חפש מאמרים:
שלום אורח
24.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בעל חשבון בנק בחו"ל? רשות המסים אחריך!

מדינות רבות וכן מקלטי מס חותמים בשנים האחרונות על הסכמים להעברת מידע בענייני מס והגמשת הסודיות הבנקאית, לרבות הסכמים לחילופי מידע אוטומטיים, וזאת בעקבות קביעת נורמות בינלאומיות חדשות על ידי ארגון הOECD-. ישראל תחתום בקרוב על האמנה הבינלאומית לחילופי מידע, דבר שישפיע במידה ניכרת על צמצום החיסיון הבנקאי.

כל המדינות החברות בארגון ה- OECD, למעט ישראל, כבר חתמו נכון להיום על האמנה האמורה. ישראל אמורה לחתום על האמנה בקרוב, לאחר תיקוני חקיקה שייכנסו לתוקף ויאפשרו את החתימה על האמנה וכניסתה לתוקף בישראל. בהתאם להחלטת הממשלה, על הרשויות לפעול בהקדם כדי ליישם את חילופי המידע האוטומטיים, בהתאם להנחיות שקבע ארגון ה-OECD.

קיימת הצעת חוק בנושא חילופי מידע לפי הסכם בינלאומי, המרחיבה את סמכותה של רשות המיסים להחליף מידע בענייני מס עם מדינות שונות שאינן חתומות על אמנה למניעת כפל מס עם ישראל, ובכלל זה עם מקלטי מס. המשמעות של החקיקה בנושא חילופי מידע לפי הסכם בינלאומי, היא הרחבה משמעותית ביכולת המודיעינית של רשות המסים להשיג מידע בנוגע לנכסי ישראלים בחו"ל, לרבות ביחס לחשבונות בנק בחו"ל.

ברשות המסים מעריכים כי קיימים חשבונות בנק בלתי מדווחים בחו"ל בהיקף של מיליארדים שנתפתחו על ידי ישראלים בעיקר בשוויץ. ישנם סיבות רבות לכך שישראלים בחשבונות בנק בלתי-מדווחים בחו"ל. לעיתים, מדובר בישראלים שקיבלו ירושה מבני משפחה בחו"ל. במקרים מסוימים חשבונות הבנק נפתחו לפני הרפורמה במס אשר בעקבותיה הפכה שיטת המס בישראל לשיטת מיסוי פרסונאלית לפיה מי שנחשב כ"תושב ישראל" אמור להתחייב במס בישראל גם על הכנסות שהופקו בחו"ל, לדוגמא הכנסות מניירות ערך וריביות בחשבון בנק בחו"ל.

החקיקה החדשה בנושא חילופי מידע לפי הסכם בינלאומי תאפשר לרשות המסים להרחיב את בסיס המידע שלה בנוגע לחשבונות בנק של ישראלים בחו"ל. נכון להיום, ישראלי שמחזיק בחברה במקלט מס עם חשבון בנק במדינה שאין לישראל עימה אמנת מס, יכול ליהנות ממטריית סודיות המוענקת בהתאם לחוקי אותה מדינה. בפועל, רשות המסים לא הייתה יכולה לקבל מידע על כך בדרך המקובלת.

לאור המגמה החדשה בעולם להסיר את הסודיות ולהעביר מידע בענייני מס, ולאור העובדה כי רשות המסים נוטלת חלק פעיל בקידום היוזמות האלה, הרי שצפוי כי ישראלים רבים בעלי חשבונות בנק בלתי מדווחים בחו"ל, יבקשו לעשות שימוש בנוהל גילוי מרצון ביחס לחשבון בנק זר. הליך הגילוי מרצון ביחס לחשבון בנק זר הוא הליך וולונטרי של גילוי כספים ונכסים שלא דווחו כדין. בתמורה לגילוי המידע לרשות המסים על הכספים והנכסים שלא דווחו, הנישום לא יועמד לדין פלילי. הבקשה המוגשת לרשות המסים בהליך הגילוי מרצון צריכה להיעשות בזהירות רבה, שכן מדובר בהליך מורכב. יש לבחון היטב את חבות המס לאור דיני המס והאמנות למניעת כפל מס.

