כל אחד יסכים שקניית דירה חדשה היא אחת ההחלטות החשובות ביותר שקיימות בחיים, ועל מנת לקבל את ההחלטה יש לבצע סקירה של כל הנתונים החשובים לכם, מתוך הבנה כי בחירה שגויה עלולה להכניס אתכם להתחייבויות ולצרות כלכליות שונות.
בחירת דירות חדשות על פי צרכים משפחתיים
השיקול העיקרי בבחירת דירות חדשות הוא להתאים את סוג הדירה לתא המשפחתי, כלומר כמה נפשות יש במשפחה ובהתאם לכך לקבוע את גודל הדירה הרצויה, כאשר ספירת החדרים נעשית לפי כמות חדרי השינה, כולל הסלון וחדר עבודה במידה וקיים. לדוגמא, למשפחה בעלת 4-5 נפשות לרוב ירכשו בית של ארבעה חדרים מתוך הבנה כי חלוקת הילדים לילדים תעשה בסדר של חדר לכל ילד, וכמובן שיכול להיות גם מצב שיהיו שני ילדים בחדר אחת, משיקול כלכלי, חברתי או אידאולוגי. חשוב גם לבצע ראייה לעתיד, כלומר האם אתם מתכננים ילדים נוספים ותצטרכו להיערך לזה מבחינת מקום.
מחיר של דירות לפי גודל ואזור
מחיר הדירה גם הוא שיקול מרכזי וחשוב להבין מהם האמצעים העומדים לרשותכם ומהם מגבלות התקציב שלכם, ולפי זה לחשב את הבית המתאים לכם מבחינת מספר חדרים ומיקום. השיקול הכלכלי יבוא לידי ביטוי על פי הכנסה חודשית וההון העצמי שקיים בעת רכישת הדירה, וכמו כן להתחשב גם בצפי ההכנסות העתידיות. יש לעשות תכנון מפרורט ולהתייעץ עם מומחים לענייני משכנתאות וניתוחים פיננסיים על מנת לעמוד בהתחייבויות אשר לקחתם על עצמכם.
עלויות נלוות בעת מעבר לדירות חדשות
חשוב לקחת בחשבון שגם בדירות חדשות איכותיות יש עלויות שונות מסביב, כלומר גם לאחר קניית הדירה והמעבר קיימות הוצאות כלכליות נוספות, כגון דמי תיווך, מס רכישה, הובלות וכדומה. כמו כן, לאחר שכבר עברתם ונכנסתם לבית החדש – כעת הגיע הזמן לרהט ולבצע שיפוצים קטנים אם צריך. רכישת רהיטים כגון חדרי שינה וסלון הן רכישות שנחשבות גדולות וגם יש להיערך בהתאם, ואפילו להגדיל את סכום המשכנתא לדירות חדשות אם צריך, על מנת לא להיות בלחץ.
תמיד כדאי לקחת בחשבון שיש להיערך גם להוצאות לא צפויות שיכולות להיות קטנות באופן משמעותי ממחיר הקנייה, אך עדיין יכולות לגרום לגרעון בחשבון המשפחתי, לכן בעת קניית דירה חדשה יש לבצע ניתוח אישי והערכה אסטרטגית מקיפה. היערכות נכונה תעשה את הבחירה הטובה לכם ולמשפחה שלכם, מתוך הבנה שקנייה שמתאימה לכם תשמש אתכם באושר לשנים רבות ולא תכניס אתכם למצב פיננסי בעייתי שלא תוכלו לעמוד בו.