פעילותו של בית המשפט נראית לעיתים פשוטה, ישנו משפט כלשהוא, שני הצדדים מביאים עדים או ראיות למשפט ובית המשפט מכריע בין כל מה שהוצג בפניו. עבודת בית המשפט מורכבת מעט יותר מזה מכיוון שלא תמיד ישנה אפשרות להציג את העדים או את הראיות מה שאומר שלעיתים צריך גורם כלשהוא שיחתום על מסמכים אשר נכתבו על ידי איש מקצוע שאינו יכול להגיע לבית המשפט מסיבה כלשהיא, בין אם מדובר על משפט בארץ ובין אם מדובר על משפט בחו"ל לשם קשה עוד יותר להביא את איש המקצוע. ובשביל זה יש נוטריון
מהם תפקידיו?
תפקידיו של נוטריון הם רבים ואנו נסקור כאן כמה דוגמאות. הדוגמא הפשוטה היא חתימה על מסמך כלשהוא, חתימה של איש מקצוע שיכול להיות רופא, מהנדס, חוקר פרטי, איש המכון לרפואה משפטית ועוד. עורך הדין שהינו גם הנוטריון יאמת את החתימה לאחר שיברר שהיא אותנטית. הנוטריון יכול גם לאשר נכונות העתק של מסמך. עוד דוגמא לתפקידיו היא לאשר שאדם כלשהוא חי, ואת זה הוא כמובן עושה לאחר כל הבדיקות. דוגמא נוספת היא אימות הסכם ממון בין בני זוג, הסכם שנחתם לפני הנישואין ומסיבה כלשהיא צריך להציג אותו.
כל עורך דין יכול לשמש כנוטריון?
לא. לא כל עורך דין יכול להיות נוטריון. מי שרוצה לשמש כנוטריון צריך להיות קודם כל לפחות עשר שנים במקצוע עריכת הדין כמקצוע עיקרי, בנוסף הוא צריך לעבור הסמכות ומבחנים בשביל לעסוק בכך. וכמובן, הוא צריך להיות עורך דין שבודק באופן מדוקדק כל מקרה ומקרה ורק לאחר שהוא בטוח שהוא יודע על מה הוא חותם הוא יכול להתחיל ולחתום. זהו מקצוע בעל אחריות רבה.