המטבח המודרני הביא עמו חידושים רבים ובין השאר מדובר על כלי אפייה בעלי שימושים נהדרים החוסכים עמל וזמן רב של השקעה באפיית עוגות, עוגיות, לחמים ושאר מאכלים טעימים. עוד על כלים למטבח מסוג זה במאמר הבא.
המטבח הפך בשנים האחרונות לליבו של כל בית ישראלי טיפוסי. הטרנד העיצובי של דירות ובתים רבים הפך להיות כזה המבוסס על מטבח פתוח המתחבר ישירות עם חלל הסלון או מופרד באמצעות "אי מטבח" מעוצב ומודרני.
טרנד עיצובי זה בתוספת של שפע תכניות וערוצי בישול ואפייה בטלוויזיה, שלא לדבר על הנגישות של עשרות אלפי מתכונים באינטרנט, הפכו את המטבח לא רק למקום בו שותים קפה בבוקר בטרם יוצאים לעבודה או ללימודים, או כזה בו אוכלים ארוחה זריזה, לכזה שהוא גם חלק מהווית הבית כולו, כשכל אחד מרגיש שהוא יכול לתרום את חלקו אם בבישול, טיגון או אפייה של מאכלים טעימים שזה עתה צפה בהם או שמע אודותיהם.
חשיפה זו לכלי התקשורת סביב כלי בית, בישול ואפייה ובעיקר נוכחות מוגברת במטבח הביא הרבים לא רק להרחיב את היכולות שלהם ביצירת מנות טעימות במטבח אלא גם בשימוש במגוון כלים למטבח מהסוג המקצועי יותר, בדיוק כמו של השפים המובילים באמצעי התקשורת השונים.
חלק מאותם כלים למטבח שצברו פופולאריות רבה הם אלו של נישת האפייה וכיום כלי אפייה רבים שבעבר איש לא חשב על שימוש שלהם במטבח הביתי שלו, הפכו למוצרי חובה בכל מטבח בו יש מי שאוהבים לאפות עוגות, עוגיות ולחמים שונים.
בין אותם כלי אפייה מבוקשים ניתן למצוא:
תבניות אפייה מיוחדות – תבניות אפייה המיועדות לקפקייקס, פשטידות, קישים, עוגות שונות, הכול בהתאמה לצרכי האפייה של אותו המאכל הספציפי על מנת שהתוצאה תהיה כמה שיותר מושלמת.
ציוד עזר מתקדם – משקלים מעוצבים, מדי חום מתקפלים, כפיות וכוסות מדידה צבעוניים ובסדרות של מגוון גדלים שימושיים, כולם במטרה להוסיף לחוויית הצבעוניות והשמחה שבאפייה.
אבזור לאפיית לחמים – המוצר הכה בסיסי שנהוג לרכוש בכל מכולת שכונתית הפך כבר מזמן לחוויה קולינארית כאשר הוא נאפה בבית בטעמים שונים ושילובים של זיתים, פטריות ושאר אפשרויות שהופכות אותו לטעים במיוחד. סלסילות התפחה, תבניות מקצועיות, נפות קמח משוכללות, סכינים, מרדדים ושאר אביזרים המאפשרים יצירת לחמים מדהימים.
אין כל ספק כי המטבח הוא ליבו של כל בית ואבזור מתאים לאפייה הופך כל בית למיני קונדיטוריה עם מאפים טריים וריחות מגרים לאכילה.