אין זה סוד שישראלים רבים מחזיקים בכספים בחשבון בנק בחו"ל מבלי לדווח על כך לרשות המסים. אותם ישראלים חוששים לעשות שימוש בכסף. הפנייה לרשות המסים במסגרת הליך לגילוי מרצון יכולה להלבין את הכספים ולאפשר שימוש חוקי בהם בישראל ובכל מקום אחר בעולם. לאור האמור, ישראלי המחזיק בחשבון בנק בחו"ל ומעוניין למנוע את החשיפה לדין הפלילי, וכן להקטין את חבות המס במישור האזרחי ביחס לרווחים הנובעים מאותם כספים, צריך לשקול לפנות לרשות המסים. רצוי שהבקשה לגילוי מרצון תוגש על ידי עורך דין מומחה בעל מוניטין. הגשת הבקשה לגילוי מרצון יכולה למנוע העמדה לדין, ומאפשרת לנישום להגיע להסדר ביחס לתשלום המס במישור האזרחי.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ד"ר אבי נוב, עו"ד, אחד המומחים הבולטים בתחום המיסוי הישראלי והבינלאומי, מייעץ בענייני מס מקומיים ובינלאומיים ובכלל זה תכנוני מס ליחידים וחברות, השגת אישורי מס מקדמיים, ייצוג מול רשויות המס, ניתוב הכנסות שמקורן בחו"ל לישראל בצורה היעילה ביותר, וכן מתן חוות דעת מקצועיות.
ד"ר נוב עורך את אתר האינטרנט הישראלי לתכנוני מס בינלאומיים, כולל מאמרים וחדשות מיסוי: http://www.IsraelTaxLaw.com
ניתן לפנות לכותב במייל: avinov@bezeqint.net

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ד"ר אבי נוב, עו"ד - מומחה למיסוי בינלאומי

היישום של נוהל גילוי מרצון במהלך 2016 על ידי רשות המיסים סובל מקשיים ובעיות שונות.

ניהול של חשבונות בנק ממוספרים היה בעבר פרקטיקה מקובלת בשוויץ. עד היום קיימים חשבונות בנק היסטוריים ללא ציון שמות אלא עם מספרים המאפשרים זיהוי. אלא שבשנים האחרונות הבנקים בשוויץ פונים לאותם ללקוחות בעלי חשבונות בנק ממוספרים ונוקטים בהליכים שונים הגורמים בסופו של דבר לסגירת החשבונות ו/או לחשיפת השמות.

רשימה של כ-6,500 חשבונות בנק אשר הוחזקו או היו קשורים ללקוחות ישראליים בבנק HSBC בשווייץ, נחשפה לאחרונה. הרשימה של חשבונות הבנק בשווייץ מקושרים ללקוחות בעלי זיקה ישראלית, כלומר כאלה שזוהו על ידי דרכון ישראלי, נולדו בישראל או רשומים תחת כתובת בישראל. נראה כי חשיפת הרשימה תגרום לעלייה ניכרת בבקשות לגילוי מרצון.

מפעל תעשייתי ופעילות ייצורית לא מוגדרים בצורה ברורה. הפסיקה התייחסה בעבר לפרשנות המונח "פעילות ייצורית" ואילו להגדרת "מפעל תעשייתי" נמצאת התייחסות מועטה.

ישראלי המוכר דירה בחו"ל עשוי להתחייב במס בשתי המדינות. עם זאת, במקרים מסוימים, תושב ישראל יהיה פטור ממס בישראל, ולחילופין יוכל לקבל זיכוי מס זר אשר שולם בחו"ל. יש לבחון תחילה את הוראות פקודת מס הכנסה(נוסח חדש), התשכ"א-1961, ואחר כך את ההוראות המתאימות באמנה למניעת כפל מס במידה וקיימת.

במידה ותושב ישראל מקבל מתנה או ירושה, הוא נכנס בעיקרון לנעלי נותן המתנה או המוריש לענייני מס, לרבות ביחס ליום הרכישה, שווי הרכישה, פחת ועוד. השאלה היא מה קורה כאשר תושב ישראל מקבל מתנה או ירושה מתושב חוץ? במקרה זה, ניתן לבצע שערוך בסיס עלות הנכס, או Step Up, כמוסבר בהמשך.

