חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

לעבור את גיל ההתבגרות של הילד ולהישאר שפויים: כך תעשו את זה נכון

באיזשהוא שלב, התקופה הזו בחייו של הילד שלנו מגיעה. אצל חלק מהילדים זה מגיע יותר מוקדם, אצל אחרים קצת יותר מאוחר, אבל גיל ההתבגרות לא פוסח על אף אחד מהילדים שלנו, ופתאום, כאילו בן רגע, כבר לא ממש מתאים להם שנחבק וננשק אותם. הם מסתגרים בחדר, רוצים שנצא להם מהוורידים, לא ממש מעניין אותם יותר לבלות בהרכב משפחתי, והם נתונים למצבי רוח לא יציבים. איך אתם כהורים אמורים לעבור את התקופה הזו בשלום? כמה טיפים להתמודדות קלה יותר לפניכם.

"לשחרר" את הילד, אך להקנות לו ביטחון

גם אם הם מתנהגים כאילו הם ממש לא צריכים אתכם, הם זקוקים לכם בשלב הזה לא פחות, אם לא יותר, מתמיד, אך באופן קצת שונה. ילד מתבגר צריך את הספייס שלו ואת המרחב לגלות מיהו, מהי זהותו ומה התפקיד שלו במשפחה, בחברה ובעולם. יחד עם זאת, עוברים עליו לא מעט קשיים ואתגרים, שדמות הורית סמכותית יכולה לסייע לו להתמודד עימם. חשוב שאתם, כהורים, במיוחד בגיל הזה, תיצרו עבור המתבגרים מרחב מוגן וחופשי לשתף, לספר ולקבל מהם מידע. אם הילדים גדלו בבית באווירה שלא עודדה אותם לספר, לחלוק חוויות, להציף רגשות קשים ולשאול שאלות, הם לא יתחילו, כך סתם, לעשות זאת, רק בגלל שהם התחילו את גיל ההתבגרות. אך התנהלות בין הורים וילדים אפשר תמיד לשנות ולשפר, ועדיף כעת, כאשר הילד שלכם עובר שינויים פיזיים ונפשיים וצריך את התמיכה שלכם.

לנהל שיחות עם הילדים על הנושאים שעשויים להטריד אותם

בהקשר זה, הורים רבים מתקשים בגיל הזה לספק לילדיהם אינפורמציה שקשורה ליחסים של בינו לבינה ולמיניותו של הנערה או הנער המתבגרים. גם אם הילד לא יוזם מצידו, ואינו מפנה אליכם שאלות בנושאים הללו, היו בטוחים, כי הוא זקוק להכוונה, ותמיד עדיף שהוא יקבל תשובות מכם מאשר בחוץ, ממקורות, שאתם לא לגמרי בטוחים מהי המהימנות שלהם וכיצד הם יתווכו לילד את המידע. רצוי מאוד שתיזמו באופן אקטיבי שיחות עם הילדים המתבגרים על נושאים שעשויים להטריד אותם ושהם נבוכים לשאול אתכם עליהם. יחד עם זאת, חשוב גם לכבד את הפרטיות שלהם ולהבין, שיש דברים שהם לא רוצים לספר לכם ושזה לגמרי בסדר. 
חשוב לזכור, כי מערכת יחסים כנה ופתוחה בין הורים לילדים לא יכולה להיבנות ביום אחד.

לא להפוך ל"חבר הטוב" של הילד

להורים רבים יש נטייה לקנות את ליבם של ילדיהם במהלך גיל ההתבגרות על-ידי הפיכה לחברים הטובים שלהם. הם מתיישבים עם הח'ברה של הילד שבאים אליו הביתה, מדברים בסלנג של בני נוער ונעמדים דום בכל פעם שהילדה רוצה להעשיר את המלתחה. הילדים שלכם לא צריכים עוד חבר. דווקא בגיל הזה המעגל החברתי שלהם לרוב גדל, והחברים מספקים להם תחושת שייכות וביטחון. מה שהם צריכים היא דמות אוהבת, מכילה, לא ביקורתית ולא שיפוטית, שגם מציבה גבולות, מפעילה סמכות, כועסת כשצריך ואומרת כשמשהו לא נראה לה.

