יותר ויותר ישראלים נכנסים לשוק הנדל"ן ולעולם הבנייה, כאשר חלקם כמשקיעים המחפשים להרוויח ולהתקדם כלכלית, ואחרים שפשוט רכשו דירה ורוצים לשפר ולבנות עוד סביבה או מעליה.
בישראל כל בניה ותוספת לבניה דורשת אישור מפורש והיתר בניה חוקי, ובנייה ללא היתרים נחשבת לעבירה פלילית. תהליך קבלת היתרים אלו לבניה הוא לרוב תהליך לא פשוט, הדורש היכרות עם הסבך הבירוקראטי, הדרישות השונות, דרכי המענה המדויקות לכל דרישה ובקשה, והרבה מאוד סבלנות.
הדרך הטובה והיעילה ביותר להוציא היתרים חוקיים לבנייה היא דרך משרד מומחים שמכירים את דרכם במבוך המערכת, ויכולים לספק לכם את התוצאות במהירות וביעילות, ועם מינימום תסכולים.
מהו בכלל היתר הבניה?
היתר הבניה הוא מסמך רשמי מטעם המדינה, המגיע מהאחראים לאישורים ולאכיפה בתחום זה, שהם רשויות הרישוי ו\או רשות הוועדה המקומית האחראית על התכנון והבנייה באזור המבנה.
האפשרות לקבל היתר לצורך בנייה תלוי לא רק ברצון הטוב של חברי הוועדה האחראית, אלא, כמובן, על מערך החוקים והתקנות שהותקנו מבעוד מועד, וזאת בהתאם לחוק התכנון והבניה, ובהתאמה לתוכנית המקומית.
בכל שטח בארץ ישנה תוכנית מקומית ברורה ונרחבת, אשר מפרטת באופן ברור מה מותר ומה אסור לבנות באותו השטח, וכל היתר שיינתן לכם לבנייה צריך לעמוד בתנאים שהוכתבו מבעוד מועד לאותו השטח.
לעיתים ניתן לקבל היתרים לבנייה החורגת מההסדר המקורי, בעיקר במקרים בהם הוא אינו רלוונטי יותר, ונמצא או דורש רענון וחידוש, ובמקרים בהם מגיעים להסכם נרחב עם הגופים האחראים.
מתי נדרש היתר זה?
היתר בניה נדרש בכל מקרה של בניה והרחבה:
-
סלילה\התוויה\סגירה של דרך
-
כל שימוש במבנה שחורג מהגדרות המבנה המקוריות
-
כל הקמה של מבנה ארעי או זמני, כולל מחסן, משרד ארעי, מכולה וכיו"ב
-
כל תוספת לבניין קיים - סגירה של מרפסת פתוחה, חניה מקורה, הקמת חומה וכיו"ב
-
כל שינוי שיתבצע בקירות החיצוניים של המבנה
-
כל שינוי פנימי בדירה כאשר שינוי זה משפיע על שלד הבניין או משפיע על חלקים משותפים כמו צנרת משותפת, או מראה של אזורים משותפים בבניין.
אלו הן דוגמאות מאותם המקרים בהם יש צורך ברור בהיתר בנייה, אך גם במקרים אחרים ומגוונים יש צורך בהוצאת היתר, וכפי שהומלץ, הדרך הנכונה היא דרך חברה מקצועית ומיומנת בתחום.