היקף ההון השחור במשק לפי הרשויות בישראל מחייב פעולות חקיקה מסוימות. ברשות המסים הקימו וועדה והמליצו בין היתר להרחיב את חובות הדיווח על אזרחי ישראל. רשות המסים פועלת לזרז הליכי גילוי מרצון

מאמרים נוספים בנושא דיני מיסים

מאת: בנימין קלינגרדיני מיסים14/01/222237 צפיות
פורסם תזכיר חוק הכולל שורת תיקונים בחוק מיסוי מקרקעין נושא מיסוי מקרקעין תאריך פרסום 13.01.2022 תזכיר חוק שפורסם היום (ה') 13.1.22 להערות הציבור כולל שבעה תיקונים מוצעים בחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) שמטרתם עידוד מכירת קרקעות לבנייה למגורים, הרחבת מדרגות מס הרכישה לרוכשי דירה יחידה ותיקון עיוותי מס שונים. התיקונים המוצעים צפויים לעודד מכירת דירות מגורים בטווח הקרוב ומתוך שאיפה להביא להגדלת היצע ולהורדת מחירי הדירות. התזכיר פתוח להערות הציבור עד 3/2/22 בשעה 23:59

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201238 צפיות
בית המשפט השלום, גזר על מהנדס כימיה, במסגרת הסדר טיעון; הטלת עונש - 33 חודשי מאסר בפועל וקנס בגובה חצי מיליון שקלים, זאת בנוסף ובכפוף לתשלום כל המס, בגין ההכנסה שהושמטה -38 מיליון. המהנדס הורשע בהעלמת הכנסות של 38 מיליון שקלים בחשבונות בנק UBS בשוויץ, לאחר שמכר את חלקו בחברה שהיה שותף בבעלותה ברומניה. המהנדס הודה בהשמטת ההכנסה בסך 38 מיליון ₪.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201258 צפיות
בשבועות האחרונים, הופיעו או התקשרו למשרדי, אזרחים ישראלים תמימים ומזדמנים, המחזיקים מטבעות דיגיטליים, בעיקר ביטקוין. להפתעתם, הללו התבקשו על ידי מחלקת המודיעין של רשות המסים, למלא טפסים הדורשים מהם גילוי מלא על נכסיהם והמס בהתאם. האזרח צריך למלא את הטופס, תוך ציון הנכסים אותם הוא מחזיק בארץ ובחו"ל. השאלות המופנות לאותם אזרחים הינן כלליות, תוך בקשה להצהרה על נכסים. רשות המיסים מכוונת לנכסי הביטקוין, מאחר ואלה הם נכסיהם העיקריים של מקבלי טפסי ההצהרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים26/10/201503 צפיות
חוקי המס בישראל קובעים, כי מתנות פטורות ממס וזאת כל עוד הן ניתנו בתום לב. אולם, פסק דין תקדימי מחייב בבית המשפט העליון מיום 18 באוקטובר 2020, קבע כי הכנסות הרב – המערער, נכנסות בגדר סעיף 2(1) בפקודת מס הכנסה המחייב במס "השתכרות או רווח מכל עסק או משלח יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא". המשמעות של הפסיקה המחייבת שהתקבלה בבית המשפט העליון הינה, שמעתה ואילך, ידוענים, מקובלים ולמעשה כל אדם בעל פרופיל חברתי – ציבורי – תקשורתי גבוה, צריך לדווח על שווי המתנות שלו, וכן – גם מחתונות ואירועים משמחים אחרים

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201142 צפיות
בימים אלה – חודש דצמבר 2016, הופיעו במשרדי, סידרה חדשה של אזרחים תמימים ומזדמנים אשר להפתעתם התבקשו על ידי רשות המיסים להסביר את מקורות הכנסתם בגין: נסיעות לחו"ל, ריבוי דירות, דירות יוקרה, רכבי יוקרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201198 צפיות
רשות המסים קיבלה מידע על חשבונות של 35 אלף ישראלים בארה"ב

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201069 צפיות
נציבות תלונות הציבור על שופטים והמפקח לפי סימן ה' 1 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד- 1984 הכפופה למשרד המשפטים פרסם חוברת הסבר על חובת הגשת הצהרת הון של שופט.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica