על פי החוק להגנת השכר, לא ניתן יהיה לעקל, להעביר או לשעבד סכום בגובה המשכורת החודשית, אלא אם כן מדובר בחוב בגין אי תשלום מזונות כפי שנקבע. כמו כן, ראוי לציין כי ישנם משרדים רבים הפועלים מול הרשויות והנושים השונים, על מנת לדאוג להקטנת החובות או ביטול העיקולים. עיקול משכורת אינו חוויה שמישהו מאיתנו רוצה לחוות, אך עם זאת, דבר זה יכול לקרות ויש לשים לב לחוקים החלים ולאפשרויות העומדות בפניכם.
כדאי לדעת שישנם הסדרי חוב אשר ניתן להגיע אליהם, באם החוב עומד על שלושים וחמישה אלף שקלים או יותר. במקרה זה, קיימת אפשרות לפנות לבית המשפט בבקשה לקבל הסדר חוב, מבלי להכריז על פשיטת רגל, אשר תסב נזק מערכתי לכולם. בהצעת ההסדר, יוכל החייב לשלם רק כשלושים אחוזים מכל החוב, לאחר צמצום הריביות ובדיקת אפיקי התשלום. במקרה של עיקול משכורת, יש לדעת שהוא ניתן לביטול בתוך יום אחד, באם נדרש.
משרדים אשר יטפלו בנושאים כמו עיקול משכורת או הסדרי חובות, ודאי יוכלו לתת לכם מענה גם במקרים של פשיטות רגל, ביטול צווי יציאה מהארץ וביטול ההגבלות על רישיון הנהיגה. חלקם מן המשרדים יוכלו להבטיח לכם טיפול זריז וזמינות מסביב לשעון. כמו כן, תוכלו לקבל ייצוג משפטי, כחלק מהשירות.
כחלק ממקרי ההצלחה, תוכלו לשמוע בין היתר על לקוחות שהיו חייבים סכומים של מאות אלפי עד כמה עשרות מליוני שקלים, ויספרו לכם כי למרות הכל, הצליחו לבטל בעבורם את העיקולים (כולל עיקול משכורת) וההגבלות. במרבית המקרים, קבלו החייבים צו תשלומים בסך שקלים בודדים, כך שמאותו הרגע, לא ניתן היה להפעיל את החייב שום סנקציה נוספת, ובתנאי שישלם את הצו חודש בחודשו, בתאריך הנקוב.