מדינות רבות וגם מקלטי מס (כמו איי הבתולה) חתמו על ההסכם של ה-OECD בנושא הרשות המוסמכת (Multilateral Competent Authority Agreement), אשר אמור להניע את חילופי המידע האוטומטיים בין המדינות. בעקבות ההסכם של ה-OECD בנושא הרשות המוסמכת יקודמו הסכמים בילטראליים בין המדינות השותפות.
מדינת ישראל לא חתמה עדיין על ההסכם של ה-OECD בנושא הרשות המוסמכת ביחס ליישום חילופי מידע אוטומטיים ביחד עם אותן 51 מדינות. עם זאת, ישראל הצהירה על מחויבותה לאימוץ נוהל לחילופי מידע אוטומטיים. בכך הצטרפה מדינת ישראל לעוד נכון כ-80 מדינות אשר הודיעו כי הן מחויבות ליישום חילופי מידע אוטומטיים.
חילופי המידע האוטומטיים מבוססים על סעיף 6 לאמנה הרב-צדדית לסיוע מנהלי בענייני מסים (Convention on Mutual Administrative Assistance in Tax Matters), בכפוף לשינויים שנערכו במסגרת הפרוטוקול לאמנה משנת 2010.
ההסכם המולטילטרלי של ה-OECD בנושא הרשות המוסמכת מפרט את המידע שיועבר בין המדינות כפי שנקבע בתקן לחילופי מידע אוטומטיים בענייני מסים. הרשויות במדינות הרלוונטיות אמורות לאסוף מידע מהמוסדות הפיננסים בתחומה ולהעבירו על בסיס שנתי למדינות הקשורות עימה בהסכם בילטראלי, וזאת בהתאם לתקן לחילופי מידע אוטומטיים בענייני מסים.
התקן לחילופי מידע אוטומטיים אמור להיות מעוגן בחקיקה הפנימית במדינות אשר הצטרפו להסכם המולטילטרלי כאמור. בנוסף לכך, לפני שמדינה מסוימת מתקשרת בהסכם לחילופי מידע אוטומטיים עם מדינה אחרת, עליה לוודא כי החקיקה שלה כוללת הגנות על סודיות המידע הפיננסי. ראו גם: חילופי מידע לפי הסכם בין-לאומי: הצעת חוק