לסמוך על הילד ולתת בו אמון

סמכו על החינוך שהענקתם לילדים שלכם עד כה, ותנו בהם אמון. נכון שגיל ההתבגרות מלווה בסערת רגשות ובהרבה מצבי רוח, אבל גדולים וסוערים ככל שיהיו, הם לא יסדקו את החינוך שעל ברכיו גדלו הילדים שלכם במשך כל השנים הללו. חשוב, עוד יותר בתקופה הזו, שתסמכו עליהם ותשדרו להם את המסר, שאתם יודעים שהם כבר אינם ילדים. דווקא בגיל הזה, כשהילדים מתחילים באיזשהוא תהליך של נפרדות מההורים ויציאה לדרך עצמאית, הם זקוקים לאמון שלכם בהם, בדרך שלהם ובבחירות שלהם. אם הם מחליטים לשתף אתכם בדילמה שיש להם, אל תמהרו לתת עצות, להביע ביקורת או להגיד את דעתכם על אופן ההתנהלות הרצוי. חשוב קודם כל להקשיב במלוא מובן המילה. כמו כן אמרו להם שאתם סומכים עליהם, ושתתמכו בהם.
כך הנער המתבגר ילמד לפתח אמון בעצמו וביכולות ההתמודדות שלו עם מצבים מורכבים יותר בחיים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

נאוה סלור, מייסדת ומנהלת את מרכז אמירים, יועצת חינוכית, פסיכותרפיסטית קוגניטיבית- התנהגותית (CBT), מטפלת בטראומה דרך הגוף, מטפלת בריברסינג (נשימה מודעת).

אני מזמינה אתכם ללחוץ כאן ולקבל בחינם טיפים לשיפור התקשורת עם הילדים ועם בית הספר.

10 סיבות לבחור דווקא באמירים:

  • מגוון השירותים שמרכז אמירים מציע הינו רחב, מקיף ומגוון מאוד, וניתן לטווח גילאים מקסימלי: ילדים, מתבגרים, הורים, סטודנטים ומבוגרים.
  • שעות הפתיחה הגמישות באמירים מאפשרות ללקוחותינו נגישות והגעה בזמנים נוחים.
  • אנו באמירים זמינים וקשובים לבעיה, לדילמה, לדאגה שלכם, גם אם בסופו של הדיאלוג לא תעזרו בנו.
  • אנשי המקצוע מקבלים ליווי, תמיכה והעשרות מקצועיות באופן שוטף כדי לשמור על הרמה המקצועית ולהיות מעודכנים בכל התמורות והחידושים בתחומים המקצועיים בהם אנו עוסקים.
  • מרכז אמירים עובד בגישה אינטגרטיבית, וקיים דיאלוג שוטף בין אנשי המקצוע לצורך היוועצות במטרה לשפר את איכות הסיוע לפונים אלינו.
  • חשוב לנו שתרגישו כי אתם מקבלים תמורה מלאה לתשלום הכספי שלכם, ולפיכך אנו מקפידים לשמור על סטנדרט מקצועי גבוה מאוד.
  • באמירים נהלי עבודה ברורים ומדויקים: קיימת שקיפות מלאה בינינו לבין לקוחותינו באשר ללוחות זמנים, עקרונות ותהליכי העבודה.
  • כל המידע המתקבל באמירים נשמר תוך כיבוד מלא של פרטיותם וסודיותם של הפונים. במקרים בהם יש צורך בקשר עם גורמים בקהילה, הדבר נעשה רק בהסכמה מלאה ובהחלטה משותפת עם הפונים.
  • חשוב לנו מאוד לשמוע את חוות דעתכם ותחושותיכם אודות המענה אותו אתם מקבלים באמירים - כאן תמצאו אוזן קשבת.
  • באמירים אנו עובדים עם כל 'הנשמה' מתוך אנושיות, אכפתיות ומסירות רבה/
  • פרטים ליצירת קשר: מרכז "רננים", ת.ד 11407, מכבים 71908, טלפון: 08-9265086, פקס: 08-9716152 http://mercaz-amirim.co.il/

     
         
       
     

    מאמרים נוספים מאת נאוה סלור

    מאת: נאוה סלורהפרעות קשב וריכוז19/07/152142 צפיות
    הדיון בעולמו של ילד בעל הפרעת קשב וריכוז לרוב מתמצה בהתייחסות לתפקוד האקדמי שלו בכיתה או להתנהגות שלו בבית, תוך התעלמות מוחלטת ממה שעובר על נבכי נפשו. בתור הורים, כדי להבין לעומק מה עובר על ילד שיש לו הפרעת קשב וריכוז, עלינו להתמקד לא פחות מכך בעולמו הרגשי.

