למעלה מ-10 מיליון חוות מעורבות בגידול קפה כיום.
למעלה מ-200 מיליון אנשים מעורבים בכלכלת הקפה של המדינות המייצרות.
מערכת ייצור הקפה היא גדולה ומורכבתהאיכר הקוטף את הפירות מוכר לסוחרים קטנים המוציאים את בשר הפרי שוטפים ומייבשים את הפולים במרכזי ייצור רטוב, ולאחר מכן במרכזים הנקראים ייצור יבש ממשיך תהליך הטיפול בפולים.לכל איזור דרכים משלו לטפל בקפה המשקפים את התנאים הסביבתיים והתרבותיים השונים .מגוון הזנים ודרכי הגידול האדמה והתנאים האקלימיים מסבירים את העושר של הריחות והטעמים שהמוצר הקסום הזה מצליח להציע לנו. שלבי עיבוד הקפה
גידול - שיחי הקפה יכולם לגדול עד 12 מטר לייעול האחזקה והקטיף מגבילים את גובהם ל 2-3 מטר.
קטיף – כאשר הפירות בשלים חייבים לקטפם באופן מיידי לא משימה קלה בהתחשב שהפירות אינן מבשילים כולם בעת ובעונה אחת.
עיבוד יבש כולל יבוש והפשטה של הפולים מהפרי
עיבוד חצי רטוב הפרדה מכנית ע"י מכונה מיוחדת המשתמשת במים בין הפירות הבשלים והפרות השחורים הפשטה של הפולים מהפרי שטיפה משתמשים בשיטה זו להאיץ את תהליך הייבוש.
עיבוד רטוב הפולים מועברים למערכת של גלילים מסתובבים וסילוני מים,המפרידים בעדינות את הפולים מהקליפה החיצונית ומהציפה. להשלמת תהליך הפרדהזה מועברים הפולים לחביות עץ גדולות בהן הם עוברים תהליך תסיסה ממושך.תהליך התסיסה עשוי לגרום להתפתחות של טעמים וריחות בלתי רצויים ועל כןמשתמשים באנזימים כדי להאיץ אותו. לאחר תהליך התסיסה ולאחר שהפולים עברו שטיפה יסודית מסירים את שתי העטיפותהנוספות שנותרו על הפולים - עטיפת הפרגמנט ועטיפת קרום הכסף. מייבשים אתהפולים בשמש או במכונות ייבוש ואחר כך שוברים את הקליפות האחרונות בעזרתמכבש ומפרידים אותן מהפולים. ייבוש עד שלושה שבועותניקוי ומיוןלפני שמכניסים לשקים מנקים את הקפה מאבנים קטנות אבק ולכלוך חלקי מתכת מוסרים באמצעות מגנטאחרי כן מוסרת הרקמה העוטפת את הפולים.לאחר מכן ממיינים את הפולים לפי משקל גודל וצורהמיון ידניבארצות רבות לאחר הניקוי הפולים עוברים תהליך מיון נוסף להוצאת פולים עם פגמים ע"י עבודת ידמיון אלקטרונייש מכונות מיון על פי צבע ומיון באולטרא סגול להוצאת פולים תוססים.בקרת איכותבארצות המייצרות הקפה מסווג לפני הגיעו לשוק לפי צורה חיצונית ותכונות הטעם.אריזה ואחסוןלבסוף הקפה נשקל ונארז בשקי יוטה או קנבס לאחסון וייצוא בד"כ בשקים של 60 ק"ג.