ותקינותו של המסמך, ללא פרשנויות.
מדוע חשוב לבחור בקפידה את הנוטריון לפני שמחליטים לפנות למועמד מסוים?
משום שמלאכת תרגום נוטריון, וזאת מבלי להתייחס לאיכות העוסק במלאכה מהכובע של עורך דין, היא מלאכה מורכבת, ומצריכה מומחיות. מטבע הדברים – יש נוטריון לאנגלית ויש נוטריון לרוסית, יש נוטריון למסמכים בשפות אירופה ויש נוטריון לתרגום מסמכים לשפות המזרח. גם אם קשת רחבה של שפות תרגום מוצעות לך באותו משרד, רצוי לבדוק מי הוא כוח האדם הספציפי שיתרגם את מסמכייך-אתה ולאשר את טיבו על ידי שיחה עם עורכי דין אחרים, ואפילו עם מקומיים במדינה הזרה לה נדרש התרגום. חבירה לנוטריון שבמשרדו לא יושבים גורמים הבקיאים מספיק בשפה עליה הם אמונים עלול ליצור דו משמעות לתרגום, או חמור מכך – היפוך משמעות כשהשפה מכילה ביטויים דומים בעלי משמעות נגדית.
האם ניתן להביא לנוטריון תרגום קיים לבדיקה?
כן, זו אחת ממשימותיו. ניתן להניח את שולחנו תרגום שאתם יזמתם, ותפקידו הוא כמובן לבדוק מול מסמך המקור את מהימנות הדברים, ליידע אתכם באם נדרש תיקון, לבצע את התיקון ובהינתן שהתרגום אמין במאת האחוזים – לאשר עם חותמת אפוסטיל. נוטריונים לא מעטים מצאו תרגומים שלא היו מביאים את הקורא המקומי מעבר לים להבין את התוכן על פי פרשנותו המקורית, ועל כן – נאלצו לתקנם בטרם מתן האישור המיוחל.