    מאת: נאוה סלורהורות14/06/151469 צפיות
    תקופת הבגרויות בפתח, והילדים שלנו זקוקים לנו עכשיו יותר מתמיד. כאשר מפלס הלחץ עולה, החששות מחוסר הצלחה גוברים ולוח הזמנים הופך עמוס מאי פעם, ניטיב אנחנו ההורים לעשות אם נספק לילדינו את סוג התמיכה שלה הם זקוקים. איך עושים את זה? במיוחד בשבילכם, הורים יקרים, גיבשנו רשימה של 3 טיפוסים של תלמידים, המגיבים בצורה שונה לתקופת הבגרויות, עם תיאור של אופן התמיכה, שלדעתנו המקצועית, הוא הראוי ביותר.

    מאת: נאוה סלורהפרעות קשב וריכוז04/06/151944 צפיות
    אחת הדילמות המרכזיות עימן מתמודדים הורים לילדים עם הפרעות קשב היא האם לדבר עם הילד על הבעייה או לא, ואם כן, איך בדיוק לעשות את זה. אולי אם לא נזכיר לו שהוא סובל מהפרעות קשב, הבעיה תהפוך מינורית, והוא לא יתפוס את עצמו כ"בעל הפרעה"? ומצד שני, שיחה כזו עם הילד דווקא יכולה לעזור לו להתמודד טוב יותר עם הקשיים? מה עושים? המומחים של מרכז אמירים עם כמה עצות להורים המבולבלים.

    מאת: נאוה סלורהפרעות קשב וריכוז05/05/151997 צפיות
    בשנים האחרונות הולכים ומתרבים המקטרגים על הריטלין. בעידן ניו אייג'י, שבו המודעות לחסרונותיהן של התרופות הכימיות נמצאת בשיאה, הורים רבים נרתעים מהמחשבה לטפל בילדיהם הסובלים מבעיות קשב וריכוז באמצעות ריטלין. היות שהריטלין נתפס בציבור כפתרון המרכזי והיחיד להפרעות קשב וריכוז, הורים שהם מתנגדי ריטלין נמנעים מלהעניק לילדיהם טיפול הולם, ולעיתים אף מסרבים לשלוח אותם לאבחון, ובלבד שהילד לא יצטרך לקחת את התרופה. כדי לסבר את האוזן ולטובת הילדים, חשוב לנו לספר לכם, שיש פתרונות נוספים, שאינם כרוכים בנטילת ריטלין:

    מאת: נאוה סלורהורות19/03/151269 צפיות
    ביטחון עצמי והערכה עצמית בקרב ילדים הוא נושא מדובר מאוד, והעיסוק בו מצד אנשי מקצוע בתחום החינוך והטיפול הוא רב. להתייחס לילד באופן אישי, לפי יכולתו ובהתאם לצרכיו, לעודד את הילד לטפח את הצדדים החזקים שלו, לפרגן לו על הצלחותיו, לתת לו להיות עצמאי ולאפשר לו להרגיש מועיל- ההורה הממוצע יודע לצטט, אולי אפילו מתוך שינה, את הפעולות הדרושות כדי לתרום לביטחון העצמי של הילד שלו. אנחנו רוצים ברשותכם, הפעם, "לתקוף" את הנושא מנקודת מבט קצת אחרת, בתקווה לעורר מחשבה ולתת השראה.

