הקמת עסק מתחיל למעשה מרעיון קטן אשר לאט לאט גדל ומקבל צורה, אך משלב הרעיון עד להפעלת עסק מרוויח עם ציוד ועובדים נוספים הדרך היא ארוכה. אז איך ולמה זה קורה? יתכן שהסיבות לפתיחת עסק מגיעות משיקולים שונים וקשה לשים את האצבע על הסיבה השכיחה מכולם, לעתים אנשים מרגישים שהם מעוניינים לפרוץ בדרך שלהם ולעתים לא נמצאת מסגרת אחרת אשר הם משתלבים לתוכה. מכל סיבה שהיא, כל מי שמחליט על הקמת עסק חדש, כלומר לקחת יוזמה ולתת לרעיון שלו לרקום אור וגידים, חייב לדעת כי הקמתו היא מורכבת סבוכה ויש לבצע מספר פעולות מסודרות על מנת להבטיח שקט ויציבות לעתיד.
אין עוררין על העובדה כי אף אחד לא אוהב להתעסק עם ביורוקרטיה, דבר אשר לאנשים רגילים פשוט נראה כמו שרשרת מעיקה שלא נגמרת לעולם, ההתעסקות עם הפורמליות של טפסים ושלל המסמכים כספיים יביאו למצב שרבים פשוט יעדיפו להתעלם מכך. אך תתפלאו לדעת כי מי שלא מטפל בכאב הראש הזה בזמן יגלה לאחר תקופה כי הדבר יתעצם, יסתבך ויהפוך אף לכאב ראש גדול יותר. כמובן שיש משהו נורא מציק בכל הנושא הפיננסי והחשבונות, ומהסיבה הזאת אם נראה לכם כי אינם מוכנים למעמסה הזו כדאי שתפנו אל יועצים מומחים לקבלת ייעוץ עסקי או שתשקלו לוותר על כל העניין. עבור אנשים מקצועיים אשר מטפלים בתחום זה מדובר בעניינים שבשגרה והם מעודכנים בכל התקנות החדשות ופועלים לפיהן.
תכנית עסקית – צעד הכרחי
כניסה אל תוך עסק ללא ידע מספיק, ניסיון מוכח ויכולת התמודדות עם תלאות השוק היא לא מומלצת כלל וכלל ואתם עלולים למצוא את עצמכם בהתחייבויות ובחובות לעוד שנים ארוכות אשר לא תוכלו לצאת מהם. כל יום שומעים על מקרים דומים אשר תכנון לא נכון או לחלופין חוסר תכנון, הביאו אנשים למצבים של פשיטת רגל עקב חובות וניהול לקוי ואף הסתבכויות עם האנשים הלא נכונים. לכן אם אתם שלמים עם ההחלטה של הקמת עסק קחו את עצמכם בחיים, התייעצו עם המומחים והכינו לכם תכנית עסקית אשר תתן לכם תמונה ברורה להתנהלות העסקית שלכם בנושא.
תכנית עסקית היא למעשה התכנון המקדים לפתיחת העסק ובאמצעותה תוכלו להרגיש את רחשי השוק, להיערך כלכלית ולגבש את המהלכים הנכונים. לעתים גיבוש התכנית העסקית נעשית תוך כדי תנועה, כלומר העסק כבר מתחיל להתרומם וכבר לא נמצא בחיתוליו והמציאות הופכת להיות מאין בית ספר, והדבר פחות מומלץ המיוחד אם הקמת העסק דורשת מכם הוצאת נכבדות של כספים אשר אתן לא בטוחים בוודאות כי תוכלו להחזירם.
ערכו לכם לוח זמנים ותכננו את שלבי ההתקדמות המשוערים להערכתם ומהו הפוטנציאל העסקי אשר אליו אתם מכוונים, האם מדובר בחנות קטנה ואינטימית או במשרד אשר מיועד להתרחב ואף לפתוח סניפים. קחו בחשבון כי כמה שתשאלו יותר שאלות את עצמכם בזמן התכנון, כך תגיעו יותר מחושבים ומתוכננים לקראת השינוי הגדול ביותר אשר תבצעו בחייכם.