    מאת: נאוה סלורהורות02/03/151193 צפיות
    כהורים, אנחנו יודעים שלא טוב שהילד ישמור בבטן, וברור לנו מדוע חשוב שהוא ידבר איתנו. לכן, מאז שהיה זאטוט, הסברנו לו מדוע ראוי שישתף אותנו במה שמטריד אותו, שאלנו אותו איך היה בגן ופתחנו צוהר שיאפשר לו לספר ולהיפתח. אבל למרות זאת, משום מה, כאשר אנחנו מרגישים שעובר עליו משהו, אנחנו לא מצליחים "להגיע" אליו ולגעת בו. סיפורם של דפנה וברק (השמות בדויים), שהגיעו להדרכת הורים בנושא, עשוי לשפוך אור על מה שקרה בדרך, שיצר פער בין מה שהתכוונתם ליצור בבית, לבין מה שקורה בפועל.

    מאת: נאוה סלורגני ילדים16/02/152854 צפיות
    מעברים ושינויים הם תהליכים לא קלים, לא לנו המבוגרים ובטח שלא לילדים שלנו. אם אתם חוששים לקראת עלייתו של הילד לכיתה א', אם יש לך התכווצויות בבטן כשאת רק מדמיינת אותו נדרש לקרוא, ואם אתה לא לגמרי משוכנע שהוא מוכן לחוויה שכזו- יש לכם עוד מספיק זמן (כחצי שנה זה בהחלט מספיק...) עד שנת הלימודים הבאה, כדי להכין אותו כראוי לקראת הצפוי לו. לפניכם כמה דרכים שיעזרו לכם לעזור לילד להיות מוכן ובשל יותר.

    מאמרים נוספים בנושא משפחה וזוגיות - כללי

    מאת: ערןמשפחה וזוגיות - כללי10/02/215742 צפיות
    כאשר אדם הולך לעולמו נותר בזכרוננו כל מה שהיה עבורנו. בין אם מדובר בבן משפחה ובין אם מדובר בחבר קרוב, זהו זמן כאוב. בימים האלה שהמשפחה מתכנסת ומתכוננת להלוויה ולשבעה, ישנה רק עוד משימה אחת אחרונה. לכבד את זכרו של אותו אדם באמצעות מודעות בעיתון שיאפשרו למכרים הרחוקים יותר לקבל מידע חשוב על המקום שבו תהיה השבעה.

    מאת: כרמי אומרומשפחה וזוגיות - כללי17/10/205030 צפיות
    ייעוץ זוגי והקלקולים בהורות אחד ממוקדי המריבות העיקריים המופיעים במהלך ייעוץ זוגי זו ההתנהלות של בני הזוג מול ילדיהם. נראה שכל אחד מביא את הדעות והאמונות שלו, יחד עם השריטות והמגבלות שלו.

    מאת: כרמי אומרומשפחה וזוגיות - כללי14/07/201241 צפיות
    בני זוג לעיתים מביאים עימם תחושת חסך שחוו במהלך ילדותם והתבגרותם. הרצון למלא חסך שהיה, לפצות על מחסור שנחווה, הינו פעולה המשולה למי שמוזג מים בחבית ללא תחתית

    מאת: כרמי אומרומשפחה וזוגיות - כללי13/04/201530 צפיות
    כיצד מרגיש זוג בהגיעו ליועץ זוגי? קבלו הצצה לזווית קצת אחרת

    מאת: דוד כהןמשפחה וזוגיות - כללי15/03/201490 צפיות
    אחת הדילמות שעומדות בפנינו, כשאנחנו רוצים לערוך פיקניק עם חברים ובני משפחה או כשאנחנו רוצים לארח אירוע בבית או בכל מקום אחר, זה עם מה נארח אותם? באילו כלים ואמצעים נשתמש? בסד אריזות הביאו לכם כמה נקודות מחשבה

    מאת: נטלי הרוש משפחה וזוגיות - כללי27/07/173166 צפיות
    החופש הגדול בעיצומו, הילדים מתחילים קצת להתבגר ולקראת השנה החדשה אנחנו ההורים מנסים לקדם אותם מכל מיני בחינות...אם לימודיות או לקיחת אחריות, איך להתנהג חברתית ועוד. הנה לכם כמה אפשרויות שישפרו לילדים שלכם את חופשת הקיץ ובמקביל יכינו אותם מכל מיני בחינות לשנה החדשה.

    מאת: רוןמשפחה וזוגיות - כללי04/05/173500 צפיות
    מאמר על חברת ניקיון

     
     
     

    כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
    השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

    christian louboutin replica